Pentax K-7 - první ofiko info!!!

Vlákna, která ztratila v průběhu času význam, nebo se stala neaktuálními.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 25 kvě 2009, 19:43

....fuckt je elho_cide, že Tvé linky na nové a nové info jsou skutečně hodnotné.. :-)

Díky za ně...
Pentax

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Dmb
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dmb » 25 kvě 2009, 19:45

fjo píše:....fuckt je elho_cide, že Tvé linky na nové a nové info jsou skutečně hodnotné.. :-)

Díky za ně...
:D :D
Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System
http://lukaskabon.cz

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 25 kvě 2009, 20:01

chalejkum píše:
...nevim kajfiku ci jsem to tak zkomolene napsal mozno to dnesni cestovani ale zkusim objasnit...mne osobne chybi nejvic stabilizace /a ze na dsku neni to vite ;)/ pri o hodne delsich casech nez je prevracena hodnota tudiz bych bral jako automatiku ze se mi zapne stabilizace kdyz cas dosahne tento kriticky bod bez toho abych lezl do menu...
...mozno nektery z vas pouzivaji nonstop stabilizaci a vypinaji ji jenom na stativu tak to mozno tahle vychytavka je uplne na prd :D...

hezky den
JJ ja te pochopil, a ty me taky no... Tu stbilizaci ma drtiva vetsina fakt zaplou porad... Vis jak, po druhem, tretim, ctvrtem pivu by se ten limitni cas mohl nevyspitatelne zkracovat... :D :D
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM

chalejkum
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od chalejkum » 25 kvě 2009, 20:23

Kajfik píše: JJ ja te pochopil, a ty me taky no... Tu stbilizaci ma drtiva vetsina fakt zaplou porad... Vis jak, po druhem, tretim, ctvrtem pivu by se ten limitni cas mohl nevyspitatelne zkracovat... :D :D
...to ja jsem po par pifech s fotakem v ruce hodne ztuhlej takze ani stabilizaci nepotrebuji :D...

hezky vecer a zdar vylepsovakom :)
fotim tudiz jsem...a fotim pro radost :) ted te radosti moc nemam :/
PX K-3, PX 100 FA MC, Sigma 70-200 II
Fuji X-M1, XF 35 f1,4...

zbyna
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zbyna » 26 kvě 2009, 11:52

Nevim jestli tu to uz bylo (zapisu jsou tu kvanta), ale narazil jsem na srovnani hlucnosti snimani K-7 a D3:
http://www.youtube.com/watch?v=I-WX9Q-S8qo
zni prijemne tise :)

Dmb
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dmb » 26 kvě 2009, 12:36

zbyna píše:Nevim jestli tu to uz bylo (zapisu jsou tu kvanta), ale narazil jsem na srovnani hlucnosti snimani K-7 a D3:
Asi ne, dobré no... :-) Nikon má ale takový jiný zvuk(něco mi to připomíná, ale nevím co.) ale i od Nikonu není špatný :-P
Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System
http://lukaskabon.cz

smalincik
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od smalincik » 26 kvě 2009, 12:41

Dmb píše:
zbyna píše:Nevim jestli tu to uz bylo (zapisu jsou tu kvanta), ale narazil jsem na srovnani hlucnosti snimani K-7 a D3:
Asi ne, dobré no... :-) Nikon má ale takový jiný zvuk(něco mi to připomíná, ale nevím co.) ale i od Nikonu není špatný :-P
Jo , mně to připomíná broušení kosy :lol: :lol:
Pentax K-7 + set18-55WR a 55-200WR, Tamron 70-200/2,8, Pentax FA50/1,4, nějaké starší kousky bez autofocusu a nějaké s M42,sigma35-105, pentax 100-300.

www.malincik.eu

chalejkum
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od chalejkum » 26 kvě 2009, 12:42

Dmb píše:
...kulomet myslim ted ten zvuk te d3 :)...jinak se mi to jenom zdalo nebo d3 strilela omnoho rychlejc? :D /to neni narazka na fps ale na ten zvuk kdy byl u px takovy tlumeny pomaly/...

hezky den
fotim tudiz jsem...a fotim pro radost :) ted te radosti moc nemam :/
PX K-3, PX 100 FA MC, Sigma 70-200 II
Fuji X-M1, XF 35 f1,4...

100r
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od 100r » 26 kvě 2009, 12:50

D3 klepe, mal som tu cest... ale to klepanie mi je prijemnejsie ako ten vesmirny zvuk kopirakov (400D, 40D) alebo olykov. maju jedinu vyhodu, ze su relativne tiche a preto ich pouzivaju paparazzovia :D
K-5II, K100D, DA*16-50/2.8, DA*50-135/2.8, DA35/2.4, SIGMA 10-20/3.5, METZ 58, HOYA Pro1D, HD; Lowepro, Apple
Obrázek
http://robert.kollar.ipernity.com
SvadobnyPribeh.com

Kulich
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kulich » 26 kvě 2009, 12:50

nezdalo, D3 ma preci jenom neco malo pres 9sn/s :)
Pentax k100d + Sigma 10-20 mm F4-5,6 EX DC + Tamron SP AF 17-50 mm F2,8 XR Di II + Pentax DA* 50-135mm F2.8 ED IF SDM + Metz 48 AF-1

Koukněte na mojí fotogalerii na: http://michalkubis.cz

kolouch
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kolouch » 26 kvě 2009, 13:11

Nikon D3 ma az 9 FPS, ale lze tam nastavit i min . otazka je kolik je nastaveno pri tom "testu" ale stejne se mi zda, ze K-7 tam nestrili 5sn/sec ale tak max 4 .. ostatne stejneho nazoru je i mnoho jinych zahranicnich uzivatelu ..

A tiche to je moc :-) To je super ..
K-7 + D-BG4, K10D + D-BG2, Pentax DA* 16-50 2.8 SDM, Pentax FA 50 1.4, Sigma 70-200 2.8 HSM, Sigma 10-20 3.5-4.5, Metz 58 AF-1
-
www.jaroslavholan.cz

kaukaz

Příspěvek od kaukaz » 26 kvě 2009, 13:51

oficiálny oznam dovozcu Pentax pre SR

Vážený člen Klubu priateľov PENTAX,

dovoľujem si Vám zaslať ďalšie informácie o novej digitálnej zrkadlovke PENTAX K-7.

PENTAX K-7 - hlavná charakteristika:

1. Odolné telo, menšie ako iné telá tejto kategórie - konštrukcia K-7 je mimoriadne masívna a odolná, kostra-šasi sú vyrobené z veľmi pevnej zliatiny nerezovej oceli a jeho kryt je vyrobený z odolnej ľahkej zliatiny horčíka a oceli. Vďaka sedemdesiatimsiedmim špeciálnym tesneniam je telo prachotesné, odolné voči počasiu a chladu, zaručuje spoľahlivé používanie aj v drsnejších podmienkach pri teplote až do –10°C.

2. Vynikajúca uzávierka s najkratším časom až 1/8000 s a s trvanlivosťou 100.000 záberov.

3. Optický hľadáčik zobrazuje 100% - hľadáčik ponúka 100%-né zobrazenie záberu a približne 92%-né zväčšenie pre jednoduché zaostrenie a kompozíciu obrázkov. Hľadáčik dopĺňa nová zaostrovacia matnica Natural-Bright-Matte III pre lepšiu presnosť zaostrenia pri manuálnom zaostrovaní.

4. Vysoká rýchlosť exponovania cca 5,2 obr./s - exponované vysokorýchlostným kontinuálnym režimom PENTAX K-7, zaznamená až 40 obrázkov (JPEG formát) pri maximálnej rýchlosti približne 5.2 obrázku za sekundu.

5. Nový Dust Removal II mechanizmus pre zníženie prachových škvŕn na minimum - PENTAX K-7 je vybavený novo vyvinutým Dust Removal II mechanizmom, ktorý je skonštruovaný pre efektívne zníženie výskytu prachových bodov na zaznamenávaných snímkoch.

6. Rozlíšenie 14,6 efektívnych megapixelov pre vernú reprodukciu snímkov - K-7 má novo vyvinutý obrazový snímač CMOS s rozmermi 23,4mm x 15,6mm a s rozlíšením 14,6 efektívnymi megapixelmi. Obrazový snímač reprodukuje verné a presné obrázky s jemnými detailami a bohatou gradáciou. Nepriaznivé efekty digitálneho šumu sú do veľkej miery redukované, citlivosť je možné bezproblémovo zvýšiť z ISO 100 až na najvyššiu úroveň ISO 6400.

7. Obrazový procesor PRIME III s vysokým výkonom rýchlosti - PENTAX K-7 má aktualizovaný originálny obrazový procesor PRIME III (PENTAX Real Image Engine). Nový obrazový procesor ponúka vyššiu rýchlosť spracovania dát a vyhotovenie obrázkov v lepšej kvalite s bohatou gradáciou a presnejším farebným podaním. Rovnako tak umožňuje prenos video dát vo vysokej rýchlosti.

8. Nové meranie expozície so 77 segmentami - pre K-7 bol vyvinutý prepracovaný 77-segmentový multi-vzorový merací systém, ktorý zlepšuje presnosť merania. Presná analýza rôznych typov dát (kompozícia obrázku, vertikálny alebo horizontálny formát, vzdialenosť predmetu a zväčšenie) je prenášaná zo snímača tela fotoaparátu s vyššou presnosťou riadenia expozície.

9. Nová generácia Shake Reduction mechanizmu pre zlepšený efekt ostrenia - inovovaný mechanizmus je kompatibilný so všetkými výmennými objektívmi PENTAX, dokonca aj s objektívmi skonštruovanými pre klasické kinofilmové fotoaparáty. Pretože táto nová verzia môže bez obmedzenia pohybovať obrazovým snímačom pre udržanie roviny a stability bez ohľadu na náklon a pohyb fotoaparátu, má tiež užívateľsky prívetivé nové funkcie ako automatická úprava horizontu a úprava uhlov po minútach (v smere hore / dole, doprava / doľava, v smere hodinových ručičiek / proti smeru hodinových ručičiek) pomáha vytvárať obrázky presne podľa potrieb fotografa.

10. Živý náhľad - zobrazuje obrázky na displeji buď s prioritou tváre AF alebo vo vysoko rýchlostnom kontinuálnom expozičnom režime. Prednosť tejto praktickej funkcie môžete využiť v režime AF, ktorý optimalizuje zaostrenie založené na kontraste subjektu, ale taktiež v režime rozpoznania tváre AF, ktorý automaticky a presne zaostrí na tvár. Vďaka novo vyvinutému mechanizmu ovládania clony, môžete použiť funkciu živý náhľad v režime kontinuálnej expozície so sklopením zrkadla v hornej polohe.

11. Vysoká kvalita video nahrávania pri rozlíšení 1280 x 720 pixelov - záznam video nahrávania 30 obr./s v HD televíznej kvalite. Video nahrávanie môžeme zaznamenávať v rôznych rozlíšeniach: 640 x 416, 1536 x 1024, 1280 x 720 (formát 16:9). Model PENTAX K-7 je vybavený koncovkou HDMI a vstupnou zdierkou pre externý mikrofón.

12. Nový 11-bodový široký rámček AF snímača - model K-7 má nový systém autofokusu SAFOX VIII+ so širokým rámčekom. Má 11 snímacích bodov (s deviatimi krížovými snímačmi uprostred). Systém AF zaisťuje mimoriadne rýchly, presnejší a spoľahlivo reagujúci autofokus, ako bol v predchádzajúcom systéme. Pre zlepšenie presnosti AF v tme využíva K-7 pomocné svetlo vysielané zo vstavaného blesku.

13. Funkcia užívateľský obrázok pre jednoduché vytvorenie požadovaných vizuálnych efektov - funkcia užívateľský obrázok K-7 umožňuje vykonať konečnú úpravu kvôli zdôrazneniu fotografického zámeru alebo zachovaniu atmosféry scenérie.

14. Veľký, ľahko čitateľný 3´´ LCD monitor - so širokým pozorovacím uhlom a približne 921.000 bodmi. Pozorovací uhol približne 170° vertikálne aj horizontálne umožňuje fotografovi na LCD monitore kontrolovať obrázok a uľahčuje mu tak exponovanie z nadhľadu alebo z podhľadu s použitím funkcie živého náhľadu.

15. K-7 je napájaný vysokokapacitným nabíjacím líthium-iónovým akumulátorom - pri jeho plnom nabití je možné exponovať približne 980 obrázkov.

V prípade akýchkoľvek otázok týkajúcich sa fototechniky, ďalekohľadov a príslušenstva značky PENTAX ma, prosím, neváhajte kedykoľvek kontaktovať.

S úctou

Klub priateľov PENTAX

EXAPRO Slovakia, spol. s r.o.
Rastislav Šikra
odborný predajca
PENTAX Slovensko

tel.: 056 / 644 10 35
fax: 056 / 643 17 77
mob.: 0915 84 00 64

100r
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od 100r » 26 kvě 2009, 13:55

Pekne od exapra, ze ma tiez informuju mailami o K-7, najlepsi bol te, ktory upozornoval, ze to treba objednat dopredu, lebo prva varka bude obmedzena... nuz, ale to este nestihli nacenit...
K-5II, K100D, DA*16-50/2.8, DA*50-135/2.8, DA35/2.4, SIGMA 10-20/3.5, METZ 58, HOYA Pro1D, HD; Lowepro, Apple
Obrázek
http://robert.kollar.ipernity.com
SvadobnyPribeh.com

kaukaz

Příspěvek od kaukaz » 26 kvě 2009, 13:58

Vážený pán .....,

cena nového modelu PENTAX K-7 ešte nie je presne známa, a aj na iných web stránkach sú o cene iba úvahy.
V tomto momente sme pre členov Klubu vytvorili možnosť zapísať sa do "poradovníka", aby sme ich objednávky mohli uspokojiť ihneď na začiatku predaja K-7 na slovenskom trhu.
Členovia Klubu budú o cene informovaní prioritne, tak ako je to vždy aj s inými informáciami o Pentax-e.

S úctou

Klub priateľov PENTAX

kolouch
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kolouch » 26 kvě 2009, 14:08

Ja myslim, ze to nebude horke, zjistoval jsem situaci v nemecku a tam nabizi K-7 pouze jeden dodavatel za vyssi cenu nez je udavana doporucena cena a s terminem neznamym .. kdyz jsem to vydrzel minuly rok bez nastupce K10D, tak 2 mesice uz ted pockam :)

Jinak me zarazi tohle
12. Nový 11-bodový široký rámček AF snímača - model K-7 má nový systém autofokusu SAFOX VIII+ so širokým rámčekom. Má 11 snímacích bodov (s deviatimi krížovými snímačmi uprostred). Systém AF zaisťuje mimoriadne rýchly, presnejší a spoľahlivo reagujúci autofokus, ako bol v predchádzajúcom systéme. Pre zlepšenie presnosti AF v tme využíva K-7 pomocné svetlo vysielané zo vstavaného blesku.
Co vim, tak pri ostreni to ma pouzivat AF assist se zelenym svetylkem a ne z blesku .. ze by nejaka chyba? Nebo jsem mozna nechapavy :)
K-7 + D-BG4, K10D + D-BG2, Pentax DA* 16-50 2.8 SDM, Pentax FA 50 1.4, Sigma 70-200 2.8 HSM, Sigma 10-20 3.5-4.5, Metz 58 AF-1
-
www.jaroslavholan.cz

Odpovědět

Zpět na „Archivní vlákna“