Dobry vecer, ak ma alebo mal niekto podobny problem "hodte echo", budem velmi rad, strucne popisem:
Uvedeny objektiv ma 4 mesiace a nedavno mi zacal pri zmene clonoveho cisla /do plusu/ fotky preexponovavat.
Cim vyssia clona, tym fotka svetlejsia a od f14 biela placka.
Pri pohlade do objektivu a meneni clony nedochadza k zacloneniu, stale ostava otvorena na "plnu dieru" f2,8. Na LCD sa samozrejme cas v zavislosti zvysovania
clony predlzuje, v skutocnosti aj exponuje, ale clona ostane na 2,8.
Este raz vdaka /uz som precistil aj kontakty/.
Prosba o radu - Tamron 70-200 f2,8 Makro
Moderátor: Moderátoři
Re: Prosba o radu - Tamron 70-200 f2,8 Makro
Zkus se juknout, jestli máš nastavení clony na A a ne manuálně na 2,8.MPzMT píše:Dobry vecer, ak ma alebo mal niekto podobny problem "hodte echo", budem velmi rad, strucne popisem:
Uvedeny objektiv ma 4 mesiace a nedavno mi zacal pri zmene clonoveho cisla /do plusu/ fotky preexponovavat.
Cim vyssia clona, tym fotka svetlejsia a od f14 biela placka.
Pri pohlade do objektivu a meneni clony nedochadza k zacloneniu, stale ostava otvorena na "plnu dieru" f2,8. Na LCD sa samozrejme cas v zavislosti zvysovania
clony predlzuje, v skutocnosti aj exponuje, ale clona ostane na 2,8.
Este raz vdaka /uz som precistil aj kontakty/.
Podotýkám, že tenhle objektiv nemam... jen mě to tak napadlo. Byť můj Tamron s fixním nastavením clony vede k nápisu error v AM.
Tamron
Občas sa stane že páčka clony sa ohne smerom dovnútra(k šošovke objektívu)a potom objektív ručne zacloní ale v aparáte nie.Podľa tvojho popisu to na to vypadá.Stačí ju jemne ohnúť smerom k bajonetu.
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér
-
- Uživatel
To Matkokupko - presne to som aj spravil, ale ono to fungovalo LEN pri prvej expozicii, potom opat zostala visiet, dal som to na servismatkokupko píše:podobný problém som zaznamenal aj ja,že clonová páčka zostane akoby zaseknutá na otvorenej- 2,8 clone.Neviem čo to spôsobuje ale stačí ju vrátit jemne ručne,pri zloženom obj späť.Pravdepodobne sa tak stane pri prudkom nasadzovaní obj na telo ???