Rychlost karty?
Moderátor: Moderátoři
-
- Pokročilý uživatel
Rychlost karty?
Budu za pár dní kupovat K100D a nevím, jak rychlou kartu koupit. Vyplatí se investovat do rychlé karty SD Extreme III nebo stačí pomalejší? Případně jaký typ?
Děkuji za odpovědi
Děkuji za odpovědi
-
- Hlavní Admin
- Kontaktovat uživatele:
To je otázka právě. Bohužel velikost buferu u K100D není nijak valná a je proto možné (zatím nemám zkušenost), že čím rychlejší karta tím rychleji bude bufer vyprázdněn. Navíc při focení do rawu se mi zdá zápis na klasické SD příliš dlouhý.Já sám mám zatím klasickou pomalou 512 mb, kterou mám ještě z EVF. Myslím, že se to vyplatí , hlavně když potřebuješ mít aparát pořád v pohotovosti. Ale investice je investice, jako všechno je to otázka peněz. Navíc plus - SD karty jdou použít i do jiných zařízení, kde se také rychlost může osvědčit.
-
- Pokročilý uživatel
-
- Pokročilý uživatel
Dohodnime sa prosím že nebudeme písať odpovede typu "ja s myslím že". Hlavne pokiaľ ide o čiste technické záležitosti ktoré potrebujú odskúšanie. Zapraceme si totiž časom toto fórum domienkami a predpokladmi a nie odskúšanými skutočnosťami. Je to len môj ávrh - ale porozmýšlajme o ňom. Dobré svetlo prajem...
Zdravím všechny.Dneska jsem si koupil paměťovou kartu do K 100D.Váhal
jsem jakou a abych něco ušetřil tak jsem vybral SD A-DATA 2GB 150 x.
(1120kč).Jenže doma se vyskytl problém-ve foťáku a v stolním počítači fungovala normálně,ale v notebooku nefungovala vůbec.Takže jsem ji odnesl zpátky do obchodu a koupil místo toho mojí oblíbenou Kingston a vše je ok...
jsem jakou a abych něco ušetřil tak jsem vybral SD A-DATA 2GB 150 x.
(1120kč).Jenže doma se vyskytl problém-ve foťáku a v stolním počítači fungovala normálně,ale v notebooku nefungovala vůbec.Takže jsem ji odnesl zpátky do obchodu a koupil místo toho mojí oblíbenou Kingston a vše je ok...
-
- Pokročilý uživatel