Pentax K-5
Moderátor: Moderátoři
Re: Pentax K-5
Vitej v klubu. Doufam ze budes z neho i nadale jen a jen nadsen. K-5 je povedeny fotak, takze te snad nezklame. Take se po nem uz delsi dobu poohlizim, ale bohuzel ti mohu jen tise zavidet. V mnoha ohledech by mi urcite umoznila veci, na ktere mi uz moje K10D davno nestaci Tak treba se brzy take dockam
K10D + grip; smc DA 18-55mm; smc F 50/1,7; smc DA 18-250 mm; Sigma 24-135 mm F2.8-4.5 IF;smc FA 100 mm f/3.5 Macro; Samyang 8mm f/3,5 IF; velbon sherpa 750N; metz 58
S9500 jsem taky míval. V mnoha ohledech byla dobrá, ale spíš špatná. I s koupí K10D jsem si tehdy hodně polepšil. Obdivuju, že s ní někdo vydržel tak dlouho.
...tak to ja som mal S7000 a tá bola myslím obrazovo lepšia ako nasledujúca séria, ...ale ako hovoríš K10 to potom dvihla niekam inam.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
ja som kedysi poskuloval po S9500 tiez, a doteraz nelutujem, ze som sa na nu bodol a kupil rovno K10
...K10+K5...
a rozne serepeticky
a rozne serepeticky
Uz par dni mam K5. Doteraz som mal skusenosti s K10D a myslim, ze je citit vyznamny pokrok. Velmi sa mi paci fotenie s manualnymi sklami (takmer vzdy dobre dopocitanie casu po stlaceni zeleneho tlacitky), co som mal problemy na K10. Ostrenie cez live je fantasticke a ako som cital novu recenziu na DA70 s K5 tak sa vytesujem ako maly chlapec. K10 som posunul v ramci rodiny, tak o jedneho Pentaxaka na Slovensku viac.
-
- Významný člen
No - já si S7000 prostě nechal... teď, když na mne dopadla smůla (K-5 v servisu, když vyměněné tělo má pořád problémy s bordelem na čipu - serie 398), je dobrá z nouze... foto-pánbíček mne trestá za prodej K20 a s filmem už to neumím...bobo2 píše:elho_cid píše:S9500 jsem taky míval. V mnoha ohledech byla dobrá, ale spíš špatná. I s koupí K10D jsem si tehdy hodně polepšil. Obdivuju, že s ní někdo vydržel tak dlouho.
...tak to ja som mal S7000 a tá bola myslím obrazovo lepšia ako nasledujúca séria, ...ale ako hovoríš K10 to potom dvihla niekam inam.
Pavel
S7000 som podaroval a zatiaľ si držím K10, K7, K5...V sobotu to na svadbe budem skúšať so všetkými troma....
Kdybys měl chuť, tak potom, prosím, napiš pár řádků, jak se Ti s tou Pentaxí armádou pracovalo.
Hlavně jak si stála K10 oproti K5.
Jestli K5 třeba líp stihne první polibek
Dík
Hlavně jak si stála K10 oproti K5.
Jestli K5 třeba líp stihne první polibek
Dík
Možno stihne až tretí polibek, ale bude určite farebne krajšie podaný
... a to je taky nejdůležitější
Ale vážně - v jedný obřadní síni většinou napoprvý nezaostřím ženicha při podpisu Tmavá místnost, tmavý sako a stojí proti oknu kterým svítí slunce.
Ale vážně - v jedný obřadní síni většinou napoprvý nezaostřím ženicha při podpisu Tmavá místnost, tmavý sako a stojí proti oknu kterým svítí slunce.
...svadba čo sa rýchlosti AF týka nezvykne byť problémom/tam sa dá aj mnoho vecí prípadne zopakovať/, fotím teraz ale stretnutia politických predstaviteľov a tam to veľmi nejde. Určite to ale posun od K10 cez K7 a K5 v rýchlosti AF je.
S presnosťou som nikdy výraznejší problém nemal, na žiadnom tele. Vymenil som ale aj objektív, Tamron 17-35/2,8-4 /čo ako velmi slušný objektív/ sa mi horšie chytal práve v situáciách tmavých oblekov, tmavej miestnosti a v protisvetle....K5 s 16-45 teraz nemá takmer žiadny problém...
Na K5 poskočili aj samotné objektívy, ešte som nestihol všetky vyskúšať, ale DA70/2,4 aj FA 50/1,4 určite. Potvrdzuje to aj posledný test na http://www.photozone.de/pentax/618-pentax70f24
S presnosťou som nikdy výraznejší problém nemal, na žiadnom tele. Vymenil som ale aj objektív, Tamron 17-35/2,8-4 /čo ako velmi slušný objektív/ sa mi horšie chytal práve v situáciách tmavých oblekov, tmavej miestnosti a v protisvetle....K5 s 16-45 teraz nemá takmer žiadny problém...
Na K5 poskočili aj samotné objektívy, ešte som nestihol všetky vyskúšať, ale DA70/2,4 aj FA 50/1,4 určite. Potvrdzuje to aj posledný test na http://www.photozone.de/pentax/618-pentax70f24
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Na tu dobu za ty prachy byla S9500 celkem OK bych řekl. Nechám si ji na horší časy, prodávat to asi nemá cenu, nevím, kolik by mi za ni dali:-) Možná bych ji vyměnil za nějaký objektiv, kdyby se tu někdo ozval, třeba i s doplatkem.elho_cid píše:S9500 jsem taky míval. V mnoha ohledech byla dobrá, ale spíš špatná. I s koupí K10D jsem si tehdy hodně polepšil. Obdivuju, že s ní někdo vydržel tak dlouho.
To, že jsem s ní vydržel - no nejsem ten typ člověka, který kupuje každý měsíc nový hardware jen proto, že něco vylepšili. Totéž platí o mobilech, při dnešní výdrži baterií by mi stačila stará Nokie s černobílým displejem, stejně jenom telefonuju a blbosti jako foťák v mobilu nebo GPS nepotřebuju. Na to mám právě K-5 a navigaci v autě:-)
...Nikdy se nebojme vzdát se dobrého pro lepší...
to slapr: ...toto je teraz moje "bitevné pole"...Primátor mesta Košice so splnomocnencom mesta pre organizáciu MS V hokeji 2011 odovzdáva poďakovania členom organizačného tímu za organizačne úspešný priebeh MS v meste...
Lietali po sále hore, dolu.... , tak som to aj tak poňal....K5 s 16-45/4
http://www.bobo2.tym.cz/hr%2012052011%20zverejnenie/
Lietali po sále hore, dolu.... , tak som to aj tak poňal....K5 s 16-45/4
http://www.bobo2.tym.cz/hr%2012052011%20zverejnenie/
Díky - hezký!
Vypadá to tam u vás docela honosně
Můžeš u momentek zhruba odhadnout % odpadu u těch akčnějších (pohybových) snímků?
Vypadá to tam u vás docela honosně
Můžeš u momentek zhruba odhadnout % odpadu u těch akčnějších (pohybových) snímků?
Odpad žiadny, vybral som tie hádam najvydarenejšie momenty, ale ostatné by boli tiež použiteľné...
honosně...mesto má najstarší mestský erb v Európe...
http://www.kosice.sk/clanok.asp?sekcia=historia
honosně...mesto má najstarší mestský erb v Európe...
http://www.kosice.sk/clanok.asp?sekcia=historia