Odcházím od pentaxu
Moderátor: Moderátoři
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
mal som tu cest s vysokou vlhkostou v teplote 0°C a po 9 hodinach v tomto prostredi K10 bez problemu. Dokonca prezila aj vodopady. Objektiv som mal sigma, cize neutesneny a tam bol problem po pol hodine... Ked mam nasadeny 100WR tak moze byt ake chce pocasie a fotak slape pokial vladze baterkaaes píše:No mne uz sa tiez stalo na utesnenej K10D, ze prestala kvoli vlhkosti fungovat spust. Dazd nevadi, ale vysoka vlhkost nerobi rozdiely medzi 'utesnenymi' telami. Takze o utesnenosti si myslim svoje.
...K10+K5...
a rozne serepeticky
a rozne serepeticky
utěsněnost
déšť a vlhko není až takový problém, horší je to s přechodem z tepla do zimy a naopak... tam to nezachrání ani pláštěnka
o tom by mohli povídat své překvapení bohatí turisté se svými statisícovými děly, když si v zimě po delším focení začnou v teple u krbu prohlížet fotky na displeji... a pak se diví, že to "nefakčí".
Ale je věc každého, jestli musí fotit za každého počasí a stojí za to riskovat zničení těla nebo objektivu.
Pokud bych ale udělal nějaký luxusní snímek, tak by mě škoda za pár tisíc neštvala, protože bych s fotkou vyrhával všechny soutěže a inkasoval odměny ... to jen na odlehčení. konec keců.
o tom by mohli povídat své překvapení bohatí turisté se svými statisícovými děly, když si v zimě po delším focení začnou v teple u krbu prohlížet fotky na displeji... a pak se diví, že to "nefakčí".
Ale je věc každého, jestli musí fotit za každého počasí a stojí za to riskovat zničení těla nebo objektivu.
Pokud bych ale udělal nějaký luxusní snímek, tak by mě škoda za pár tisíc neštvala, protože bych s fotkou vyrhával všechny soutěže a inkasoval odměny ... to jen na odlehčení. konec keců.
....ááá, pán je skutečně militantní příznivce Pentaxu
...pěkné, PFS začíná mít skutečné obhájce... [/quote]
...nie,není som obhájca Pentaxu,prečítaj si to znovu a skus pouvažovať,a čom tam píšem
...pěkné, PFS začíná mít skutečné obhájce... [/quote]
...nie,není som obhájca Pentaxu,prečítaj si to znovu a skus pouvažovať,a čom tam píšem
K20D - DA 21/3,2 LTD,Tamron 70-300 Macro,Jupiter 9-37A,IND. 50/3,5,CJ Tessar 40/4,5 - 50/3,5,Pentax M 50/1,4,Zenitar MC-M2s,Helios 44-2,44-3,Metz 48-1...
...nie,není som obhájca Pentaxu,prečítaj si to znovu a skus pouvažovať,a čom tam píšem [/quote]
vím, o čem tam píšu.. o tom, že pro to, co chci fotit já, je pro mě zajímavější v tuto chvíli Canon se svoji nabídkou... výběr jsem specifikoval.. a to, že že se objevili hlasy, že to jsou amatérská skla, je sice hezký, ale mě je jedno, zda je to profi nebo amatérské sklo.. ale pokud mi C nabídne portréťák za 9000 (ale i o chlup méně) 85/1,8 (o který mi jde především - už jsem byl rozhodnutý pro Samyang 85/1,4 za 7000), tak cenový rozdíl proti cropovému Pentaxu 55/1,4, který je úžasný, je dalších 7000, tak je otázkou, zda zvolit kombinace K-x + DA55/1,4 (cca 28000) nebo starší 5DmkI + EF 85/1,8 (cca 29000).
A k tomu konkrétnímu sklu - uznávám, že to je s 5DmkII, ale to sklo je myslím to důležitější: http://www.photoextract.com/cs/foto/250346.html
vím, o čem tam píšu.. o tom, že pro to, co chci fotit já, je pro mě zajímavější v tuto chvíli Canon se svoji nabídkou... výběr jsem specifikoval.. a to, že že se objevili hlasy, že to jsou amatérská skla, je sice hezký, ale mě je jedno, zda je to profi nebo amatérské sklo.. ale pokud mi C nabídne portréťák za 9000 (ale i o chlup méně) 85/1,8 (o který mi jde především - už jsem byl rozhodnutý pro Samyang 85/1,4 za 7000), tak cenový rozdíl proti cropovému Pentaxu 55/1,4, který je úžasný, je dalších 7000, tak je otázkou, zda zvolit kombinace K-x + DA55/1,4 (cca 28000) nebo starší 5DmkI + EF 85/1,8 (cca 29000).
A k tomu konkrétnímu sklu - uznávám, že to je s 5DmkII, ale to sklo je myslím to důležitější: http://www.photoextract.com/cs/foto/250346.html
Pentax
Souhlasim, toto nebyl zrovna dobry priklad... tadyto uz je lepsi priklad proc FF http://msphotog.com/
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8
ludia,veď sa trochu spamätajte!!!Kotografia predsa nieje o technike ale o invencií a nápade.Áno,dobrá mašinka s výborným sklom môže veľa uľahčiť ale kto nevie fotiť s apsc nebude vedieť ani s FF a inou značkou.Videl som úžasné fotky urobené obyčajným kompaktom ale aj totálne výcvaky s profi mašiny a od profesionálneho fotografa.Ak teda niekto chce odísť od pentaxu,nechajme ho a nech si lieči svoje mindráky s canonom či nikonom.Takéto debaty k ničomu nevedú.Každá značka je dobrá v niečom inom a podľa toho si treba vybrať,rozčuľujú ma ale takí čo tvrdia že toto a toto pentaxom odfotiť nejde.Ubezpečujem všetkých že ide-len to treba vedieť.Tu sa oddeľuje zrno od pliev-tých čo vedia a tých čo hľadajú výhovorky prečo to nejde a kydajú na pentax.
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
ono nikto tu na pentax nekyda (aspon som si nevsimol). Chyba mu FF a vecsina ludi co si FF kupila alebo sa na to chysta vie preco to robi. Ja tiez viem preco chcem FF, moje poziadavky na odolnost su momentalne na prvom mieste a preto mi PX vyhovuje aj ked FF nema. Ja techniku nesetrim narozdiel od 99% ludi co si kupili zrkadlovku a teraz ju maju ako vo vaticke.Klingo píše:ludia,veď sa trochu spamätajte!!!...
Fjo ma v jednej veci pravdu. Preco by mal kupovat ASP-C od pentaxu ked si moze dopriat viacej muziky za skoro rovnake peniaze...
p.s. Klingo, ak tvrdis, ze s ASP-C spravis rovnaky snimok ako s FF tak asi netusis o com hovoris a nic ti nehovoria pojmy ako hlbka ostrosti, ohniskova vzdialenost atd.
Samozrejme suhlasim s tym, ze dobra vybava nerobi dobreho fotografa a dobre fotky. To je snad vseobecne zname.
...K10+K5...
a rozne serepeticky
a rozne serepeticky
klingo: ...plný súhlas s tým, že fotografia je v prvom rade o príležitosti, invencii, zaujímavej kompozícii...
FF ale posúva možnosti/pre mňa osobne výlučne pre prácu s vyššou citlivosťou/.
Mám osobnú skúsenosť kedy moje myslím slušné fotografie neboli použité pre tlačovinu len pre nedostatočnú kvalitu z pohľadu tlače a úspech si zlízol fotograf, ktorý len tak pribehol a urobil pár obrázkov s D3...
Ak by tu digitálny FF nebol, niet sa o čo prieť..a argumenty že ešte nedávno bolo ISO 800 vrchol, ktorý dnes každá lowend DSLR hravo prekonáva tiež nie.
FF ale posúva možnosti/pre mňa osobne výlučne pre prácu s vyššou citlivosťou/.
Mám osobnú skúsenosť kedy moje myslím slušné fotografie neboli použité pre tlačovinu len pre nedostatočnú kvalitu z pohľadu tlače a úspech si zlízol fotograf, ktorý len tak pribehol a urobil pár obrázkov s D3...
Ak by tu digitálny FF nebol, niet sa o čo prieť..a argumenty že ešte nedávno bolo ISO 800 vrchol, ktorý dnes každá lowend DSLR hravo prekonáva tiež nie.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
tak tie fotky ukaz v plnom rozliseni a hned ti poviem preco brali fotky od toho druheho chlapika.bobo2 píše:... moje myslím slušné fotografie neboli použité pre tlačovinu len pre nedostatočnú kvalitu z pohľadu tlače a úspech si zlízol fotograf, ktorý len tak pribehol a urobil pár obrázkov s D3...
...K10+K5...
a rozne serepeticky
a rozne serepeticky