Lightroom 4
Moderátor: Moderátoři
Re: Lightroom 4
Dík.
K-1, K-30,
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II
Dobros: toto som uz riesil tusim aj tu, s tym vystupom, aby fotka po nacitani do LR vyzerala tak ako vo fotaku.
zaver? nejde to.
ale, urobil som to asi takto:
-zobral som si podla mna idealnu fotku z fotaku - RAW aj podla histogramu (kde mam nastavene farby/kontrast/atd.)
-nacital som RAW do original Pentax Silkypix softu co bol pri K5
-nacital som RAW do Adobe LightRoom 4.1
a teraz som bral ako vzor to co vidim v Silkypix A TO PRETO, LEBO to berie nastavenia aj z fotaku:-) a podla toho upravoval nastavenia v Adobe LightRoom (vizualne aby to co najviac sedelo) a ulozil nastavenie v menu
Develop / Set Default Settings... / Update to Current Settings.
To urobi to,ze kazda dalsia nacitana fotka do Adobe LightRoom bude prave s tymi nastavenymi parametrami, ale ak mas inu dalsiu fotku (podexponovanu,preexponovanu, zamerne ci uz nechtiac) tak bude opat rozhadzana...
zaver? nejde to.
ale, urobil som to asi takto:
-zobral som si podla mna idealnu fotku z fotaku - RAW aj podla histogramu (kde mam nastavene farby/kontrast/atd.)
-nacital som RAW do original Pentax Silkypix softu co bol pri K5
-nacital som RAW do Adobe LightRoom 4.1
a teraz som bral ako vzor to co vidim v Silkypix A TO PRETO, LEBO to berie nastavenia aj z fotaku:-) a podla toho upravoval nastavenia v Adobe LightRoom (vizualne aby to co najviac sedelo) a ulozil nastavenie v menu
Develop / Set Default Settings... / Update to Current Settings.
To urobi to,ze kazda dalsia nacitana fotka do Adobe LightRoom bude prave s tymi nastavenymi parametrami, ale ak mas inu dalsiu fotku (podexponovanu,preexponovanu, zamerne ci uz nechtiac) tak bude opat rozhadzana...
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
-
- Významný člen
to by asi stačilo mať raw+ jpg - tam sú vizuálne uložené úpravy z foťáku. a podľa Jpg spraviť nastavenia parametrov - aspoň myslím
od 8/2007 K10D + 18-55 -1:3,5-5,6; predtým practica L2 a ručný exp.. K10D tomu hovorím rýchlosť oproti ručnej práci , fotím málo ale s radosťou. už aj 40/2,8 limited
ano, to znie ako dobry napadmajster333 píše:to by asi stačilo mať raw+ jpg - tam sú vizuálne uložené úpravy z foťáku. a podľa Jpg spraviť nastavenia parametrov - aspoň myslím
stale som sa ale nikde nedopatral, ako nacitat do Adobe LightRoom RAW (jedno ci DNG ci PEF) tak ako mam nastaveny fotak, tak ako to vie urobit Pentax Camera Utility 4 Silkypix
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
-
- Významný člen
lennyl: to preto, že to ani nejde. Ide to len veľmi podobne. LR má proste iný, vlastný algoritmus ako robiť fotku
od 8/2007 K10D + 18-55 -1:3,5-5,6; predtým practica L2 a ručný exp.. K10D tomu hovorím rýchlosť oproti ručnej práci , fotím málo ale s radosťou. už aj 40/2,8 limited
ja som s LR spokojny (funkcie, vystup) akurat by mohlo byt ulahcene to nacitavanie (byt aj si urobim akoze daky idealny preset na zaklade jednej fotky) a nie kazdu fotku "kontrolovat" po importe a dalej ju sperkovat, 300-500 fotiek z akcie da potom zabrat. Pri expozicne podobnych fotkach robim copy > paste nastaveni, ale to je skor take skrabanie okolo hlavy
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
lenyl >> pre rovnaku upravu fotiek pouzivaj funkciu synchronize je to menej pracne ako kopyrovanie Prvu tukni upravenu, potom cez ctrl alebo shift oznac ostatne a synchronizuj...
inac preset si na import mozes nastavit, podla mna to ale nie je dobre, lebo casto kazda fotka potrebuje troska inu upravu.
inac preset si na import mozes nastavit, podla mna to ale nie je dobre, lebo casto kazda fotka potrebuje troska inu upravu.
...K10+K5...
a rozne serepeticky
a rozne serepeticky
teraz som to vyskusal, tu synchro, dobra haluz, diky za tip :-pbigfoot píše:lenyl >> pre rovnaku upravu fotiek pouzivaj funkciu synchronize je to menej pracne ako kopyrovanie Prvu tukni upravenu, potom cez ctrl alebo shift oznac ostatne a synchronizuj...
Na stránkách Adobe je teď sleva na Lightroom4 30%
http://www.adobe.com/cz/special/offers.html
http://www.adobe.com/cz/special/offers.html
STŘÍBRU ZDAR
Update
Adobe Photoshop Lightroom 4.4
http://www.adobe.com/support/downloads/ ... ftpID=5567
A ještě mám dotaz - lze nastavit při importu fotografií aby použil korekci objektivu automaticky abych to nemusel dělat u každé fotografie zvlášť. Děkuji za info
Adobe Photoshop Lightroom 4.4
http://www.adobe.com/support/downloads/ ... ftpID=5567
A ještě mám dotaz - lze nastavit při importu fotografií aby použil korekci objektivu automaticky abych to nemusel dělat u každé fotografie zvlášť. Děkuji za info
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Samozrejme treba si nastavit preset s korekciou objektivov a dat pri importe aplikovat dany preset.
Ja to udelal tak, ze jsem si zmenil defaultni upravu. Takze pokud to neodkliknu rucne je to tam vzdy.
Největší hustodémon a krutopřísňák jižně od Murmansku
Adobe pustila beta verzi Lightroom 5. Po mých prvních zkušenostech je určitě rychlejší, má lepší odšumění i zaostřování, vylepšené rovnání snímků. Retušovací štětec by měl být taky na vyšší úrovni, ale ten jsem ještě nezkoušel. Ke stažení zde: http://labs.adobe.com/technologies/lightroom5/
Kdo to vyzkoušíte, podělte se se svýma názorama.
Kdo to vyzkoušíte, podělte se se svýma názorama.
Pentax smc DA 40 mm F 2,8 Limited, Pentax smc D FA 100 mm F 2,8 Macro
Pentax smc DA* 60-250 mm F 4,0 (IF) SDM, Sigma 17-70 mm F 2,8-4 DC
Metz 48 AF 1, stativ Benro-C 268+kulová hlava,monopod Benro MC-63
Pentax smc DA* 60-250 mm F 4,0 (IF) SDM, Sigma 17-70 mm F 2,8-4 DC
Metz 48 AF 1, stativ Benro-C 268+kulová hlava,monopod Benro MC-63