Pentax K-x

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
BiG FooT
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od BiG FooT » 29 pro 2009, 12:22

Vypni si caps lock, číst umíme:), a jdi do toho setu. Získáš objektiv lepší než tamron za směšnou cenu (akorát to bude verze v plastu). Nálepka "macro" na tamronu ti stejně moc nepomůže.

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Lokaj Stanislav
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Lokaj Stanislav » 29 pro 2009, 13:52

to big foot t: dík za upozornění já nablízko blbě vidím a psat malým je pro mne hotový porod ale léčím se a už se to pomalu lepší, no k věci četl jsem ty odkazy a tu recenzy na tamrona a asi se z 90 procent přikloním k dražšímu setu rodina to bude muset pochopit, že oběživo z úp nepůjde na oslavu silvestra ale na tuto srandu, dík všem za rady a názory, nám starým panům je zapotřebí občas rozsvítit :-)

BiG FooT
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od BiG FooT » 29 pro 2009, 13:57

Když zmačkneš CTRL a PLUS, tak se ti zvětší písmo:)

Jenc
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jenc » 29 pro 2009, 20:24

Machro píše:To Jenc mohol by som Ta poprosit o nejake foto napr. vecerna ulica s umelym osvetlenim na ISO 800, 1600, 3200, 6400 a 12800? Rozmyslam o K-x ako o zaloznom tele. Dakujem
Něco jsem včera spáchal, tak tady to na ukázku je. Redukce šumu je nastavená na hodnotu STŘEDNÍ PŘI VYŠŠÍCH CITLIVOSTECH, WB na denní světlo. Do zimy už se mi nechtělo, takže foceno z okna z ruky, tomu taky odpovídá „kvalita“.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek
M 28/2.8, HD FA 35/2, DA 40/2.8 XS, M 50/1.7, DA 50/1.8., DA 70/2.4, DFA 100/2.8 WR, M 135/3.5, M 200/4
Samyang 12/2.8 FE, 14/2.8, 20/1.8, 85/1.4, Industar 50/3.5, CZJ 200/2.8, Pentacon 300/4
zoomy nemám

Lokaj Stanislav
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Lokaj Stanislav » 01 led 2010, 16:53

zdravím pánové a popř. dámy, přeji hodně zdraví a štěstí v novém roce 2010 a taky dobré svštlo celý rok. než zakoupím tento stroj chci se ještě zeptat majitelů na pár věcí a to: 1- jaký je objektiv 50 - 200 mm, jak rychle ostří ap., 2- jak řešíte video pokud máte 2 objektivy, přehazovat je v průběhu videa asi nelze žeano, 3-právě k vůli tomu videu ještě znovu uvažuji dokoupit tamrona 18 - 200 mm za necelých 5 táců. no jde mi o to, že bych teda nebral set s 300 mm obj. ale pouze s 200 mm obj. a za ušetřené peníze ( jenom abych nešetřil na tom nesprávném místě :-)) koupil toho tamrona, máte s ním někdo zkušenost? jedná se mi o světelnost která je 3,5 - 6,3, ale neznám průběh světelnosti, od kterého ohniska se začíná podstatně zhoršovat svetelnost. jestli mi můžete někdo poradit byl bych vděčný. zatím díky

xmeda
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xmeda » 01 led 2010, 17:06

Lokaj Stanislav píše:zdravím pánové a popř. dámy, přeji hodně zdraví a štěstí v novém roce 2010 a taky dobré svštlo celý rok. než zakoupím tento stroj chci se ještě zeptat majitelů na pár věcí a to: 1- jaký je objektiv 50 - 200 mm, jak rychle ostří ap., 2- jak řešíte video pokud máte 2 objektivy, přehazovat je v průběhu videa asi nelze žeano, 3-právě k vůli tomu videu ještě znovu uvažuji dokoupit tamrona 18 - 200 mm za necelých 5 táců. no jde mi o to, že bych teda nebral set s 300 mm obj. ale pouze s 200 mm obj. a za ušetřené peníze ( jenom abych nešetřil na tom nesprávném místě :-)) koupil toho tamrona, máte s ním někdo zkušenost? jedná se mi o světelnost která je 3,5 - 6,3, ale neznám průběh světelnosti, od kterého ohniska se začíná podstatně zhoršovat svetelnost. jestli mi můžete někdo poradit byl bych vděčný. zatím díky
18-200 i 50-200 budes clonit na F8 aby z toho lezl vubec pouzitelne ostrej obraz. Zvlast ten 18-200 je mozna rozumnej mezi 30mm a cca 80mm pri F8 ale zbytek je spis humus.

Oproti tomu 55-300 potrebuje F8 az na konci a do 200mm je F5.6 celkem slusne pouzitelne.

Gallileo
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gallileo » 01 led 2010, 17:09

Lokaj Stanislav píše:ZDRAVÍM PÁNOVÉ, MÁM JEŠTĚ JEDEN DOTAZ. BYLO MĚ ZDE PORAĎĚNO JÍT RADĚJI DO SETU S 300 MM OBJEKTIVEM NEŽ S 200 MM OBJEKTIVEM ALE ASI ZATÍM KOUPÍM POUZE SET SE ZÁKLAĎÁKEM ZA 13200 Z VK FOTO NEBO ZA 13600 Z MEGAPIXELU. ČASEM BYCH NĚCO DOKOUPIL A TO ASI TAMRON 70 - 300 MM A CHCI SE ZEPTAT ZDA S NÍM MÁ NĚKDO ZKUŠENOST. NA VK FOTO JE ZA 3 900 A NA ROZDÍL OD PENTAXU 55 - 300 MM JE TO MAKRO OBJEKTIV, NEBUDE TO TEDA VÝHODNĚJŠÍ NÁKUP ZA PŘEDPOKLADU SROVNATELNÉ OPTICKÉ KVALITY S PENTAXEM? PŘEDEM DÍK
Tamron jsem měl u Canonu - neseděl mi - jednak na nízkou clonu neostří tak jak by měl ... myslím že dobrý obraz s ním lze dosáhnout při cloně 8 a max f 200 - 250 mm takže bych šel do toho PX 55 - 300 mm .. ale možná to bylo jen od kusu ... třba ostatním šlapal jinak...
Pentax K-7 a setové objektívy ... zatím ...

Lokaj Stanislav
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Lokaj Stanislav » 01 led 2010, 18:53

děkuji vám pánové za názory, xmeda znám z megapixlu a považuji ho za znalce v oboru a rady si cením, galilea bych se chtěl ještě zeptat jak řeší video se seťákama páč má k7 a ta video má, stáčí ti ty seťáky na to? předem dík

xmeda
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xmeda » 01 led 2010, 20:59

Lokaj Stanislav píše:děkuji vám pánové za názory, xmeda znám z megapixlu a považuji ho za znalce v oboru a rady si cením, galilea bych se chtěl ještě zeptat jak řeší video se seťákama páč má k7 a ta video má, stáčí ti ty seťáky na to? předem dík
Ale tak znalec ne, spis zkoumam spoustu veci :) a u tech delsich levnych zoomu je to tragedie diky tomu, ze se snazi vyrobit fyzikalne tezko proveditelnej objektiv a jeste za par korun. Odpovida tomu vysledek.

honza.brno
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od honza.brno » 01 led 2010, 21:09

Testy objektivů Pentax se dají najít tady:
http://www.photozone.de/pentax
Pentax ME Super
Pentax Spotmatic 1000
Pentax 645N
Pentax MZ6

Jenc
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jenc » 08 led 2010, 01:38

Po třech týdnech s Pentaxem K-x pár postřehů:

Plně automatický režim AUTO PICT je naprosto k ničemu. Čekal jsem, že bude tenhle režim o něco využitelnější než u kompaktu, ale je to naopak horší. Nepoužíval jsem ho sice ani u kompaktu, ale myslel jsem, když třeba někomu zrcadlovku pučím, abych mu nemusel vysvětlovat všechna nastavení.

Spolupráce s Ni-MH akumulátory výborná. Hned po rozbalení jsem do něj narval 4×AA dobíjecí neznačkové z Lidlu za 20 Kč/ks, a to ještě napůl vybité a min. 2 měsíce před tím nepoužívané. Dodnes jsem je nevyndal, a to jsem zatím vyfotil něco přes 100 fotek, z toho asi polovinu s bleskem. Přitom si s foťákem pár desítek minut denně hraju, kdy zkouším různá nastavení v menu apod., každou chvíli zaostřuju AF a displej je stále v činnosti. Akorát k Live-View jsem se zatím moc nedostal, ten bude asi se zapnutou stabilizací baterky dost ždímat.
Můj starý kompakt Olympus by na tyhle baterky vyfotil sotva pár fotek a blesk by se nabíjel deset vteřin (pokud by se mezi tím foťák úplně nevypnul), o zapnutém zadním displeji ani neuvažuju.

Jelikož mám oba setové objektivy v odlehčené verzi DA L, praktikuju „Quick-Shift“ ruční (do)ostření při zapnutém AF lehkým namáčknutím uvolňovacího tlačítka bajonetu objektivu malíčkem pravé ruky.

Absence zaostřovacích bodů v hledáčku mě zatím nikterak netrápí, buď zaostřím na střed a následně záběr překomponuju, a nebo vyberu konkrétní bod ručně a jeho polohu si pamatuju.

Pokračování příště... zatím jsem si penťáka velmi oblíbil.
Obrázek
M 28/2.8, HD FA 35/2, DA 40/2.8 XS, M 50/1.7, DA 50/1.8., DA 70/2.4, DFA 100/2.8 WR, M 135/3.5, M 200/4
Samyang 12/2.8 FE, 14/2.8, 20/1.8, 85/1.4, Industar 50/3.5, CZJ 200/2.8, Pentacon 300/4
zoomy nemám

Lokaj Stanislav
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Lokaj Stanislav » 08 led 2010, 06:49

zdar Jenci, mám ho nový 2 dny a taky se rýpu s nastavením, co se baterk týká tak jsem koupil recyka a musím říct, že stojí za ho... dobil jsem je doplna a stejně mi po chvíli ukáže vybito i když fo. jede dál a to tam je nový firmvér. ale chci se tě zeptat jak jsi nastavil to ostření pomocí af senzorů, zatím sem to v návodu nenašel. mám set s 300 mm objetivem a přes livewiev tem zoom ostří neskutečně dlouho teda jestli vůbec zaostří. přes hledáček je to ok. poraď sím jak to nastavit nebo někdo jiný. díky

Machro
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Machro » 08 led 2010, 07:30

To Jenc Dakujem za foto.

xmeda
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xmeda » 08 led 2010, 09:08

Lokaj Stanislav píše:zdar Jenci, mám ho nový 2 dny a taky se rýpu s nastavením, co se baterk týká tak jsem koupil recyka a musím říct, že stojí za ho... dobil jsem je doplna a stejně mi po chvíli ukáže vybito i když fo. jede dál a to tam je nový firmvér. ale chci se tě zeptat jak jsi nastavil to ostření pomocí af senzorů, zatím sem to v návodu nenašel. mám set s 300 mm objetivem a přes livewiev tem zoom ostří neskutečně dlouho teda jestli vůbec zaostří. přes hledáček je to ok. poraď sím jak to nastavit nebo někdo jiný. díky
Nemas kupovat jakysi experimentalni baterky.. sada sanyo eneloop v tom vydrzi pres 500 fotek a porad neukazuje prazdno. AF pri zivym nahledu je v menu v nabidce u zivyho nahledu - rozkliknes ji a tam to je. Taky histogram, mrizka atd.

kadas152
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od kadas152 » 08 led 2010, 10:34

xmeda píše:
Lokaj Stanislav píše:zdar Jenci, mám ho nový 2 dny a taky se rýpu s nastavením, co se baterk týká tak jsem koupil recyka a musím říct, že stojí za ho... dobil jsem je doplna a stejně mi po chvíli ukáže vybito i když fo. jede dál a to tam je nový firmvér. ale chci se tě zeptat jak jsi nastavil to ostření pomocí af senzorů, zatím sem to v návodu nenašel. mám set s 300 mm objetivem a přes livewiev tem zoom ostří neskutečně dlouho teda jestli vůbec zaostří. přes hledáček je to ok. poraď sím jak to nastavit nebo někdo jiný. díky
Nemas kupovat jakysi experimentalni baterky.. sada sanyo eneloop v tom vydrzi pres 500 fotek a porad neukazuje prazdno. AF pri zivym nahledu je v menu v nabidce u zivyho nahledu - rozkliknes ji a tam to je. Taky histogram, mrizka atd.
GP Recyko se musím zastat, promiň ale to rozhodně nejsou žádné experimentální baterky. Kvalitou jsou naprosto srovnatelné s Eneloopy(a u Eneloopů pozor existují 2 verze téměř nerozeznatelné a jedna je o dost horší)!
Sám používám 16 kusů GP Recyko a nenastal jediný problém

Lokaj Stanislav narazil na extrémně špatné kusy, možná úplně vadné...
K7, K200D + D-BG3, SFXn, DA 18-55 AL II, F 100-300, Sigma 14/2.8 EX, DA 35/2.4 K55/2, Pentacon 50 1.8, Metz 48, Metz 402 Twin, pokusy s MF

Zamčeno

Zpět na „Pentax K-m/K-x/K-r“