vkramar píše:
Prostě v případě té technologie, kterou používá človíček přes kterého bych to já dokázal zařídit, se používá sada barev, ve které chybí bílá. Je to stejný jako v případě obyčejnýho inkoustovýho tisku: taky nemáš žádnej bílej inkoust a tam, kde má být bílá prostě netiskneš a necháš holej papír. Proto se nedá tisknout na jinej podklad, než na bílej.
Při barevným podkladu by musel použít jinou technologii: dospod bílá "folie" a přez ni barevnej tisk.
Jinde možná používají jiný technologie, který tohle omezení nemají. Nebo mají zase pro změnu nějaký jiný limity.
Jaj už vím co máš na mysli, ale to se nehodí na tento druh potisku, navic to je méně kvalitní co se týká výdrže - vyblednutí potisku po praní apod.
chili jsou zde tři možnosti:
-
speciální nažehlovací guma - počet kusů nemá zásadní vliv na cenu potisku, potisk je kvalitní, praní nemá vliv na vyblednutí barev (já mám tričko z expedice v roce 2002 a nosil jsem ho docela často, ted už míň, ale potisk je pořád ok - ale záleží na složitosti motivu)
-
sítotisk - tady čím víc kusů tím levnější
-
vyšívané logo - každý zná, opět čím víc kusů tím levnější (právě kvůli tomu programu, ten je drahý, ale jak jsem už psal, při pozdějším případném "dotisku" už se program neplatí, navíc se může použít i třeba na kšiltovky.
U všech možností má vliv na cenu počet barev tisku.
Apropo něco tady maZec naznačoval že zjistí jak by nás mohl zasponzorovat Pentec (Pentax), tak by mohl třeba zaplatit ten program
Zítra zjistím přesné ceny.