AD: barvy: když mi něco někam táhne, tak si to v lightroomu (nebo v menu foťáku) stáhnu..
Navíc todle asi nikdy nebude vyladěné "akorát", páč je to subjektivní. Zejména sytost, kterou si díkybohu můžeš s P nastavit, jak se ti zlíbí
AD: Blesk
nedalo mi to, a musel jsem to vyzkoušet. a musím konstatovat, že se mi po pár pokusech podařilo dosáhnout vašich "problémů"
Musím napsat dosáhnout, protože jsem musel postupovat záměrně proti vlastní logice, abych se mi povedly přepaly na K5. Ověřil jsem si, co jsem si myslel: foťák prostě preferuje (při externím blesku) přirozené světlo a blesk je jen jako sekundární doplněk. Je to možná chyba nastavení, ale klidně bych věřil, že i záměr. Sám jsem začal používat z 90% jen M třeba i z důvodu, že to bylo naopak.
Jestli je to s interním funguje naopak, tak je to možná proto, že tělo předpokládá, že s ním fotí někdo, komu by mohlo dělat problémy..
marauder píše:...ale ono to robí aj na ISO100-200-400-800 (je jedno v akom režime)...
...ako som spomínal, na K100D to neurobilo nikdy a bolo jedno či sa na nej navolilo ISO200 alebo ISO3200...
Jak jsem říkal, mně to s K5 problémy nedělá. leda že bych chtěl, tak vím, jak toho dosáhnout. nějaké foto s popsanými problémy na iso 100-200 by mě ale určitě zajímalo