Problémy s K-5 - na co si dát pozor
Moderátor: Moderátoři
Re: Problémy s K-5 - na co si dát pozor
Tak si K5 objednej v Honkongu a máš ji do týdne. Nevím, ale pokud by mi to jeden prodejce nedodal do 14 dnů, objednám jinde v EU a je klid.
těla:K10D+BG2,MZ-3
skla:20/2.8,24/2,35/2,A50/1.7,77/1.8,A135/2.8
zoom skla:Σ15-30/3.5-4.5,DA18-55, Σ24-70/2.8,F100-300/4.5-5.6
skla:20/2.8,24/2,35/2,A50/1.7,77/1.8,A135/2.8
zoom skla:Σ15-30/3.5-4.5,DA18-55, Σ24-70/2.8,F100-300/4.5-5.6
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Vsak objednej.. ona ta situace je v cele EU +/- dost podobna.
Tak asi nezbyva nez zkusit Pixmanii. Ti francouzi maji asi nejake lepsi vztahy s Pentaxem, protoze kdyz jsem kupoval tenkrat K10, tak jsem ji mel doma docela dost rychle. Ale je tam ten problem se zasilanim zarucaku na potvrzeni. Takze jsem byl dva roky bez zaruky a bal se abych nemel nejakou vaznou poruchu na reklamaci. V dnesni dobe ale tam nemaji zrovna ty nejlepsi ceny...driv to bylo naopak a tech 20 % sleva se vyplatilo riskovat.
K10D + grip; smc DA 18-55mm; smc F 50/1,7; smc DA 18-250 mm; Sigma 24-135 mm F2.8-4.5 IF;smc FA 100 mm f/3.5 Macro; Samyang 8mm f/3,5 IF; velbon sherpa 750N; metz 58
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Podla mna to francuzi robia ako šedy import. Pokazeny vyrobok v zaruke neriešiš cez autorizovany dovoz v čr, ale iba cez Pixmaniu. A ak budeš hladať, najdes x živnostnikov priamo u vas a nemusiš to objednavať z francuzska. Ja som tak kupoval k-x. Cena bola fakt vynikajuca.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
No tak pixmanii opravdu ne. A nechapu proc bych vubec mel uvazovat o nejakem shaneni po EU nebo pixmanii.. kde je problem aby to slo jako u ostatnich znacek, kde clovek objedna co chce a do tydne si to v obchode vyzvednete... pritom jsou to takove fajn veci a zaslouzily by poradnou podporu. Reklamou i distribuci. Jinak to bude porad jen ten zvlastni pentax pro podiviny a masy lidi porad budou kupovat nesmysly od canikonu.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
xmeda >> neviem co sa rozculujes, L-kove skla tiez nemaju vsade skladom... nemozes ocakavat, ze kazdy shop ma vsetko skladom. Vies si predstavit kolko penazi by museli mat aby mali kazde sklo a telo aspon 10x ?
dalej nechapem preco objednavas tam kde nemaju... skusal si uz slovenskeho distributora? Tam som nikdy problem nemal. Co sa K10 tyka, mal som ho doma 2 dni po objednani, DAF 100WR tiez... ked si tak spomeniem, tak najdlhsie to trvalo objektivu z nemecka, to slo asi 5 dni...
Teraz ma este napadlo. Na sigmu 70-200 som cakal asi pol roka, ale to bolo tym, ze este nebola v predaji, v eshope ju mali v ponuke. Jednalo sa o cesky eshop
Na ich obranu musim povedat, ze druhy den po objednani mi volali aka je situacia a opytali sa ma, ci som ochotny pockat, alebo chcem objednavku zrusit.
dalej nechapem preco objednavas tam kde nemaju... skusal si uz slovenskeho distributora? Tam som nikdy problem nemal. Co sa K10 tyka, mal som ho doma 2 dni po objednani, DAF 100WR tiez... ked si tak spomeniem, tak najdlhsie to trvalo objektivu z nemecka, to slo asi 5 dni...
Teraz ma este napadlo. Na sigmu 70-200 som cakal asi pol roka, ale to bolo tym, ze este nebola v predaji, v eshope ju mali v ponuke. Jednalo sa o cesky eshop

...K10+K5...
a rozne serepeticky
a rozne serepeticky
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Kdo pise ze ocekavam ze to ma skladem obchod? Ocekavam ze urcity buffer ma na sklade PenTec, coz je vyhradni dovozce do ČR.
Slovenske obchody me nezajimaji kdyz chci fotak koupit tady. Nicmene 60-250/4 nesezenes ani tam.
Slovenske obchody me nezajimaji kdyz chci fotak koupit tady. Nicmene 60-250/4 nesezenes ani tam.
Ja som problém nemal zatial s ničím, asi preto, že som kupoval v obchode hneď potom, čo som si vec fyzicky omakal a na lakocinky nemám zdroje. Ale je veľká pravda, že Pentax "razí" zvláštnu cestu a dokiaľ nebude stratový, tak si poviem fajn, ani Lambo, ani Lotus nebudujú fabriky, ide im o kvalitu a "rodinný" podnik. Na druhej strane si viem veľmi dobre predstaviť, kde by bol dnes Pentax s vývojom, čo všetko by ponúkal, keby mal na ten vývoj výdatné zdroje a ten zdroj by bol len a len z vyššieho predaja podporeného výdatným marketingom, reklamou a minimálne tou istou kvalitou, ktorú ponúka dnes. Asi sa opakujem, no v pentaxe mi to pripadá také zvláštne, na jednej strane tím zanietených inžinierov, ktorí zostroja veľmi slušné telo, sklo....a na druhej strane marketing, akoby platený konkurenciou....tak aby značka nezanikla, ale aby zase trh minimálne obrala o kúpnu silu konkurencie.... 

Nájde sa nejaký majiteľ K5 z okolia BA, TT, DS, SC, PK na stretko a vyskúšanie? Ideálne niekto, kto mal predtým K10D, ale nie je to podmienkou. Ďakujem za každú odpoveď.
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
xmeda:
Pro mě jsou to docela překvapivé problémy. Ne, že bych nesouhlasil s tím, že je blbý, že polovinu věcí, co pentax nabízí, v obchodech těžko k vyzkoušení potkáme. Ale já K5 třeba objednával pár dní potom, co se objevila v prodeji, a měl ji doma třetí den. A 60-250 jsem viděl u Škody, když jsem tam byl naposledy, možná dokonce i bazaru (možná si ten bazar pletu s DA 300).
A k té marketingové strategii - no on by třeba takový Carl Zeis a jiní mohli víc marketingovat, ale ne vždy by to byli dobré tahy..
Pro mě jsou to docela překvapivé problémy. Ne, že bych nesouhlasil s tím, že je blbý, že polovinu věcí, co pentax nabízí, v obchodech těžko k vyzkoušení potkáme. Ale já K5 třeba objednával pár dní potom, co se objevila v prodeji, a měl ji doma třetí den. A 60-250 jsem viděl u Škody, když jsem tam byl naposledy, možná dokonce i bazaru (možná si ten bazar pletu s DA 300).
A k té marketingové strategii - no on by třeba takový Carl Zeis a jiní mohli víc marketingovat, ale ne vždy by to byli dobré tahy..
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
jj ta je tam v bazaru nebot je ujeta.. uz je tam prinejmensim od vanoc
K5 samotne telo neni problem sehnat, to maji bezne uz i skladem.. ale kit s 18-135 je nedostatkovy.

-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
xmeda >> ako by som ti to... neplac a kup si canon, pripadne nikon a okus ich distribuciu na vlastnej kozi 

...K10+K5...
a rozne serepeticky
a rozne serepeticky
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Z principu by to byla spis sony az bude nejaky ten A750, jenze tu stejne neni pro K5 konkurenceschopny ekvivalentni telo v mych ocich. Nehlede na investici v objektivech.
OT: aj iní majú problém niečo dodať 
aktuality.sk/clanok/185690/stratove-zeleznice-chcu-kupit-drahy-fotoaparat/

aktuality.sk/clanok/185690/stratove-zeleznice-chcu-kupit-drahy-fotoaparat/
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
OT: Nejaky riaditelko si tak vylepší portfolio fototechniky. A ako uviedla pani Marta Černa z fora spotrebitelov, sama uviedla, že šetrenie v štatnej sprave je iba fiktivne. Napr. sa nekupi 1 drahe auto za 50 tisic, ale 2 auta po 25 tisic a prezentuje sa to ako šetrenie.