K-3 - rumors, spekulace
Moderátor: Moderátoři
-
- Pokročilý uživatel
Re: K-3
Jááááááááááááj!
Prostě tuhle stříbrnou K3 se stříbrným battery gripem NUTNĚ POTŘEBUJU !!!
Jen ještě - jak to doma vysvětlím?
PS: aby to nevypadalo, že su přehnaně nadšenej - to video bych nechal taky na "kruháči" a sluchátka jsou zdířka, kterou nikdy neotevřu. A ještě jedna výtka - dlouholetá - zase není výklopnej display (prostě furt to zhruba 1% fotek co bych chtěl udělat neudělám) ...
Prostě tuhle stříbrnou K3 se stříbrným battery gripem NUTNĚ POTŘEBUJU !!!
Jen ještě - jak to doma vysvětlím?
PS: aby to nevypadalo, že su přehnaně nadšenej - to video bych nechal taky na "kruháči" a sluchátka jsou zdířka, kterou nikdy neotevřu. A ještě jedna výtka - dlouholetá - zase není výklopnej display (prostě furt to zhruba 1% fotek co bych chtěl udělat neudělám) ...
... sváteční cvakal a zběsilý pilot autobusu a VW buggy ...
Želvák Bob: mi hovor, ta strieborna verzia je fakt pekna (ja ale nemusim nikomu nic zdovodnovat, jedine ze ked kupim lepsie telo, so "starsim" sa mi uz nebude chciet fotit, uz sa poznam
Hnz: praveze ten otocny volic akosi nema ziadny popis (zmena expozicie)
Hnz: praveze ten otocny volic akosi nema ziadny popis (zmena expozicie)
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
Nechci nikomu brát iluze, ale měl jsem v ruce stříbrnou verzi ještě K 5ky a pranic se mi to nelíbilo. Působilo to na mne tak nějak lacině. Něco jako bývaly bakelitové ovladače na kazeťákách z dob pětiletky. Ale třeba to teď bude lepší.
RadekD: ja mam zasa teraz doma pozicanu striebornu MZ-70 a celkom sa mi to paci. ale je fakt, ze by k tomu pasovali skor strieborne limited skla ako tie cierne.
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
Naprostý souhlas. Stříbrný kov je pěkný, stříbrná barva je na úrovni asijský tržnice. Bohužel.RadekD píše:Nechci nikomu brát iluze, ale měl jsem v ruce stříbrnou verzi ještě K 5ky a pranic se mi to nelíbilo. Působilo to na mne tak nějak lacině. Něco jako bývaly bakelitové ovladače na kazeťákách z dob pětiletky. Ale třeba to teď bude lepší.
Jan67
-
- Pokročilý uživatel
Uvidíme ...
Zatím mám pocit, že ji na každý typ kde byla použita namíchali trošku jinak.
Jsem zvědav na reálný pocit až ji budu mít v ruce.
Ale měl jsem kdysi plastovou FZ30 (Panasonic) ve stříbrné - a nijak mě to neuráželo. Akorát mě po letech štvalo, že se začala odírat a pod ní byl černej plast.
Zatím mám pocit, že ji na každý typ kde byla použita namíchali trošku jinak.
Jsem zvědav na reálný pocit až ji budu mít v ruce.
Ale měl jsem kdysi plastovou FZ30 (Panasonic) ve stříbrné - a nijak mě to neuráželo. Akorát mě po letech štvalo, že se začala odírat a pod ní byl černej plast.
Vidíš... já bych třeba zase výklopnej display nechtěl ani za svatého Petra. Je to ošklivé, nekompaktní... chytneš ve spěchu foťák a "otevře se Ti display", je tam velký mechanismus s kloubem.Želvák Bob píše:PS: aby to nevypadalo, že su přehnaně nadšenej - to video bych nechal taky na "kruháči" a sluchátka jsou zdířka, kterou nikdy neotevřu. A ještě jedna výtka - dlouholetá - zase není výklopnej display (prostě furt to zhruba 1% fotek co bych chtěl udělat neudělám) ...
Nechtěl bych ho... relativně za pár korun lze koupit HDMI monitor, který tuto funkci splní 3x lépe.
Musim se přiznat, že jsem měl stejný pocit. Podle fotek se mi to líbí, ale měl jsem možnost vidět K5 a ta barevná úprava ně mě působila trochu jako čínské pochromování plastového robota z tržnice.Jan67 píše:Naprostý souhlas. Stříbrný kov je pěkný, stříbrná barva je na úrovni asijský tržnice. Bohužel.
Věřím, že odolnostně to třeba i vydrží a bude to vychytané... ale člověk má přecejenom mnohem luxusnější pocit, když drží v ruce něco, co si na nic nehraje. Když držim v ruce kvalitně zpracovaný plast/gumu, určitě je to (alespoň pro mě) lepší feel, než plast, co si hraje na kov.
Kdyby to bylo opravdu potažené/udělané z kovu, bylo by to něco jiného...
miky_lbc : ano môžeš si tam pichnúť extra monitor, ale nepredpokladám že by si ho nosil stále zo sebou. V tom má výhodu výklopný display, nie že by som ho chcel, ale sú situácie kedy by sa hodil. Jednoznačne by ale narástli rozmery tela na hlbku kludne o 10mm a tiež by mnohým mohla vadiť hmotnosť ktorá by narástla z 800g na 820g
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Ivan-K: tam nejde o těch pár g... ale o to, že s sebou prostě "taháš ten mechanismus".
Zadek těla nebude nikdy tak kompaktní, bude tam kloub. Po dotyku těla se ten display bude pohybovat a "vrzat".
Jednou jsem měl 2 dny na jednom video projektu 60D a děkuju... ale nechci. Ostatně se stačí zamyslet nad tím, proč Canon montuje tuhle funkci jen na 60D(70D) a nedal jí i na všechny nové modely, když by se tak osvědčila .
Malý HDMI monitor klidně může mít každý, kdo tuhle funkci potřebuje, v tašce foťáku. Dá za něj 3 tis. a nebude ho to tvát celej rok... jako bonus to taky bude úplně jiná liga co se týká úhlopříčky, funkcí i použitelnosti.
Zadek těla nebude nikdy tak kompaktní, bude tam kloub. Po dotyku těla se ten display bude pohybovat a "vrzat".
Jednou jsem měl 2 dny na jednom video projektu 60D a děkuju... ale nechci. Ostatně se stačí zamyslet nad tím, proč Canon montuje tuhle funkci jen na 60D(70D) a nedal jí i na všechny nové modely, když by se tak osvědčila .
Malý HDMI monitor klidně může mít každý, kdo tuhle funkci potřebuje, v tašce foťáku. Dá za něj 3 tis. a nebude ho to tvát celej rok... jako bonus to taky bude úplně jiná liga co se týká úhlopříčky, funkcí i použitelnosti.
-
- Pokročilý uživatel
No Miky - mám pár výhrad:
1) ... no - pro někoho ty 3 tisícovky navíc mohou hrát roli - pro mě třeba určitě hrají.
2) proč by to mělo vrzat? Měl jsem 5 let Panasonic FZ30 a nic tam nevrzalo. Ani ten kloub nebyl v ničem omezující. A nestalo se mi ani jednou za těch 5 let, že by se mi to otočilo nechtěně.
3) Možnost nosit foťák s displayem otočeným v přepravní poloze zády ven je úžasná - nehrozí ani náhodné poškrábání.
4) krám navíc sebou - to znamená navíc i další prostor v brašně, další riziko poškození či ztracení dražší věci + větší nárust váhy než když je to přímo v těle.
Ano - větší rozlišení a rozměr je jistě výhodou ...
Bohužel jedinou.
1) ... no - pro někoho ty 3 tisícovky navíc mohou hrát roli - pro mě třeba určitě hrají.
2) proč by to mělo vrzat? Měl jsem 5 let Panasonic FZ30 a nic tam nevrzalo. Ani ten kloub nebyl v ničem omezující. A nestalo se mi ani jednou za těch 5 let, že by se mi to otočilo nechtěně.
3) Možnost nosit foťák s displayem otočeným v přepravní poloze zády ven je úžasná - nehrozí ani náhodné poškrábání.
4) krám navíc sebou - to znamená navíc i další prostor v brašně, další riziko poškození či ztracení dražší věci + větší nárust váhy než když je to přímo v těle.
Ano - větší rozlišení a rozměr je jistě výhodou ...
Bohužel jedinou.
Naposledy upravil(a) Želvák Bob dne 06 říj 2013, 08:46, celkem upraveno 1 x.