Test K7 v DIGIfotu

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

pkleiner
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Test K7 v DIGIfotu

Příspěvek od pkleiner » 11 úno 2010, 22:11

Překvapuje mě, že se to tady ještě neobjevilo. V novém DIgiFotu 2/10 je recenze K7 na 6 stran. Jako uživateli K7 mi ta recenze přijde celkem korektní. Škoda jen ,že nepoužili nějaký sklo z kategorie LDT...
Taky je tam fajn retro recenze moji srdeční záležitost Konica hexar...

http://digiarena.zive.cz/Casopis-DIGIfo ... fault.aspx

www.pkleiner.com
http://www.pentaxphotogallery.com/petrkleiner

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

vjacesslav
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od vjacesslav » 12 úno 2010, 16:42

Mylsim ze by tam mal byt aj rozhovor s joe Klamarom :)

Si ho cital?
Asahi Pentax & Lomo & Ricoh

Jeff
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Jeff » 12 úno 2010, 17:27

ono taky v tomto časáku myslím inzeruje reklamu pentax, jako asi v jediným(z těch na českým trhu), takže nějaký házení špíny asi nebude na místě, ještě jsem to nečetl, ale i kdyby tam byly samý negativa, tak stejně ten foták pořád budu považovat za slušnej hlavně z jednoho důvodu, protože cca 50 litrů na FF fakt nemám a to nemluvím o sklech :D

Gallileo
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gallileo » 12 úno 2010, 18:24

Ten test mi přijde velice slušný ... četl jsem ho teprv dnes - čekal jsem větší házení špíny. To omezení setovým objektivem mi přijde dané asi tím kdo fotoaparát zapůjčil. No na to že to bylo testované se setovým objektivem tak mi to přijde vcelku dobré ...
Pentax K-7 a setové objektívy ... zatím ...

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 12 úno 2010, 18:27

...no pravdou je, že to je padlý na hlavu...

...nemyslím, že když Audi půjčuje na test RS4, že tam namontuje Barumky 195/55 R15.... chjo....

...na druhou stranu je pravda, že PX seťáky jsou výborné....
Pentax

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 12 úno 2010, 19:28

Příměr s autem je dost ulítlý.

Test jsem sice necetl ale zas na druhou stranu, kdyz delali obsirnejsi test vice objektivu by nebylo na skodu...

Ale nelze jim to mit za zle... Testoval se fotak a ne setak a velka cast prodeju je stejne urcite se setaky...
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 12 úno 2010, 19:37

...hele Kajfíku...

....to je klasika..

kvalita jakéhokoliv řetězce je vždy poplatná nejslabšímu článku, takže pokud na ten sporťák nasadíš standardní gumy, nikdy z něj nedostaneš to, co dokáže...

takže jestli tu oponuješ jen z principu, tak jdi do háje...
Pentax

spachal
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spachal » 12 úno 2010, 20:56

Na druhou stranu, budme radi, ze to testovali se setakem s relativne vyvazenou kvalitou, nez treba nejakym nepovedenym kouskem od Sigmy ;] ..

Recenzim uz neverim obecne, jedine relativne spolehlive mi pripadaji na dpreview, takze cokoliv tisteneho je treba brat s humorem a zejmena s ohledem na toho, kdo prave v tom casaku inzeruje :/ ..
PX K20D, UW kanón G10 / Oly C5050, PX Z-20, DA17-70/4, A50/1.4, FA50/1.7, DA18-55, FA28-80, Tamron 70-300, Metz48 + dalsi levna a manualni skla, kompakty & bizuterie

pkleiner
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pkleiner » 12 úno 2010, 21:19

spachal píše: Recenzim uz neverim obecne, jedine relativne spolehlive mi pripadaji na dpreview, takze cokoliv tisteneho je treba brat s humorem a zejmena s ohledem na toho, kdo prave v tom casaku inzeruje :/ ..
TAdy je docela slušná vyjjímka z tohohle pravidla Konica HEXAR. Je tam dobrá recenze a Inzerát nikde... :lol:

www.pkleiner.com
http://www.pentaxphotogallery.com/petrkleiner

Pavel41
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od Pavel41 » 12 úno 2010, 22:32

Ale i při mojí apriori nechuti k "zaprodaným prolhaným mediím" :wink: musím se zastat tohohle autora (Tomáš Slavíček) - i když drobným tiskem, na závěr poznamenal:..."Pentax K-7 je poctivě vyrobený fotoaparát, na který se budete moci spolehnout.... ... Zvážit byste ale měli pořízení lepšího objektivu, než je ten, který jsme měli zapůjčený k testu. Takového, jenž by dokázal plně využít obrazovou kvalitu 14,5Mpx snímače" :!:
Pavel

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 12 úno 2010, 22:54

....zítra si Digifoto kupuji, tak jsem zvědav a těším se... :-)
Pentax

cocik
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od cocik » 13 úno 2010, 08:39

Pavel41 píše:Ale i při mojí apriori nechuti k "zaprodaným prolhaným mediím" :wink: musím se zastat tohohle autora (Tomáš Slavíček) - i když drobným tiskem, na závěr poznamenal:..."Pentax K-7 je poctivě vyrobený fotoaparát, na který se budete moci spolehnout.... ... Zvážit byste ale měli pořízení lepšího objektivu, než je ten, který jsme měli zapůjčený k testu. Takového, jenž by dokázal plně využít obrazovou kvalitu 14,5Mpx snímače" :!:
uf to vypadá na poctivý test a to je pomalu zázrak :!: taky si to koupím a přečtu
Sony A7R III
Zeiss Batis T* 18 f/2.8, FA 31mm F1.8 AL Lim., FE 55 f/1.8 ZA Sonnar T*, Zeiss Batis T* 135 f/2.8, a řada další techniky

Zafod
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Re: Test K7 v DIGIfotu

Příspěvek od Zafod » 13 úno 2010, 10:11

pkleiner píše:Překvapuje mě, že se to tady ještě neobjevilo. V novém DIgiFotu 2/10 je recenze K7 na 6 stran. Jako uživateli K7 mi ta recenze přijde celkem korektní. Škoda jen ,že nepoužili nějaký sklo z kategorie LDT...
Taky je tam fajn retro recenze moji srdeční záležitost Konica hexar...

http://digiarena.zive.cz/Casopis-DIGIfo ... fault.aspx
Musím uznat, že se Digifoto asi opravdu dost zlepšilo... Kdysi tam vyšla dvojrecenze Pentaxu K200D a Nikonu D60 a byla tak neobjektivní ve prospěch Nikonu, že to vadilo i některým nikonistům :-) Přestal jsem ho proto kupovat...ale u tohohle čísla jsem udělal vyjímku...
Mimochodem, jak by v Digifotu dopadl K-x??? Asi moooc dobře... :P
Pentax K-3, DA 16-85, DA 21 Ltd.,DA HD 55-300 = Pentax ME + M28/2.8,M50/1.7,M135/3,5 = Voigtlander Brilliant = Kodak Retina Ia = Olympus Mju II
Velbon Sherpa 600

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 13 úno 2010, 15:27

Úkol splněn...

Digiphoto koupeno, recenze přečtena a.... čéééče, fuckt jsem příjemně překvapen.. je tam pár drobností, se kterými lze polemizovat, ale to už jsou jen opravdové drobnosti... opravdu škoda, že samotného dovozce nenapadne zapůjčit takový stroj s adekvátním sklem....

...a teď mi řeknětte, čím to je..?? Je to podlehnutí obecného zvýšeného zájmu o Pentax tím, že má dvě žhavá želízka v podobě K7 a K-x v ohni nebo se konečně i dovozce začal snažit..??

No, ať je to jak chce, zaplť Bůh za to.... :-)
Pentax

Gallileo
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gallileo » 28 úno 2010, 18:42

Tak vyšla další recenze na K-7 v Digitálním fotu - v podstatě to samé - test proveden opět se setovým objektivem ... co mě ale vcelku zarazilo je rychlost s jakou test na K-7 přišel - totiž se mi zdá že ten test přišel jako poslední - po všech novinkách od Canonu, Nikonu a Sony se téměř po roce objevuje test na K-7 ... trochu s křížkem po funuse řekl bych :)
Pentax K-7 a setové objektívy ... zatím ...

Odpovědět

Zpět na „Pentax K-7, K-5 (II (s))“