Nj, sou to nenažraní imperialisti. To ale platí pro všechny bez rozdílu. Jako majitel Pentaxu sem si zas nemohl bejt jistej vůbec ničím...Zafod píše:No on Canikon jsou taky borci Ty petice se totiž podepisují už pár let a kde nic tu nic... A spousta majitelů kvalitních skel na APS od Canikon se klepe, že prostě budou muset časem do toho FF jít...a nakoupit nový skla... Tomu se říká marketing
Profi APS-C skla od Ca-Nikonu nejsou jen drahý, ony sou přímo předražený. U Nikonu naštěstí DX objektivy fungujou i na FX tělech, a některý prej dokonce celkem slušně (to mi mj. připomíná elektronickou matnici, kterou sem si fakt oblíbil). Né že bych to musel řešit.
Mám Tamron 24-70/2.8, na APS-C, spokojenost. Rok sem na něj čekal, a když nepřišel pro bajonet K, byl to taky jeden z důvodů mojí "dezerce". Než se zeptáš, rozsah ohnisek mě nijak zvlášť neomezuje. Vyrůstal sem na pokročilým kompaktu od Sony, kterej měl, tuším, 35-105mm objektiv (tady po přepočtu cca 36-105mm), takže sem na to zvyklej. Na ty moje koncerty, plesy a občasný svatby to zatím stačí. Časem uvažuju o Tokině 17-35/4 aji nový 70-200/4, jestli někdy vyjde, a hlavně až budou prachy.
Pentaxákům přeju aspoň tu Sigmu 18-35/1.8, snad časem bude. Bajonet K vypadá, že je pro výrobce 3. stran čim dál míň zajímavej, což je škoda, když už dělaj i pro Sony.
Celkově na Pentax docela rád vzpomínám a na dálku mu dál fandím, ale teď sem rád, že mám, co mám.