Pentax - drby a dalsi
Moderátor: Moderátoři
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Full frame Pentax - drby a dalsi
Miho: člověk je povrchní tvor - šaty dělají člověka. To je sleva 50€? Když si na to x dní počkáš?
Ever-patient PENTAX
"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
hrozně moc bych si přál, aby to byla pravda, ale spíš to vypadá jako fantazírování.bobo2 píše: k téme...nový RUMOR FF DSLR Pentax
http://www.dpreview.com/forums/thread/3491706
Nějak sem se dostal do fáze, kdy extrémně netoužím po žádným objektivu (no dobře, nějaký dobrý tele by se šiklo).
Nevím, jestli je to tím, že mám pro mě běžný ohniska pokrytý, nebo se podvědomě zdráhám dál investovat do Pentaxu.
Zkoušel jsem taky pokukovat, co bych dělal, kdyby K-x odešlo a musel sem koupit novej foťák. U konkurence mě do 20000 absolutně nic nezaujalo. Tam by vyhrála K-30. Pokud bych se ale rozhodl investovat 30 000, Nikon D7100 by mě hodně lákal.
Pentax by prostě měl něco ohlásit, protože ta skepse se nám tady nějak podivně stupňuje.
Mara42:...asi jedno aj druhé...tiež sa mi to ticho nepáči....mám čo potrebujem, dúfam, že ich nanapadne položiť K-bajonet...o inom už ani nerozmýšľam....
Každopádně kdyby na podzim ohlásili FF, to bychom se na tom Pentax srazu na Moravě ve sklepě upili
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Min. je podozrive ticho. K-01 ukončena, low end neprišlo žiadne, tak fakt neviem, čo si myslieť.
...jinak dotaz: neni vam podezrele ze sigma a tamron nove skla ff ready vubec nebo velice malo delaji pro px?...narazim na tu px 18-270 tzv tamron...co kdyz se fact planuje novy bajonet a proste dostali /jak uniklo z tamronu/ nebo nedostali vyrobci povoleni pouzit stary px bajonet???...
AFY
AFY
fotim tudiz jsem...a fotim pro radost ted te radosti moc nemam :/
PX K-3, PX 100 FA MC, Sigma 70-200 II
Fuji X-M1, XF 35 f1,4...
Fuji X-M1, XF 35 f1,4...
Hurá... je tady další (148 nebo kolikátý?) rumor o FF. Zase se můžeme měsíce těšit na podzim, než přijde rumor odkazující na jaro .
Nový bajonet by znamenal konec Pentaxu... pravděpodobně. I kdyby Pentax v den uvedení nového bajonetu měl na něm portfolio jako Canikon, sotva by na něj přešli i stávající skalní fanoušci. Já bych to teda neudělal.chalejkum píše:...jinak dotaz: neni vam podezrele ze sigma a tamron nove skla ff ready vubec nebo velice malo delaji pro px?...narazim na tu px 18-270 tzv tamron...co kdyz se fact planuje novy bajonet a proste dostali /jak uniklo z tamronu/ nebo nedostali vyrobci povoleni pouzit stary px bajonet???...
AFY
Bajonet K je ale velice moderní a plně srovnatelný s konkurencí... není nic, co by ho limitovalo v rámci 135. Jediný důvod k přechodu na nový bajonet by mohla být úspora velikosti, kdyby se Pentax rozhodl dělat už navždycky max APS-C.
Nicméně to já považuju za sebevražednej nesmysl. Myslim, že tohle je směr spekulací, který lze s ledovým klidem zavrhnout a vyloučit.
miky_lbc píše:Hurá... je tady další (148 nebo kolikátý?) rumor o FF. Zase se můžeme měsíce těšit na podzim, než přijde rumor odkazující na jaro .
Toto bude iný prípad, doteraz bol každý rumor spojený s dátumom 1.4. , tento s Halloweenom, čo by mohlo naznačovať exitus letalis.
RICOH GR + GW-3 (18,3 /2,8 , 13,7/2,8)
miky_lbc...kurnik nech toho a co kdyz chteji puzit sigmu a tamron na zaplatani toho nedostatku novych ff skel pro telo ktere ted prijde ...
AFY
PS ff prijde az koupim dalsi 2-3 crop skla k tomu poridim k5IIs a odjedu na dovolenou na mesic
AFY
PS ff prijde az koupim dalsi 2-3 crop skla k tomu poridim k5IIs a odjedu na dovolenou na mesic
fotim tudiz jsem...a fotim pro radost ted te radosti moc nemam :/
Fuji X-M1, XF 35 f1,4...
Fuji X-M1, XF 35 f1,4...
Sigma a Tamron pomalu vyřazují starší typy objektivů z nabídky a nové modely už s bajonetem K nejsou.
Sigmu už asi přestalo bavit prznění jejích výrobků, aby je mohla nabízet s bajonetem K. Takže Pentax s nimi pro FF do budoucna moc počítat nemůže.
Stále přemýšlím o vyjádření lídrů, že jejich FF bude jiné. Mohlo by se také stát, že K5II je poslední novinka DSLR.
Sigmu už asi přestalo bavit prznění jejích výrobků, aby je mohla nabízet s bajonetem K. Takže Pentax s nimi pro FF do budoucna moc počítat nemůže.
Stále přemýšlím o vyjádření lídrů, že jejich FF bude jiné. Mohlo by se také stát, že K5II je poslední novinka DSLR.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz
Myslím že Sigma nemá problém robiť objketívy pre bajonet Pentax, všetko je len otázka dopytu a dokedy bude mať Pentax diery a Sigma bude cenovo výhodná tak sa predávať bude a celosvetovo sa toho predá viac než dosť
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Interview with Sigma at CP+ 2013
http://www.pentaxforums.com/news/interv ... enses.html
http://www.pentaxforums.com/news/interv ... enses.html
Ever-patient PENTAX
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
to Ivan-K:
No nevšiml jsem si, že by nový 30/1,4, nebo nový 18-35/1,8 byl s bajonetem Pentax (to jsou jen namátkou uvedené nové typy, kterých je bez bajonetu Pentax mnohem více 105/2,8; 150/2,8; 50-150/2,8, 120-300/2,8;); také jsem přesvědčený, že nová verze 17-50/2,8 už nebude s bajonetem Pentax.
No nevšiml jsem si, že by nový 30/1,4, nebo nový 18-35/1,8 byl s bajonetem Pentax (to jsou jen namátkou uvedené nové typy, kterých je bez bajonetu Pentax mnohem více 105/2,8; 150/2,8; 50-150/2,8, 120-300/2,8;); také jsem přesvědčený, že nová verze 17-50/2,8 už nebude s bajonetem Pentax.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8