Starsi blesky na K 10D
Moderátor: Moderátoři
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
Starsi blesky na K 10D
Chtel bych se poptat na pouziti starsich blesku na K10D a pripadna rizika?
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
tak jsme to promerily (jedna se o blesk Pentax AF260Sa) a namerili 7-8 V na informacnim kabelu (ktery rika fotaku ze je blesk pripraven k odpalu). U blesku AF360FGZ je to jen 0,4-0,5 V. Jinak ty 260tky bych chtel pripojit tri.
Odpalovaci impuls budem jeste premerovat na osciloskopu az se vrati kolega z obeda.
Odpalovaci impuls budem jeste premerovat na osciloskopu az se vrati kolega z obeda.
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
Tady je to hezky sepsano, co se starsimy blesky:
http://ricehigh.blogspot.com/2007/03/wh ... entax.html
http://ricehigh.blogspot.com/2007/03/wh ... entax.html
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
No nejak na to ma anglina nestaci a kdyz jsem se pro klikal na tabulku starsich blesku tak kde je i napeti tak rikaj at se poptam odborniku. Tak jsem si zavolal do servisu, kde mi bylo receno ze K10D a blesk AF260Sa (7,8V trvale na hlavnim kontaktu) je bezproblemu maximalne s omezenim funkcnosti a pripadne s rucnim doladenim expozice.
Tak pravil Dr.Chocholousek
Myslím si, že po peripetijích se staršími blesky a jejich kompaktibilitou se nakonec uchýlíte ke koupi adekvátního blesku, který vás nebude limitovat a splní potřeby fotografa. Na různých vláknech se toho nadiskutovalo a závěry byly, ale todle nejde a tohle neumí. Nepodstatné věci se stávaly dost stěžejními problémy a tak se opravdu u starších přístrojů bude spíše jednat o zlepšení osvitu, ale o nic víc. Pokud chce fotograf využít kvalitu přístroje a různé finesy // Odpal na druhou lamelu, strobo, různé synchro mody atd.//nezbude, než se ohlédnot po přístroji, jenž mu s jejo miláčkem bude komunikovat bez omezení. Jednoho takového přikládám. Metz 58
Je tenhle Metz OK?
Já používám 40MZ-2 na SCA3701M3 a když funguje, jsou expozice přesné, ale problém je, že občas odmítne komunikovat s tělem. Včera jsem potkal člověka s Nikonem D200 a podobnou ač modernější kombinací (54MZ-4i@SCA 3402) a má podobné problémy.
Vážně uvažuju, že se vykašlu na Metz systém a pořídím si systémové blesky od Pentaxe.
Já používám 40MZ-2 na SCA3701M3 a když funguje, jsou expozice přesné, ale problém je, že občas odmítne komunikovat s tělem. Včera jsem potkal člověka s Nikonem D200 a podobnou ač modernější kombinací (54MZ-4i@SCA 3402) a má podobné problémy.
Vážně uvažuju, že se vykašlu na Metz systém a pořídím si systémové blesky od Pentaxe.
Mohu zeptat jak moc občas? Každý máme laťku toho kdy nám to začne vadit jinak položenou tak jen abych měl představu?elho_cid píše:Je tenhle Metz OK?
K100D Super.....