Pentax 645D
Moderátor: Moderátoři
Re: Pentax 645D
Já jsem myslela, že stojí tak polovinu (a i to je pro mě samozřejmě strašně moc). Co jsem byla na fotoworkshopu tak ho tam měli hned 2 fotografové a zaslechla jsem něco, že se baví o 120 tis. Ale možná se bavili o objektivu.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
To spíš, pokud chceš k tomu nový SDM skla,tak jsou ku*evsky drahý.
2elho_cid: i ty prachy bych do fototechniky vrazil kdybych je měl (žijem jenom jednou ), spíš se s tím tahat,..Leica S2 je celkem "kompaktní" středoformát, ale když jsem na to nasadil skla, tak to byla kráva převeliká.
2elho_cid: i ty prachy bych do fototechniky vrazil kdybych je měl (žijem jenom jednou ), spíš se s tím tahat,..Leica S2 je celkem "kompaktní" středoformát, ale když jsem na to nasadil skla, tak to byla kráva převeliká.
Leica S2 + Sony A7 III a pár sklíček
Jedna věc je peníze a velikost, druhá je co kdo potřebuje. Včera jsem fotil jednu zakázku a s K-5 jsem tam byl mezi náhodnýma návštěvníkama s jejich Canonama king, nikdo tam neměl takový DR, fps, AF a hlavně objektivy. S 645D bych si tam asi neporadil, není to foťák pro mě - nedá se na něj nasadit FA*85. Vlastně by mě limitoval víc než K-5.
Jestli budu někdy pořizovat lepší foťák, tak buď něco co z procesu focení odstraní mechanickou závěrku, nebo něco s čím využiju celý obrazový pole toho objektivu.
Jestli budu někdy pořizovat lepší foťák, tak buď něco co z procesu focení odstraní mechanickou závěrku, nebo něco s čím využiju celý obrazový pole toho objektivu.
Jestli se můžu zeptat, zajímalo by mě, co fotíš za zakázky?
K10D, pentax 16-45/4, pentax 18-55mm, pentax 28-70/4, pentax 50/1.7, mezt 48, Pentax AF-500FTZ, velbon sherpa 600R, Aputure TrigMaster
http://www.rychi.cz
http://www.rychi.cz
Byl to křest nové desky Vládi Šafránka (ex. Harlej). Takže nějaké objímačky s celebritama, koncert, slavnostní křest a pak raut s celebritama a jeho kamarádama a kapelou. Moc za to nebylo, ale byl jsem zadarmo na koncertě a pohoštění zdama k tomu. No a hlavně ten koncert se vydařil, hard rock mě baví.
V poslední době se mi čím dál tím častěji stává, že mi někdo dohodí nějaké focení za peníze. Není to na uživení, ale třeba se ta technika jednou aspoň zaplatí.
V poslední době se mi čím dál tím častěji stává, že mi někdo dohodí nějaké focení za peníze. Není to na uživení, ale třeba se ta technika jednou aspoň zaplatí.
Tak jsou i v ČR fotografové, co vydělávají třeba několik milionů za rok. A pro takového člověka pak 500tis za pracovní nástroj nebude taková položka.
Kromě toho se stačí podívat na silnice, kolik jezdí aut za cenu okolo 2 milionů a více. Přitom za milion se dá pořídit krásné a reprezentativní auto. Takže peněz mezi lidma je dost. Jen nejsou v mé kapse .
Kromě toho se stačí podívat na silnice, kolik jezdí aut za cenu okolo 2 milionů a více. Přitom za milion se dá pořídit krásné a reprezentativní auto. Takže peněz mezi lidma je dost. Jen nejsou v mé kapse .
...možno by si mala byť tomu rada...
Mať ich tak akurát, je asi jeden z najväčších životných kumštov....
Mať ich tak akurát, je asi jeden z najväčších životných kumštov....
Já myslim, že i kdybych měla mateřskou 4x tolik, stále bych u akurát nebyla .
A co teprve ty na Ukrajině, Rumunsku apod. Ale to už jsme od 645D dost daleko .
-
- Moderátor
Objevil se nový firmware pro 645D
http://www.pentax.jp/english/support/di ... 45d_s.html
viewtopic.php?f=59&t=2959
http://www.pentax.jp/english/support/di ... 45d_s.html
viewtopic.php?f=59&t=2959
Tomáš
K-1 Mark II, HD DFA 15-30/F2.8 ED SDM WR, HD DFA 24-70/F2.8 ED SDM WR, HD DFA★ 70-200/F2.8 ED DC AW, HD FA 35/F2.0 AL, HD DFA MACRO 100/F2.8 ED AW, AF-540FGZ
K-1 Mark II, HD DFA 15-30/F2.8 ED SDM WR, HD DFA 24-70/F2.8 ED SDM WR, HD DFA★ 70-200/F2.8 ED DC AW, HD FA 35/F2.0 AL, HD DFA MACRO 100/F2.8 ED AW, AF-540FGZ