Hmm,pokud už je v LR4 tohle,tak se omlouvám
Na to že jsem líný jsi přišel jak?
Pentax K-5 Nastavení bíle a formát RAW
Moderátor: Moderátoři
Re: Pentax K-5 Nastavení bíle a formát RAW
STŘÍBRU ZDAR
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Samozrejme, ze to tam je http://digital-photography-school.com/c ... tone-curve
Tak koukám že na LR4 zapracovali. Ale pořád to není přesně co myslím.
Šlo mě a jde o to že když na křivkách,nebo ne vrstvě úprav kliknu do stínů,na světlejší místa a na střední.Změním prolnutí na Barvu,tak se mě neupraví kontrast.Ale pouze odstíny (wb) zvlášť ve stínech,světlech a na střední šedé.
Což je bývá celkem často. Např. stíny nechutně do modré a ostatní do červena.
Šlo mě a jde o to že když na křivkách,nebo ne vrstvě úprav kliknu do stínů,na světlejší místa a na střední.Změním prolnutí na Barvu,tak se mě neupraví kontrast.Ale pouze odstíny (wb) zvlášť ve stínech,světlech a na střední šedé.
Což je bývá celkem často. Např. stíny nechutně do modré a ostatní do červena.
STŘÍBRU ZDAR
fotografie je hlavně o focení, následné úpravy vše nezachrání. Raději, než tohle bych doporučil si přečíst některou z knih o správném nasvícení /blescích a pod... a pak poznatky hlavně realizovat
Tak to řekni těm pro které občas dělám tu soft pakárnuuray píše:fotografie je hlavně o focení, následné úpravy vše nezachrání. Raději, než tohle bych doporučil si přečíst některou z knih o správném nasvícení /blescích a pod... a pak poznatky hlavně realizovat
STŘÍBRU ZDAR
Skús to z druhého konca. Nastav prioritu clony a bodové meranie a namier na 18% šedú tabuľku, ak nemáš tak aspoň na pokožku ruky. Zmerané hodnoty si zapíš a nastav ich v manuálnom režime. Potom exponuj a porovnaj rozdiel. Mne to dosť pomohlo a mám aj oveľa menej práce v PP.Lubakv píše:Pěkný den přeji všem zde na fóru
Jsem už nějaký ten pátek majitelem K-5 a občas se mi stává při focení v lese (hodně zeleně) se obličeje fotografovaných osob též mírně zabarví do zelena ??? Nevím co s tím mám dělat fotím do rawu tak by nastavení bíle tedy WB nemělo hrát žádnou roli ( nastaveno mám na auto) Vím že je nejlepší při změně osvětlení kalibrovat WB na neutrální šedou nebo list papíru to je nejpřesnější. Ale vzpomeňte si vždycky na to.Dohánět to poté v počítači dost dobře nejde a ani mě to nebaví(když hnu s barevnou tonalitou obličejů tak se mi změní i barevné podání zeleně ) což samozřejmě nechci. Barevné tonalitu mám nastaveno na neutrální .Má tedy manuální nastavení bíle při focení do Rawu nějaký význam nebo ne tuto odpověď jsem se nikde nedočet ???
Díky všem a přeji dobré světlo.