Pentax - drby a dalsi

Vše nové o čem se povídá a spekuluje...

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
matak77
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Full frame Pentax - drby a dalsi

Příspěvek od matak77 » 17 dub 2013, 21:04

Miky, Hilda + zbytek světa: pánové mě samozřejmě vaše starosti s Pentaxem mrzí a doufám že se mi vyhnou.

bukypetr: Výročí asi neni jaký, bajonet K je od roku 1976 a dále cituji: "V roce 1958 se poprvé objevilo označení písmenem "K" za popisem Pentax. Málokdo ví, že toto písmeno bylo odvozeno ze slova "King" jakožto "King of the SLRs (Král zrcadlovek)"." http://www.digimanie.cz/zrcadla-minulos ... -dslr/3373
Ever-patient PENTAX :D

"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton

Moje fotky na PFS

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

lennyl
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od lennyl » 17 dub 2013, 21:10

Tak dam este jednu moju haluz, co by mohlo byt raz v buducnosti...
nedavno vydany fotak s EVF ma funkciu, ze pri manualnom ostreni urobi v hladaciku zoom na miesto kde sa ostri.

neviem, ci je nieco take technologicky mozne,ze by do hladacika Pentax pridal daku tenku opticku vrstvu, nieco na sposob priehladnych LCD panelov a pri manualnom ostreni by na tom paneli zobrazilo scenu s tym zoomom. To by bola bomba. Predsa len manualne ostrit cez LiveView na 1.4 clone a zvacovat obraz s rukami pred sebou nepridavaju na stabilite (stativ sa nie vzdy hodi)
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN

JP3112
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od JP3112 » 17 dub 2013, 21:29

zirecek: To je jak do dubu navrhnout tu konstruktivní a nefanatické komentáře... Fotil jsi někdy s K-5 pohyb a hlavně v šeru, řekněme na plese? Zkus to... A nauč se laskavě číst, psal jsem že tak kvalitní optiku jako mám teď na Pentax bych si při koupi Nikona nemohl tak rychle dovolit, nepřekrucuj prosím moje věty.
"i když s D600 by jsi udělal výrazně lepší fotky, kdežto s Pentaxem to bude spíše nouzovka..." To jsem nikdy neřekl a nemyslím si to.

kluzo
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kluzo » 17 dub 2013, 21:39

leny a to si představuješ jak? To jako že by byl obraz původní na matnici a přes něj ten zvětšený? To by byl zmatek, podle kterého bys nezaostřil nic. Tuhle vychytávku už měla moje FZ20tka od Panasonicu z roku 2004. Podle mne se dá manuálně docela dobře zaostřit a problém u mne není v matnici, ale v tom, že když zaostřím a nefotím ze stativu, tak neudržím rovinu ostření tělem :-).

lennyl
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od lennyl » 17 dub 2013, 21:41

Sigma ohlasila novy zoom 18-35/1.8 pre APS-C format. Vyborna vec na reportaz podla mna,ak zvladnu opticku kvalitu aj na 1.8 clone. Bodaj by bol aj na Pentax bajonet.

http://www.fotoradce.cz/sigma-predstavu ... anekid1269
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN

Miho
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Miho » 17 dub 2013, 21:59

lennyl píše:Tak dam este jednu moju haluz, co by mohlo byt raz v buducnosti...
nedavno vydany fotak s EVF ma funkciu, ze pri manualnom ostreni urobi v hladaciku zoom na miesto kde sa ostri.

neviem, ci je nieco take technologicky mozne,ze by do hladacika Pentax pridal daku tenku opticku vrstvu, nieco na sposob priehladnych LCD panelov a pri manualnom ostreni by na tom paneli zobrazilo scenu s tym zoomom. To by bola bomba. Predsa len manualne ostrit cez LiveView na 1.4 clone a zvacovat obraz s rukami pred sebou nepridavaju na stabilite (stativ sa nie vzdy hodi)
To nie ja tvoja haluz , Pentax si dal nieco take patentovat uz minimalne pred rokom.
RICOH GR + GW-3 (18,3 /2,8 , 13,7/2,8)

Miho
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Miho » 17 dub 2013, 22:21

JP3112 píše:zirecek: To je jak do dubu navrhnout tu konstruktivní a nefanatické komentáře... Fotil jsi někdy s K-5 pohyb a hlavně v šeru, řekněme na plese? Zkus to... A nauč se laskavě číst, psal jsem že tak kvalitní optiku jako mám teď na Pentax bych si při koupi Nikona nemohl tak rychle dovolit, nepřekrucuj prosím moje věty.
"i když s D600 by jsi udělal výrazně lepší fotky, kdežto s Pentaxem to bude spíše nouzovka..." To jsem nikdy neřekl a nemyslím si to.
JP3112, Plne stojim za tvojim predchadzajucim prispevkom.
zirecek, mame krasneho konicka a kazdy nech si ho uziva v ramci svojich moznosti a schopnosti, hlavne ze nam to robi radost :wink: Ked z nas raz budu rybari, ty budes patrit k tym co budu tvrdit, ze to jazero prehodis s dobrym treningom aj s dvojmetrovym prutom a my k tym, ktory budu hadzat stvormetrovym bez treningu. Hold sme v tom foteni asi poslabsi. :lol:

SHERIFF
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od SHERIFF » 17 dub 2013, 23:33

Zdravím všechny PENTAXÁKY, jsem tu nový a můj dlouhý příspěvek se někam ztratil , chtěl jsem vysvětlit proč po 26 letech opouštím pentax.Když se toto povede budu konkrétnější.
Naposledy upravil(a) SHERIFF dne 18 dub 2013, 00:13, celkem upraveno 1 x.

Miho
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Miho » 17 dub 2013, 23:54

Nerad sa rozpisujem, ale toto musim.
Co sa tyka mojho entuziazmu k znacke Pentax, malo kto vie ze som mal K10 GP. Ano, to bolo to nadherne limitovane telo v hnedej kozi v pocte 999 kusov. Vyzeralo luxusne, aj na omak skvely material. Moja radost skoncila prvym pohladom do hladacika. Skrabanec ako prasa na matnici :shock: Ano pani, nevedeli dohliadnut ani na hrdu 999 kusovu seriu. Entuziazmus upadol , vymenil som to za standartne cierne. Asi po 1500 cvaknuti sa na displeji objavil napis, ze nevie zapisat na kartu. Takze dalsia vymena, to mi fungovalo k spokojnosti az kym mi ho neukradli.
Kupil som si K 7, onedlho vydali K5 s neporovnatelne lepsim IQ a mna islo zase dr..ut. Od vtedy investujem do fototechniky opatrnejsie, nerad by som teraz zobral K5 II ak by mala onedlho prist napr. K 3 s uplne novym AF.

Casto som fotil motosport, s Pentaxom si to vyzadovalo svojsky pristup. Napriklad uspesnost zaostrenia na smerom ku mne sa rutiacu F1 limitovala k nule. Jednoducho bolo treba fotit z inej pozicie, z ineho uhla a nie na AFC, to nefungovalo vobec. Navyse bolo treba vypnut SR , lebo od toho ramusu sa cip bezne nekontrolovane rozkmital . Neskor som sa naucil tieto veci fotit na MF, lebo bol pri tom najmensi odpad. Zopar kol som sledoval optimalnu stopu, apex , manualne zaostril na bod kade auto prefrci a snazil sa v spravnom okamihu stlacit spust.

Chce mi este stale niekto nahovorit, ze mi K5 musi stacit ,lebo je super na krajinky? Blbe je, ze k opatovnemu navratu k Pentaxu by ma presvedcil uz len AF, ktory dokaze sledovat muchu za letu.

A teraz sa chystam investovat do fototechniky par tisic eur, tak mi poradte nejake Pentax riesenie. :wink:

SHERIFF
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od SHERIFF » 18 dub 2013, 00:18

Tak jsem napsal dlouý příspěvek a nevím proč se nezobrazil když to dělám stejně.

robogogo
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od robogogo » 18 dub 2013, 07:39

SHERIFF: Jednoznačne si písal dlho text a neuložilo Ti to,napíš si najprv koncept,ulož ho a potom odošli...
K 30, Tamron 17-50/2,8 Pentax 55-300/4,5-5,8 Pentax 100/2,8 WR Pentax F 50/1,7 Tokina AF 70-210/4,5

lennyl
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od lennyl » 18 dub 2013, 08:05

kluzo:
predstavoval by som si to asi takto: do hladacika by bola pridana dalsia vstva tenkeho nepriehladneho LCD displaya (uz dnes je tato technologia dostupna). Pocas fotenia na AF by to bolo deaktivovane, cize by si videl scenu cez hladacik ako doteraz. Prepol by si na MF, obraz v hladaciku by sa stale nezmenil, cize v tomto momente si mozes stale vybrat AF bod, kam mas v plane ostrit (napr. v zlatom reze), AZ ked pohnes prstencom na objektive pre manualne ostrenie sa aktivuje ta priehladna LCD vrstva a hned ti ukaze zoom vyrez (nieco ako ked teraz pozeram nahlad fotky po vyfoteni, mam nastaveny zoom na 8x pre kontrolu ostrosti / alebo aj ked fotis na MF cez LiveView si mozes tiez urobit zoom tlacitkom INFO). Exponujes fotku a po ulozeni zaberu sa ti opat ukaze v hladaciku standardne scena. Podla mna by sa to dalo vyrobit, ak by sa navrh uspesne dostal z vykresov a vyvoja do vyroby a nebolo by to mega drahe kvoli pouzitiu toho priehladneho LCD displaya (ak by sa ovsem zmestil narvat do priestoru kde je hladacik s matnicou).

Zaver: manualne ostrenie so svetelnymi sklami 1.2/1.4 atd. by bol maximalne komfortne (a bez prestojov) aj cez hladacik pri zachovani hranolu/matnice a neprisiel by si o stabilitu pri drzani fotaku pred sebou pri foteni na LiveView kedze by si oko opieral o ocnicu.

Lukas_Gal
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukas_Gal » 18 dub 2013, 08:31

lennyl píše:este co podla mna vyrazne chyba Pentaxu je kvalitny zoom 70-200/2.8. Rychly, presny, opticky musi byt dobry aj na 2.8 clone.

Reakcie typu, ved je tu DA*50-135/2.8 nie je na mieste, trh si proste pyta rozsah 70-200, aj ja som ho mal, ale od Sigmy. Canon/Nikon ma v rozsahu pre fotografa skla 2.8 a 4 clonu bez stabilizacie aj so stabilizaciu. Pentax ani jeden!
Ano, kupil som Sigmu 70-200/2.8, je tu aj Tamron 70-200/2.8, ale Pentax by mal podla mna ponukut v buducnosti aj takyto zoom, ci?
A preco by na mieste nebola takato reakcia. Vsetci sa tu stazuju ze nie je FF a ked nasadis na FF 70-200 tak mas ohniska tak ako s 50-135 na APS-C.
Otazkou je ci skor vam nechyba na APS-C 70-200 ako dlhsi zoom. Potom ale nechapem nariekanie nad tym, ze nie je FF.

Keby ze je FF a nie je 70-200 tak to chapem ale za tejto situacie mi to pride scestne.
Lukáš Gál,
Obrázek
http://www.lukasgal.com
2x K-5 II, Pentax K-7, K20D, Z-1, Mz-3, Z-20,
Obrázek

Zafod
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Zafod » 18 dub 2013, 08:40

to Lennyl: Jo ta nová Sigma vypadá papírově skvěle a v reálu asi i bude, všechny poslední Sigmy jsou bomba...
Takhle nějak bych si představoval ten avizovaný Limited zoom...
Taky to znamená, že Sigma asi dost věří v budoucnost APS-C formátu, ne?? :D
Pentax K-3, DA 16-85, DA 21 Ltd.,DA HD 55-300 = Pentax ME + M28/2.8,M50/1.7,M135/3,5 = Voigtlander Brilliant = Kodak Retina Ia = Olympus Mju II
Velbon Sherpa 600

lennyl
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od lennyl » 18 dub 2013, 08:42

pri foteni v ZOO, spolocenskych akcii a svadieb som pouzival na APS-C zoom 70-200/2.8. Je to velmi uzitocny rozsah.

Odpovědět

Zpět na „Novinky a drby“