Já jsem zatím jiný baterky trvale nezkoušel. Ty dodávaný lithiovky ukazujou plné nabití a mám je v záloze kdyby něco. Jiný nabíjecí, co používám do starého foťáku (i-tec nebo plně nabité ty laciné z Lidlu), ukazujou v penťáku taky plné nabití. No a tyhle levný, co tam pořád ještě mám, tak ze začátku ukazovaly polovinu a pak asi po týdnu svítí červeně, jakože vybito, ale stále bez problému fungujou a fotím. Ale to je prostě problém dobíjecích Ni-MH, že foťák nedokáže přesně určit stupeň nabití/vybití. Důležité je, že šlape.Lokaj Stanislav píše:zdar Jenci, mám ho nový 2 dny a taky se rýpu s nastavením, co se baterk týká tak jsem koupil recyka a musím říct, že stojí za ho... dobil jsem je doplna a stejně mi po chvíli ukáže vybito i když fo. jede dál a to tam je nový firmvér. ale chci se tě zeptat jak jsi nastavil to ostření pomocí af senzorů, zatím sem to v návodu nenašel. mám set s 300 mm objetivem a přes livewiev tem zoom ostří neskutečně dlouho teda jestli vůbec zaostří. přes hledáček je to ok. poraď sím jak to nastavit nebo někdo jiný. díky
Upřesním to ostření AF body v LV, jak píše xmeda: Kdyžtak návod str. 145-146. Menu REŽIM ZÁZNAMU 3 > ŽIVÝ NÁHLED > REŽIM AUTOFOKUSU. Možnosti jsou tři: 1) Detekce obličejů a ostření na základě kontrastu, 2) Obyčejné ostření na základě kontrastu, 3) Ostření AF senzorem (body).
Když máš potom zapnutý LV a chceš zaostřit, tak se vyklopí zrcátko, LV na tu chvilku zhasne, zaostří se AF senzorem, zrcátko se zase sklopí a LV se opět rozsvítí. V okamžiku ostření se můžeš podívat hledáčkem, ale za dostatečného světla to proběhne tak rychle, že to nemá moc smysl.