Standard Hoya CPL polarizak k seťáku???
Moderátor: Moderátoři
Standard Hoya CPL polarizak k seťáku???
Zdravím
Chtel bych se zeptat, zda je mozne pouzit tenhle polarizak ve standartni verzi, aniz by setak 18-55 vinetoval na nejsirsim ohnisku? Na ebay i s postovnym je v podstate za par drobnych. Do Slim verze s vrstvama, ktera je v podstate 2x drazsi se mi investovat zatim nechce, protoze hodlam pouzivat setak jen nez se zase sejdou penizky a novy objektiv bude mit urcite vetsi prumer.
Diky za rady
Chtel bych se zeptat, zda je mozne pouzit tenhle polarizak ve standartni verzi, aniz by setak 18-55 vinetoval na nejsirsim ohnisku? Na ebay i s postovnym je v podstate za par drobnych. Do Slim verze s vrstvama, ktera je v podstate 2x drazsi se mi investovat zatim nechce, protoze hodlam pouzivat setak jen nez se zase sejdou penizky a novy objektiv bude mit urcite vetsi prumer.
Diky za rady
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Standard Hoya CPL polarizak k seťáku???
Standartni Hoya má myslím rámeček 7mm, všechny jejich "lepší" filtry 5mm. Já používal na setáku Pro1 Digital polarizák a vinětace se mi teda moc nelíbí. Není to však filtrem, ale objektivem. O 18-55 je z testů dobře známé, že vinětuje dost sama o sobě na širokém konci 

-
- Pokročilý uživatel
-
- V.I.P člen
Mám Hoya slim 72 a 77mm.Krytky pasují bez problémů.
Na plnou díru při málo světle na 14-16 mě vinětuje i slim verze.Od 50 mm dávám 72 na 67 CPL+INT nebo ND a bez problémů.Doporučuji větší průměry na menší.Sice se pak blbě manipuluje s clonou,ale zase nemusím ořezávat.Zkušenosti s 18-55 nemám.Jestli,ale vinětuje na 18 i bez filtru tak to fákt nic moc. 

K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.
Přidám ukázku,seťák bez a s CPL postupně na f3,5 a f11,ohnisko 18mm.
http://www.afoto.cz/prodej/Sigma-Wide-M ... ar-pol--52
Lze nasadit i redukci Cocin,jen práce s polarizákem se stane prstovou gymnastikou.

http://www.afoto.cz/prodej/Sigma-Wide-M ... ar-pol--52
Lze nasadit i redukci Cocin,jen práce s polarizákem se stane prstovou gymnastikou.