K-3 - rumors, spekulace

Vše nové o čem se povídá a spekuluje...

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
bukypetr
Uživatel
Uživatel

Re: K-3?

Příspěvek od bukypetr » 03 říj 2013, 21:50

Zafod píše:No on Canikon jsou taky borci :lol: Ty petice se totiž podepisují už pár let a kde nic tu nic... A spousta majitelů kvalitních skel na APS od Canikon se klepe, že prostě budou muset časem do toho FF jít...a nakoupit nový skla... Tomu se říká marketing :lol:
Nj, sou to nenažraní imperialisti. To ale platí pro všechny bez rozdílu. :) Jako majitel Pentaxu sem si zas nemohl bejt jistej vůbec ničím...

Profi APS-C skla od Ca-Nikonu nejsou jen drahý, ony sou přímo předražený. U Nikonu naštěstí DX objektivy fungujou i na FX tělech, a některý prej dokonce celkem slušně (to mi mj. připomíná elektronickou matnici, kterou sem si fakt oblíbil). Né že bych to musel řešit.

Mám Tamron 24-70/2.8, na APS-C, spokojenost. Rok sem na něj čekal, a když nepřišel pro bajonet K, byl to taky jeden z důvodů mojí "dezerce". Než se zeptáš, rozsah ohnisek mě nijak zvlášť neomezuje. Vyrůstal sem na pokročilým kompaktu od Sony, kterej měl, tuším, 35-105mm objektiv (tady po přepočtu cca 36-105mm), takže sem na to zvyklej. Na ty moje koncerty, plesy a občasný svatby to zatím stačí. Časem uvažuju o Tokině 17-35/4 aji nový 70-200/4, jestli někdy vyjde, a hlavně až budou prachy.

Pentaxákům přeju aspoň tu Sigmu 18-35/1.8, snad časem bude. Bajonet K vypadá, že je pro výrobce 3. stran čim dál míň zajímavej, což je škoda, když už dělaj i pro Sony.

Celkově na Pentax docela rád vzpomínám a na dálku mu dál fandím, ale teď sem rád, že mám, co mám.

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Zafod
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Zafod » 03 říj 2013, 21:59

Bukypetr: No já se kdysi po dloooouhým váhání rozhodl pro Pentax K-x a dodnes toho nelituju... Fotím hlavně krajinu a od tý doby co jsem si pořídil DA 21 Ltd. jsem ještě větší fanda Pentaxu... Nevím která značka mi nabídne za stejný peníze něco víc... :wink:
Pentax K-3, DA 16-85, DA 21 Ltd.,DA HD 55-300 = Pentax ME + M28/2.8,M50/1.7,M135/3,5 = Voigtlander Brilliant = Kodak Retina Ia = Olympus Mju II
Velbon Sherpa 600

duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duves » 04 říj 2013, 04:54

Každá iná, canon, nikon, sony.....

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 04 říj 2013, 06:07

Zaford:

1. Precti si co pisu ;-). Reaguju na Tvoje blaboly ve stylu "Pentax je nej nej nej". Ja jsem fotil uz kde cim, mam i spoustu dalsi techniky a muzu Ti celkem odpovedne rict, ze K5 II fakt zadne nejnej neni ani nahodou.

Prostoru pro zlepsovani tam je "az na pudu"

2. Ja lowend konkurence mam, stejne tak i highend ;-). Mozna i proto mam celkem slusnou moznost porovnavat.

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 04 říj 2013, 06:12

Palo9761: Kdyz se foti castingove snapshoty, fotis tak 200lidi+ (po jedne fotce) za hodinu. Nekoukas u toho na display, protoze nepredpokladas, ze by tak banální úkol mohlo tělo zkazit.

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 04 říj 2013, 06:21

bukypetr píše:
Zafod píše:Mimochodem, vypadá to že D400 ani 7D II nebudou, tak by mohl být K-3 to nej v APS zrcadlovkách... :wink:
Nástupci 7D a D300s, ať už ponesou jakejkoliv název, BUDOU, i když asi už ne letos. Je po nich velká poptávka, lidi houfně podepisujou petice, takže toho bych se fakt nebál. Akorát celkem nedávno vyšly D7100 a 70D, právě, takže je potřeba je chvilku nechat "vycukat", vydělávat, než se představí zase něco lepšího.

Co se týká týhle třídy, když pominu Pentax, jde většinou o modely s delším životním cyklem. Mám Nikon D300s (předtím Samsung GX-20, klon Pentaxu K20D) a musím říct, že i přes už značně morálně zastaralej koncept někdy z roku 2007 (D300; "s" z roku 2009 má navíc v podstatě jen video) ta mašina nemá komplexně žádnou výraznější slabinu, což se třeba o K-5 určitě říct nedá... První foťák, se kterým sem opravdu spokojenej.

Trochu rumors: 7D Mark II má mít vestavěnej battery grip - podobně jako třeba D2(Xs), top profi APS-C model Nikonu z minulý dekády. Nikon D400, v kuloárech se mluví spíš o označení D9000, bude asi zase skoro klon vyšší třídy, v tomto případě D800(E) - rovněž celokovový tělo s profi výbavou, ale menší čip/hledáček po vzoru starších D300(s) vs. D700. Taky má dostat novej AF systém, momentálně vyvíjenej pro budoucí vlajkovku D4x. No, a Olympus společně s E-M1 vyvinul paralelně i prototyp E-7, kterej ale z marketingovýho rozhodnutí do sériový výroby nejde.
Třeba D300s je krásný příklad luxusního těla. IQ je samozřejmě z doby uvedení a K5II ho překonává. Ale jinak tohle vousaté tělo nepřekoná téměř v žádném ohledu.

Hlavně je to tělo, na které se člověk může fakt spolehnout. Ostří to jak má, chová se to přesně tak jak člověk čeká... je to prostě produkt, kde nejsou překvapení.

... doufám, že bude taková i K3.

Gaprielko
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Gaprielko » 04 říj 2013, 07:04

Zdravym chlapy! Mozno to bude trosku mimo temy, ale ked sa tu mnohi bavite, ci K3 presvedci a ostanete pri Px a pod., tak mozno ani nie... kazdopadne tento citat ma velmi pobavil :)

"Real men shoot Pentax because we were born with our own Canons!!"

PS: Snad to nie je priliz neslusne a ospravedlnujem sa vsetkym damam.
K-3 + grip, K-r, DA* 55/1.4, DA*16-50/2.8, DA*50-135/2.8, AF-540 FGZ

Atrej
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atrej » 04 říj 2013, 07:27

miky_lbc: a nemohlo sa stať že to bolo spôsobené odpaľovačom? mal som podobnú skúsenosť a na vine bol odpaľovač...

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 04 říj 2013, 07:42

Smazána citace předchozího příspěvku. Prosím necitujte přímo předchozí příspěvek (viz. Pravidla). Admin

Nevim... každopádně je to značkový odpalovač Elinchrom. U Pentax už jsem několikrát (u starších modelů, hlavně K10d) podobný problém řešil. Nikde jinde zatím ne.

Situaci ale vyřešil restart těla... odpalovač jsem nerestartoval. Takže to vidím spíš na priblém zde... nicméně vyloučit to 100% samozřejmě nemůžu.

Zafod
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Zafod » 04 říj 2013, 09:02

Miky_lbc: Já tu nepíšu bláboly, ale osobní zkušenosti...a ano, pro moje OSOBNÍ POTŘEBY je Pentax nejnej...protože přesně vím co chci...
Pokud někdo používá foťák, který mu z nějakého důvodu nevyhovuje - tak to asi není chyba toho foťáku, ne??? Píšeš že máš i jiné značky - proč nepoužíváš tyto??
Já tohle myšlení opravdu nechápu... :roll:
Pentax K-3, DA 16-85, DA 21 Ltd.,DA HD 55-300 = Pentax ME + M28/2.8,M50/1.7,M135/3,5 = Voigtlander Brilliant = Kodak Retina Ia = Olympus Mju II
Velbon Sherpa 600

JP3112
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od JP3112 » 04 říj 2013, 09:26

Zafod to nestojí ani za komentář... Neřeší se tu jestli pro tebe má nebo nemá lepší tělo smysl.
Já zas nechápu modlářství ke konkrétním značkám DSLR. Co je to za úchylku? :) Osobně je mi jedno čím fotím pokud to podá požadované a pokud možno nejlepší výsledky, ať to má na sobě napsáno třeba Jelen evropský, je mi to fuk :lol:

fakt
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od fakt » 04 říj 2013, 09:45

O modlářství mluvíš na této stránce sám.
Jsem běžný uživatel značky Pentax. Se svým aparátem jsem spokojený a čerpám zde náměty na focení a jako začátečník hlavně technické info. Je běžné, že na klubových stránkách, srazech, atd. se probírají i klady vlastněné značky - tohle bych za modlářství vůbec neoznačoval.

PS: teď jednu modlářskou - s mým rozpočtem je pro mě moje K-30 naprosto dokonalá.
K-1, K-30,
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II

nighthawk787
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od nighthawk787 » 04 říj 2013, 09:46

nuž to je pentax, funguje surovo, kruto a nemilosrdne, nedaruje zadarmo ani triviálnu vec, ale napriek tomu ho mám rád pretože ma núti myslieť. Ak k3 nie je fake a naozaj príde s niečím novým, osobne by som sa uspokojil s konečne presným AF ktorý nemusím stále korigovať ( sigma sklo -5, pentax sklo -10, osobne mám s origo sklami viac nepodarkov práve pre backfokus). AF je pre mňa jediná slabina, či je v niečom technologicky lepší alebo nie oproti konkurencii neriešim. Možno keby sa dal af z K5-II namontovať do K5 a bolo by to finančne zaujímavé bolo by to pre mňa lepšie riešenie ako pre af predať k5 za smiešnych 500€ a kúpiť k3 za +-1200€
Sponzorovať značku sa mi naozaj nechce. Jedine ak bude spĺňať zopár mojich požiadaviek.
1 kruto presný a rýchly af
2 nasadím naň batery grip z k5
3 ergonomia a tvar k5
4 perfektná spolupráca z ext bleskom
5 bude apsc
6 nerozvedie sa so mňou preto manželka :)

Želvák Bob
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Želvák Bob » 04 říj 2013, 10:23

no - Nighthawk - nevím jestli Pentax bude moci ovlivnit bod 6 :-)

Ale zrovna já to doma používám jako svoji zbraň - historky o tom, že holky chtějí fotit jen s Can/Nikonem a že tedy mám Pentax jen na fotky měst a přírody. Ženuška je hned klidnější. A na focení děvčat si beru dvě karty - přičemž na tu druhou vždy cvaknu nějaký to město a pod. a doma si s tím hraju podle přítomnosti či nepřítomnosti manželky :-) A je třeba manželku připravovat delší dobu na to, že už by to chtělo nový foťák či nové sklo - že je to velký pokrok, že ... atd ... ony si zvyknou a nakonec už s tím tak nějak počítají, že bude v rodinném rozpočtu další zásek :-)
... sváteční cvakal a zběsilý pilot autobusu a VW buggy ...

Jan67
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Jan67 » 04 říj 2013, 11:52

JP3112 píše: ...Osobně je mi jedno čím fotím pokud to podá požadované a pokud možno nejlepší výsledky, ať to má na sobě napsáno třeba Jelen evropský, je mi to fuk :lol:
S tím já souhlasím. Mě by jen bylo líto, kdybych neměl na co nasadit 21, 77 a v budoucnu třeba 15ku.
A aby to nebylo moc velký, mělo fajn tlačítka a bylo mechanicky odolný.
A když to bude rychle a přesně ostřit, může to být třeba jelen :D
Jan67

Odpovědět

Zpět na „Novinky a drby“