Expoziční režimy
Moderátor: Moderátoři
Expoziční režimy
Jaký režim nejraději používáte?
Máte v režimu "P" přednastaveny nějaké hodnoty?
K20D, MZ-M, LX
Re: Expoziční režimy
Zvycajne predvolbu clony (Av), s internym bleskom manual a s externym bleskom, ktory ale nevie PTTL (starsi Pentax AF280T) predvolbu casu, pretoze blesk sam nastavi spravnu clonu podla citlivosti a navoleneho rezimu na blesku... P takmer vobec nepouzivam. Co myslis prednastavenymi hodnotami v rezime P?Radim píše:Jaký režim nejraději používáte?
K20D, KP
DA 35/2.8 Macro Limited, DA 16-45/4 ED AL,
Sigma 17-50/2.8 HSM, Tamron 70-300/4-5.6
DA 35/2.8 Macro Limited, DA 16-45/4 ED AL,
Sigma 17-50/2.8 HSM, Tamron 70-300/4-5.6
-
- Nový uživatel
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
Av - 70%, M - 20%, Tv - když si to žádá situace - voda a podobně
K10D a K70D, Pentax 12-24/4, Pentax 50-135/2,8, Sigma 17-70, Sigma 105/2,8, Pentax 50/1,4
https://www.webovica.sk
https://www.webovica.sk
s K20tkou se sžívám a začal jsem "zeleným" režimem...
Chci rozvinout diskuzi o tom, kdo má jaké zkušenosti s režimy - je jasné, že vždy záleží na tom CO fotíme no a já bych se chtěl přiučit JAK.
Například uvažuji o tom, že v režimu "P" nastavím jako výchozí focení s HDR...
Používáte? Co pak s tím?
Chci rozvinout diskuzi o tom, kdo má jaké zkušenosti s režimy - je jasné, že vždy záleží na tom CO fotíme no a já bych se chtěl přiučit JAK.
Například uvažuji o tom, že v režimu "P" nastavím jako výchozí focení s HDR...
Používáte? Co pak s tím?
K20D, MZ-M, LX
Vyzkousel jsem je uz vsechny, ale nejvic asi pouzivam P. Trochu me mrzi ze musim v custom funkcich prepinat programove linky na hloubku ostrosti, rychlost a MTF, protoze jsou podlemeho nazoru uzitecne.
Hodne pouzivam take Av a kdyz si hraju s blesky taky TAv, X a M. Tv se hodi, kdyz chci blesku vnutit HSS. Sv u me celkem zahali. Zkousel jsem na na USER nastavit nejake casto pouzivane nastaveni, ale narazil jsem na to, ze bych tech USEr potreboval vic. Jeden je malo.
Hodne pouzivam take Av a kdyz si hraju s blesky taky TAv, X a M. Tv se hodi, kdyz chci blesku vnutit HSS. Sv u me celkem zahali. Zkousel jsem na na USER nastavit nejake casto pouzivane nastaveni, ale narazil jsem na to, ze bych tech USEr potreboval vic. Jeden je malo.
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele: