DA 40 ltd

Vše o sklech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
aes
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od aes » 08 zář 2010, 07:20

Keby tie nove skla aspon vydrzali nieco, ale uz len tie profi sklicka ci uz od lacnych vyrobcov ako je Sigma 70-200/2.8 alebo aj od PX 50-135/2.8 su skor rozporuplnej kvality. Je ich plny bazar(hlavne v SK), pretoze ich zaruka skoncila a kazdy sa boji po skusenostiach inych fotografov, ze ich zivotnost rovnako rychlo ide dole. Jasne, ze je to uplne o inom nez LTD skla a problem su SDM/HSM motory ale je to na povazenie kupovat sklo za 20 litrov a nemat ziadnu istotu,ze prezije viac ako 10 rokov stare 'sunky'. Obavam sa vsak, ze je to uz trend vyrabat objektivy na dva roky a potom sa rozpadne. A v takych pripadoch je aj tych 15 litrov vela. S takou zivotnostou noviniek je 10 tis. uplne maximum. OK, mozno zoom ma narok na vyssiu cenu, ale fixne sklo nad tych 10 litrov je mrhanie prostriedkami.
K10D + 18-55/3.5-5.6, Sigma 10-20/4-5.6, Tamron 28-75/F2.8, PX 55-300 4-5.6
http://picasaweb.google.sk/aesace ,
http://albums.photoonweb.com/aes/

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

smik
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od smik » 20 zář 2010, 14:36

Zdar borci,
koupil jsem DA40ltd. a nějak mi špatně ostří s tělem (BF). Nemohl by mi někdo poslat fotku s tímto objektivem (neupravenou v orig velikosti)? Nejlépe celou postavu (tzn z větší dálky) a nejlépe v kombinaci s Kx.
Abych mohl porovnat míru ostrosti. Díky

hilda4sea

Re: DA 40 ltd

Příspěvek od hilda4sea » 28 kvě 2012, 21:51

Už vás nebaví šroubovat krytku z DA 40/2,8? Máte DA 70/2,4?
Protože vlastním oba objektivy, mohl jsem prakticky vyzkoušet, že je možné našroubovat sluneční clonu z DA 70 na DA 40 a přesto se neobjeví žádná vinětace. Dokonce ani s úplně vysunutou clonou a přední čočka je perfektně cloněná. Krytka se pak jenom nasadí jako u ostatních Ltd. objektivů.
Jenom si nejsem jistý, zda výrobce nezvolil netradiční sluneční clonu DA40 právě proto, že výsuvný barel je velmi krátký a proto není dostatečně odolný proti radiálnímu tlaku.
Hilda

vjacesslav
V.I.P člen
V.I.P člen

Re:

Příspěvek od vjacesslav » 29 kvě 2012, 08:43

Ahoj, ak máš K-x, tak si odfoť cez liveview manualne a potom klasicky a uz si to mozes pororvnat... :)
smik píše:Zdar borci,
koupil jsem DA40ltd. a nějak mi špatně ostří s tělem (BF). Nemohl by mi někdo poslat fotku s tímto objektivem (neupravenou v orig velikosti)? Nejlépe celou postavu (tzn z větší dálky) a nejlépe v kombinaci s Kx.
Abych mohl porovnat míru ostrosti. Díky
Asahi Pentax & Lomo & Ricoh

hilda4sea

Příspěvek od hilda4sea » 29 kvě 2012, 12:50

Pružných krytek bych se trochu bál, protože vysunutý barel drží v objímce jen na pár milimetrech.
Hilda

ad) smik:
Jako skoro každý objektiv od Px i tento jsem nechal seřídit s tělem u pana Kauckého (také měl BF na K5).

smik
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od smik » 29 kvě 2012, 20:24

to vjacesslav a hilda4sea:

sice jsem to řešil před dvěma lety a problém byl spíše způsoben mou nezkušeností. Objektiv byl v pořádku.
Teď si objektiv snad ve zdraví užije cport.

hilda4sea

Příspěvek od hilda4sea » 19 črc 2012, 16:49

Tak jsem na to konečně vyzrál.
U DA 40 sluneční clona plně nekryje přední čočku objektivu v protisvětle. Nakonec jsem vzal starý UV filtr se širokou obroučkou (6 mm). Sklo jsem vyndal a objímku fitru našouboval mezi sluneční clonu a závit objektivu. Těch 6 mm pomohlo a i v protisvětle je přední čočka ve stínu. Nijak to nepřekáží a lze k tomu použít i CPL filtr bez vinětace.
Hilda

bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigfoot » 19 črc 2012, 17:32

ja si myslim, ze ta slnecna clona pekne kryje v urcitom uhle, len ty si potreboval ostrejsi uhol... a v este ostrejsom uhle ti zasa to protisvetlo zasiahne sosovku, ked budes mat zdroj svetla napriamo, tak pomoze len predna krytka ;)
...K10+K5...
a rozne serepeticky

Odpovědět

Zpět na „Objektivy“