Problémy s K-5 - na co si dát pozor
Moderátor: Moderátoři
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problémy s K-5 - na co si dát pozor
No fotak dorazil i s objektivem...
Da se nekde zobrazit aktualni fokalni delka? Tak jako na K20 kdyz zmacknu info... U K5 ji vidim jenom v infu u hotove fotky.. zatimco stavova obrazovka je jak pro hotentota nebo dite.. aspon ze jde vypnout.
Da se nekde zobrazit aktualni fokalni delka? Tak jako na K20 kdyz zmacknu info... U K5 ji vidim jenom v infu u hotove fotky.. zatimco stavova obrazovka je jak pro hotentota nebo dite.. aspon ze jde vypnout.
-
- Významný člen
Tak já na tohle téma brečel už u K-7 (11. prosince 2009 v "Pentax K-7/K-5"), bohužel bez odezvy... chci tím říct, že tento údaj jsem vídal naposledy také u K20D, K-5 stejně jako K-7 jej ukazuje až u Info hotového snímku... a nenašel jsem žádnou nabídku, jak to změnit (když přece foťák s tímhle údajem pracuje!) 

Pavel
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Teď u sebe sice K7 nemám, ale jsem přesvědčený, že to někde vidět je
. Pokud si vzpomenu vyzkouším doma...

Moje weby: fotky, blog, free software projekty, překládání přes web
Výbava: Pentax KP, DA 15 Limited, DA 21 Limited, DA 35 Limited, FA 50, DA 70 Limited, D-FA 100 Macro, M 150
Výbava: Pentax KP, DA 15 Limited, DA 21 Limited, DA 35 Limited, FA 50, DA 70 Limited, D-FA 100 Macro, M 150
-
- Významný člen
Docela by mne to potěšilo - pak by tato možnost byla i u K-5 ... ale zatím všechny mé snahy jako marné vyznělynijel píše:Teď u sebe sice K7 nemám, ale jsem přesvědčený, že to někde vidět je. Pokud si vzpomenu vyzkouším doma...

Pavel
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Zkoumal jsem fotak, zkousel i ruzna tlacitka, ale neuspesne. Nejde poradne ani zkontrolovat ktera baterka ma jaky stav nabiti, coz u K20D je na stejnem miste. Ne ze by me to aktualne trapilo, neb grip nemam, ale casem..Pavel41 píše:Docela by mne to potěšilo - pak by tato možnost byla i u K-5 ... ale zatím všechny mé snahy jako marné vyznělynijel píše:Teď u sebe sice K7 nemám, ale jsem přesvědčený, že to někde vidět je. Pokud si vzpomenu vyzkouším doma...
A jeste je nesikovne, ze horni stavovy displej bud sviti porad nebo je vyply. Coz o to, ze blika fotak mi ani tak nevadi, ale je otrava kdyz blika i blesk na nem nasazeny. U K20 to bylo asociovane na EV tlacitko.. sice zadny logicky zazrak, ale porad lepsi nez kvuli tomu chodit do menu.
No a podobne nesikovny je vyber ostricich bodu, kdy se musi nejdriv skrz OK aktivovat a pak OK dlouze potvrdit nez muzu menit treba vyvazeni bile nebo rychlost snimani

Temhle vytkam by se dalo snadno pomoci upravou firmware.. ale bojim se, ze se toho nikdy nedockam.
-
- Významný člen
xmeda: - jen detail: stav nabití baterie přece je ukazován na obou displejích (uznávám, že oproti procentuálnímu ukazování u Sony A jsou ty čtyři stupně hrubé, ale mně stačí) - a pokud jde o stav druhé baterie v gripu, ukazuje se stejnou symbolikou pod položkou "Volba baterie" - když je určeno pořadí čerpání, na displeji pak hlásí aktuální stav příslušné baterie, pokud je nastaveno auto-pořadí, stav "té druhé" je jen pod "Volba baterie"... možná ale, že jsem Ti přesně nerozuměl?
Pavel
Trocha mimo téma, ale tiež sa pridám k menej spokojným čo sa týka ergonomie ovládania a samostatného menu. Opakujem sa, ale dám: Porovnávam K10 vs. K7. K7 nepochopiteľná zmena umiestnenia 4smerového kruhového ovládača, je nižšie a bližšie rukoväti čoho následkom je max. flefibilita palcového klbu a to má z tých menších rúk, neviem si predstaviť stredné až veľké lopaty
Tak isto AF tlačidlo ide horšie hmatom nájsť ukryté v voliči ostr. bodu. Zmena tlačidla prezerania fotiek na ľavý horný roh tiež otras, už to jednou rukou nejde. Tlačidlo ISO....asi krok, aby si konkrencia nemyslela, že Pentax to nemá z tela, má a je to cez OK (ale teraz OK má suplujúcu Fn, fuj), ušetrené jedno tlačidko na inú funkciu. Fn a mechanický prepínač na SR. Žiadna editácia stavového displaya, voľba vlastných položiek v ňom nulová. Na začiatku som to bral z nadhľadu, nová vec, treba si len privyknúť....vyše roka si privykám a neraz pri fotení musím, okom zbehnuť z očnice a hľadať....toto som pri K10 nemusel. Asi sa na vývoji nepodieľali tí istí ľudkovia, ako na K10, ktorý má u mňa stále navrh pred K7 (K5), čo je škoda, pri vyššej poloprofi triede.

-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
On K20D je posledni Pentax.. ty dalsi Km pocinaje uz jsou Hoya. A projevilo se to i na designu. Nejspis setrili vyhazenim nemalo kusu schopnych lidi.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Jeste k te ergonomii.. K20D jde nosit za levou stranu kde ma takovy malinky grip.. K5 tam nema nic, vyklouzne.
Už nejaký ten mesiac mám na K7 grip, taký lacný z dealextreme, ale funkčný bez výhrad. Keď raz za čas dam nabiť aj beteriu v tele, ktorú mám ako druhú v poradí a mám v ruke K7 bez gripu ani nie po minúte ma malíček pravej ruke riadne rozbolí, že toho radšej nechám na telo s gripom. Jasné zvyk, len ako sa musí cítiť nejaký potenciálny pentaxista pri požičanom kuse...
...mám K7 s neoriginálnym gripom Meike/na tele nedrží najlepšie/ a K5 s originálom, ktorý je pevný a oveľa ergonomickejší ako neoriginál. Bez gripu si to neviem vôbec predstaviť, na K10 mám originál a tiež skvelý...
xmeda: už radši nic nepiš a běž fotit... nebo zůstaň u K20D. K-5 je skvělý stroj a krom prvotních problémů se zasíráním čipu mu nemůžeš nic podstatného vyčítat. Znám spoustu lidí, co nejsou spokoneji nikdy, ani s výbavou za statísíce... na druhou stranu jsou lidi, kteří si ani K-5 nepořídí protože její potenciál prostě nepotřebují a jejich výsledky stojí i přesto za pozornost. Každá značka je na něco a zrovna pentax (hoya) se s K-5 docela ukázal...
Neber to osobně, ale z tvých příspěvků cítím "blbou" náladu
která mi k PF nepasuje, tak dost naříkání 
Neber to osobně, ale z tvých příspěvků cítím "blbou" náladu

K5 je perfektný stroj...keď som k K10 prikúpil K7, podstatný rozdiel som nepocítil, K7 s K5 majú až na pár odlišností rovnaké ovládanie, obrazovo ale je K5 najmä na vyššom ISO inde ako K10 a K7.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
uray píše:xmeda: už radši nic nepiš a běž fotit... nebo zůstaň u K20D. K-5 je skvělý stroj a krom prvotních problémů se zasíráním čipu mu nemůžeš nic podstatného vyčítat. Znám spoustu lidí, co nejsou spokoneji nikdy, ani s výbavou za statísíce... na druhou stranu jsou lidi, kteří si ani K-5 nepořídí protože její potenciál prostě nepotřebují a jejich výsledky stojí i přesto za pozornost. Každá značka je na něco a zrovna pentax (hoya) se s K-5 docela ukázal...
Neber to osobně, ale z tvých příspěvků cítím "blbou" náladukterá mi k PF nepasuje, tak dost naříkání
Kdyz me by stacily streva z K-5 v tele K20D.. tri roky kazdodenniho zvyku.