Pentax K-7 - první ofiko info!!!
Moderátor: Moderátoři
"...My postaramy się pomóc w decyzji już wkrótce, jak tylko dogłębnie przetestujemy finalny egzemplarz."
Tak to vypadá, že se na optycznych dočkáme brzy pěkného testu. A jinak mám docela strach, že vylepšení AF spočívá opravdu zatím jen v pomocném světle... No uvidíme.
Tak to vypadá, že se na optycznych dočkáme brzy pěkného testu. A jinak mám docela strach, že vylepšení AF spočívá opravdu zatím jen v pomocném světle... No uvidíme.
Pentax istD* (18-55; A 35-105/3,5); Ricoh GRD3 (GW2 21mm)
kluci, ja som sa za posledne 2 tyzdne nedostal z domu k foteniu, myslim, ze ani K77 by to nezlepsila
Skoro profi trieda to neni, nemal som ocakavania, vieme o aky kolac pentaxu ide, kde je jeho cielova skupina. Oproti K20 to teda zda sa ziadny extra skok nebude. Ale marketingovyych kolacikov do noveho modelu napiekli dost, ak nebudu predajcovia hlupi, predat by to mali. Zaujalo by ma to spajanie HDR, tipujem to na peknu ojebabracku Verite tomu?
Skoro profi trieda to neni, nemal som ocakavania, vieme o aky kolac pentaxu ide, kde je jeho cielova skupina. Oproti K20 to teda zda sa ziadny extra skok nebude. Ale marketingovyych kolacikov do noveho modelu napiekli dost, ak nebudu predajcovia hlupi, predat by to mali. Zaujalo by ma to spajanie HDR, tipujem to na peknu ojebabracku Verite tomu?
http://dudo.zonerama.com/
K5, K20 a pár sklenárskych skvostov, bižutéria
www.pentax.de :
Die nächste PENTAX SLR soll neue Akzente setzen: Sie soll besser ausgestattet sein als die Kameras, die bisher mit einem zweistelligen Kamera-Namen "KxxD" bezeichnet wurden, dabei aber Platz "nach oben" lassen.
takze podla nich ma k-7 byt lepsia, ale (a) pripravit priestor "nach oben" cize pre vyssiu triedu.
som normalny uzivatel, neviem co je x sync, 5.2FPS mi tiez staci..aj 3FPS je pre mna dost.ale v kazdom pripade zial pentax straca dych, nazhavit uzivatelov extremnou kampanou, potom prist s marginalnymi vylepseniami K20 a marketingovymi kecami, prepustit 50%zamestnancov co hranici s bankrotom su jasne spravy.
radsej mali prist na trh s modelom za 2 500 Eur, ale poriadnym, mozno by si ho vela ludi nekupilo, ale ziskali by na image, ktory surne potrebuju. A ruku na srdce, ci je to 1 500, 2000, alebo 2 500...uz ked sme dali tolko za objektivy, radi by sme vsetci zostali proud penaxians.
v opacnom pripade stracame nadej na buducnost PX...
ja osobne zatial zostavam pri PX, mozno si aj kupim K-7, K10 si necham ako zalozne telo, v kazdom pripade si ale pockam na novy high end model od pentax, ak bude aj ten zly/resp nebude predam vsetko a idem inam.
Die nächste PENTAX SLR soll neue Akzente setzen: Sie soll besser ausgestattet sein als die Kameras, die bisher mit einem zweistelligen Kamera-Namen "KxxD" bezeichnet wurden, dabei aber Platz "nach oben" lassen.
takze podla nich ma k-7 byt lepsia, ale (a) pripravit priestor "nach oben" cize pre vyssiu triedu.
som normalny uzivatel, neviem co je x sync, 5.2FPS mi tiez staci..aj 3FPS je pre mna dost.ale v kazdom pripade zial pentax straca dych, nazhavit uzivatelov extremnou kampanou, potom prist s marginalnymi vylepseniami K20 a marketingovymi kecami, prepustit 50%zamestnancov co hranici s bankrotom su jasne spravy.
radsej mali prist na trh s modelom za 2 500 Eur, ale poriadnym, mozno by si ho vela ludi nekupilo, ale ziskali by na image, ktory surne potrebuju. A ruku na srdce, ci je to 1 500, 2000, alebo 2 500...uz ked sme dali tolko za objektivy, radi by sme vsetci zostali proud penaxians.
v opacnom pripade stracame nadej na buducnost PX...
ja osobne zatial zostavam pri PX, mozno si aj kupim K-7, K10 si necham ako zalozne telo, v kazdom pripade si ale pockam na novy high end model od pentax, ak bude aj ten zly/resp nebude predam vsetko a idem inam.
K10D, Sigma 10-20 F4-5.6, Tamron AF 17-50, F2.8, Pentax DA*55 F1.4, Tamron SP AF 70-200 F2.8, Tamron 28-300, Pentax 18-55, Pentax 55-200, Pentax AF 540, Tamrac 9, Hoya Pro1
Koukal jsem na K-7 na youtube a buď má ten chlap pazoury jako medvěd nebo je to ale ku*va male telo :-/ ...kolouch píše:je to ale ku*va male telo :-/
Jinak ten senzor shifting nevypadá zle
Voigtländer Brilliant, Exa 0, Px MZ-6, Px K20D
Px 50-135/2.8 SDM, Tamron 17-50/2,8 Di II
Giottos Carbon, Lowepro Computrekker Plus AW
Px 50-135/2.8 SDM, Tamron 17-50/2,8 Di II
Giottos Carbon, Lowepro Computrekker Plus AW
Neblazni, to by tomu dali...podstatny je hosp. vysledok a zisk alebo chces vyplacat vlastnych zamestnancov imagom firmy? Ja moc nechapem ten pesimizmus.bol píše: mozno by si ho vela ludi nekupilo, ale ziskali by na image, ktory surne potrebuju. A ruku na srdce, ci je to 1 500, 2000, alebo 2 500...uz ked sme dali tolko za objektivy, radi by sme vsetci zostali proud penaxians. v opacnom pripade stracame nadej na buducnost PX...
http://dudo.zonerama.com/
nejde o pesimizmus. ale odporucana cena je cca 1440Eur, K tomu par objektvov a si na 3-4tis Eur. A to uz mozes zacat zvazovat Full Frame plus zakladny objektiv, trosku dosetrit a si niekde inde.peppe píše:Neblazni, to by tomu dali...podstatny je hosp. vysledok a zisk alebo chces vyplacat vlastnych zamestnancov imagom firmy? Ja moc nechapem ten pesimizmus.bol píše: mozno by si ho vela ludi nekupilo, ale ziskali by na image, ktory surne potrebuju. A ruku na srdce, ci je to 1 500, 2000, alebo 2 500...uz ked sme dali tolko za objektivy, radi by sme vsetci zostali proud penaxians. v opacnom pripade stracame nadej na buducnost PX...
Pentax je foto znacka, potrebuje mat vlajkovu lod, a tou rozhodne k-7 nie je.
...ja viem...je kriza a treba platit mzdy a dividendy. aj automobilky udajne budu v kratkej buducnosti vyrabat iba motory do max 2000cm3 aj to len dieselove. takze kralovske casy s 3, 4, 5 litrovymi benzinmi, 400ps mozme zabudnut
K10D, Sigma 10-20 F4-5.6, Tamron AF 17-50, F2.8, Pentax DA*55 F1.4, Tamron SP AF 70-200 F2.8, Tamron 28-300, Pentax 18-55, Pentax 55-200, Pentax AF 540, Tamrac 9, Hoya Pro1
-
- Pokročilý uživatel
Fotim s Pentaxmi 10 rokov a toto je ten najlepsi aky mat mozem..Mal som aj MZ-S s gripom a K7 je jej digitalny nastupca...rychlejsi fps ma potesil, vsetko ostatne je vychytana K20D...Ja som som s K7 velmi spokojny..A konecne budem mat opat dve tela ( K10D + K7) ako ked som fotil na filmy (MZ-S + MZ-5n)
a stale mozem vyuzivat svoje manualne sklicka z ME Super...Nikonaci a Kopirkari sa mi mozu smiat..ale mam ich u prdele lebo minule na akcii mi skakal do zaberu jeden " profik " s D300 a ked som videl jeho fotky tak som sa smial..ludkovia toto nie je o technike...podporte Pentax a mozno bude aj vyssi model ako je K7... vtipek na pentax pre tento den : Na veduceho to este nie je, ale ako zakaznika vas berieme Dobre svetlo
a stale mozem vyuzivat svoje manualne sklicka z ME Super...Nikonaci a Kopirkari sa mi mozu smiat..ale mam ich u prdele lebo minule na akcii mi skakal do zaberu jeden " profik " s D300 a ked som videl jeho fotky tak som sa smial..ludkovia toto nie je o technike...podporte Pentax a mozno bude aj vyssi model ako je K7... vtipek na pentax pre tento den : Na veduceho to este nie je, ale ako zakaznika vas berieme Dobre svetlo
MZ-5n s MF matnicou, Tokina 35-200/3.5-4.5
K-7 + D-BG4, K10D + D-BG2, Pentax DA* 16-50 2.8 SDM, Pentax FA 50 1.4, Sigma 70-200 2.8 HSM, Sigma 10-20 3.5-4.5, Metz 58 AF-1
-
www.jaroslavholan.cz
-
www.jaroslavholan.cz
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
HDR
ptali jste se na HDR, tak tady je, vypadá to parádně
http://www.adorama.com/ALC/BlogArticle. ... eSupport=1
Naposledy upravil(a) jzdenka dne 20 kvě 2009, 16:36, celkem upraveno 1 x.
-
- Významný člen
ehm... no ja neviem, budeš mať základný objektív tak na FF veľmi dalej neodídeš od K7 + obj. za 3-4eur. A keď budeš Kupovať dalšie sklá na ktoré "trošku" našetríš tak zmeníš názr. keď som si to odhadom počítal tak to vôbec nebolo "trošku" ... skôr tak okolo 6-7tis. eur a to je určite zreteľný posun v cene.bol píše:nejde o pesimizmus. ale odporucana cena je cca 1440Eur, K tomu par objektvov a si na 3-4tis Eur. A to uz mozes zacat zvazovat Full Frame plus zakladny objektiv, trosku dosetrit a si niekde inde.
Pentax je foto znacka, potrebuje mat vlajkovu lod, a tou rozhodne k-7 nie je.
od 8/2007 K10D + 18-55 -1:3,5-5,6; predtým practica L2 a ručný exp.. K10D tomu hovorím rýchlosť oproti ručnej práci , fotím málo ale s radosťou. už aj 40/2,8 limited
-
- Pokročilý uživatel
Re: HDR
Cetl jsem to jen zbezne, ale fce HDR vystup jen JPG a to jeste 8bit .. mozna se pletu .. jen jsem to proletel . takze zadny zazrak?jzdenka píše:ptali jste se na HDR, tak tady je, vypadá to parádně
K-7 + D-BG4, K10D + D-BG2, Pentax DA* 16-50 2.8 SDM, Pentax FA 50 1.4, Sigma 70-200 2.8 HSM, Sigma 10-20 3.5-4.5, Metz 58 AF-1
-
www.jaroslavholan.cz
-
www.jaroslavholan.cz
-
- Pokročilý uživatel
Aj ked robis HDR z roznych fotiek, tak nakoniec mas vystup 8bit JPEG. 16bit TIFF je len medzikrok. Aj tak ziadna tlaciaren to nedokaze vytlacit a ani LCD zobrazit. Cize 8bit JPEG je uplne v pohode.kolouch píše:Cetl jsem to jen zbezne, ale fce HDR vystup jen JPG a to jeste 8bit .. mozna se pletu .. jen jsem to proletel . takze zadny zazrak?jzdenka píše:ptali jste se na HDR, tak tady je, vypadá to parádně
Panasonic Lumix DMC LZ8, Canon PowerShot A470
-
- Významný člen
no aj to poteší, a namakané si aj tak asi budeš robiť v Pckolouch píše:Cetl jsem to jen zbezne, ale fce HDR vystup jen JPG a to jeste 8bit .. mozna se pletu .. jen jsem to proletel . takze zadny zazrak?jzdenka píše:ptali jste se na HDR, tak tady je, vypadá to parádně
od 8/2007 K10D + 18-55 -1:3,5-5,6; predtým practica L2 a ručný exp.. K10D tomu hovorím rýchlosť oproti ručnej práci , fotím málo ale s radosťou. už aj 40/2,8 limited