No právě, že doporučená cena je vždy o něco vyšší než skutečná cena v eshopech .. tak snad to konkurence mezi shopy ještě stlačí dolů..Dmb píše:Je to doporučená cena, takže podle mně to u Nás bude stat vice, do tech 35 000,- max. Samo že s USA, Japonska,... to bude o dost levnější.
Jenom čekam na one test, a jak zajíma mně jak to bude s těma objektivama... Pokud si kvilu rychlejšímu AF budu muset pořídit nějaké nový skla, tak mne to nasere...
Pentax K-7 - první ofiko info!!!
Moderátor: Moderátoři
K-7 + D-BG4, K10D + D-BG2, Pentax DA* 16-50 2.8 SDM, Pentax FA 50 1.4, Sigma 70-200 2.8 HSM, Sigma 10-20 3.5-4.5, Metz 58 AF-1
-
www.jaroslavholan.cz
-
www.jaroslavholan.cz
-
- V.I.P člen
Vypadá to na silnou davovou psychóóózku.Zachraň se kdo můžeš.Ale prý se to dá léčit.
Snad si nikdo nepůjde lehat před obchod aby byl "první"...i když u někoho to na to vypadá ..chjo

K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
A až teď může začí tak pravá diskuse 

Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System
http://lukaskabon.cz
-
- Pokročilý uživatel
Tak sám za sebe:
Myslím, že Fotorádce K-7 správně zařadil mezi poloprofi přístroje.
Podle toho co jsem se tam dočetl to musí splňovat nároky i těch velmi náročných amatérů. Myslím tím ty, kteří fotí pořád ale vyloženě se tím neživí. Na druhou stranu, pokud bude dotažené ostření, myslím že i profík si s tím vystačí. Jsem modelový případ člověka co 1/3 fotek dělá pro časopisy, ale příležitostně, tzn. nejsem drcen termíny a zadáním ,1 /3 fotek se ocitně v nějaké formě na netu a 1/3 fotek je pro mně a do alba rodiny.A pro tento model fotografa je K-7 dobrá až výborná nabídka.
Takže pro mne z toho plyne, že pokud se rapidně zlepší AF, nemusím už nic zasádního řešit a klidně si pro něho půjdu bez obav, že bych prohloupil. A není to jen marketingovou masáží
, ale i potřebou DS-ko nahradit.
Myslím, že Fotorádce K-7 správně zařadil mezi poloprofi přístroje.
Podle toho co jsem se tam dočetl to musí splňovat nároky i těch velmi náročných amatérů. Myslím tím ty, kteří fotí pořád ale vyloženě se tím neživí. Na druhou stranu, pokud bude dotažené ostření, myslím že i profík si s tím vystačí. Jsem modelový případ člověka co 1/3 fotek dělá pro časopisy, ale příležitostně, tzn. nejsem drcen termíny a zadáním ,1 /3 fotek se ocitně v nějaké formě na netu a 1/3 fotek je pro mně a do alba rodiny.A pro tento model fotografa je K-7 dobrá až výborná nabídka.
Takže pro mne z toho plyne, že pokud se rapidně zlepší AF, nemusím už nic zasádního řešit a klidně si pro něho půjdu bez obav, že bych prohloupil. A není to jen marketingovou masáží

Pentax K-7 + set18-55WR a 55-200WR, Tamron 70-200/2,8, Pentax FA50/1,4, nějaké starší kousky bez autofocusu a nějaké s M42,sigma35-105, pentax 100-300.
www.malincik.eu
www.malincik.eu
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Pravda, ale teďka ještě mít něco před 30 000.SeaBear píše:Nemůže, musíme si jít lehnout před obchodyDmb píše:A až teď může začí tak pravá diskuse

Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System
-
- V.I.P člen
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Co více bych chtěl? Prvních pár hod. po ofiko představení...Tomáš Fafek píše:Tak po přečtení mohu za sebe napsat - velmi zajímavé údaje! Ale to je tak asi vše.
-
- V.I.P člen
Pentax K-7 
Tak je to zaujímave. V každom prípade si počkám na pár prvých foto a testov. Tá cena 32000Kč je celkom slušná, konkurencia ju stiahne dost dole. Možno aj na 28000, čo by už bola cena aj so seťákom viac ako slušná. A ked niekto bude chcieť len telo, tak sa dostane možno až na 25000. A to už by stálo za zváženie na Ďalší pokrok.
Ale hlavné otázky zostali nezodpovedané. A to je kvalita výstupu a rýchlosť AF. Ale aj úspešnosť AF ako sa bude chytať za znížených svetelných podmienok.
Našiel som zaujímavý thread ohľadom toho, a tam to z Pentaxom je veľmi biedne. Tak ak bude zlepšenie, ako opisovali prví testeri, tak to bude suprové.
http://www.pentaxforums.com/forums/pent ... -info.html

Tak je to zaujímave. V každom prípade si počkám na pár prvých foto a testov. Tá cena 32000Kč je celkom slušná, konkurencia ju stiahne dost dole. Možno aj na 28000, čo by už bola cena aj so seťákom viac ako slušná. A ked niekto bude chcieť len telo, tak sa dostane možno až na 25000. A to už by stálo za zváženie na Ďalší pokrok.
Ale hlavné otázky zostali nezodpovedané. A to je kvalita výstupu a rýchlosť AF. Ale aj úspešnosť AF ako sa bude chytať za znížených svetelných podmienok.
Našiel som zaujímavý thread ohľadom toho, a tam to z Pentaxom je veľmi biedne. Tak ak bude zlepšenie, ako opisovali prví testeri, tak to bude suprové.
http://www.pentaxforums.com/forums/pent ... -info.html
Asahi Pentax & Lomo & Ricoh
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Pravda, pokud bude cena za tělo pod 30 000, tak to bde super... 
Ale tedka zalezi jestli ta dop. cena je za set nebo jenom za tělo.

-
- Pokročilý uživatel
No ale teď se dívám, že to opsané z Rice, ale tam to ještě jako oficiální údaje nepotvrzují...takže info z fotorádce Fotorádce taky ještě nejsou 100%! Jestli se trochu neunáhlili.
Pentax K-7 + set18-55WR a 55-200WR, Tamron 70-200/2,8, Pentax FA50/1,4, nějaké starší kousky bez autofocusu a nějaké s M42,sigma35-105, pentax 100-300.
www.malincik.eu
www.malincik.eu
Podle toho co psali tak je to cena v setu ..Dmb píše:Pravda, pokud bude cena za tělo pod 30 000, tak to bde super...
K-7 + D-BG4, K10D + D-BG2, Pentax DA* 16-50 2.8 SDM, Pentax FA 50 1.4, Sigma 70-200 2.8 HSM, Sigma 10-20 3.5-4.5, Metz 58 AF-1
-
www.jaroslavholan.cz
-
www.jaroslavholan.cz
:-(
Já teda moc nevim z čeho jste nadšení?
Očividně je to ze stejné specifikace, kterou mám už více než týden a která mě tak zklamala.... srovnejme si to.
Sériové snímání - 5,2 ALE SE SKLOPENÝM ZRCÁTKEM vrežimu LV
- takže v podstatě jen marketing
Závěrka - stejná s X na 180
Hledáček - sice 100% ale 0,92... takže stejná velikost jako u
K10/20 - takže zase v podstatě jen marketing
Čip - stejný z K20
- slíbeno marketingově vylepšení (ukáže až praxe, může
znamenat cokoliv)
AF - stejné jako u čipu
Rozměry - o trochu menší - nutnost měnit grip a baterie
Vylepšení: - video (oukej), pár digitálních hraček typu detekce
tváře, AF dioda, pohyb čipu
Nechci, aby to vypadalo, že to hanim.... jen píšu to, že specifikace dle mého názoru rozhodně neni důvod k radosti. Stále je ovšem možné, že Px udělal velkej kus práce uvnitř foťáku... a sednu si z toho i já na zadek. Spousta fcí se prostě nedá popsat (vemte si třeba LV, jestli bude jako na 5D s možností zoomu v hires, bude to bomba - doostříte si ve 10x zvětšení manuálně nebo na monitoru PC s chirurgickou přesností) a mnoho dalšího. To ale ukáže až praxe... zatím je pro mě specifikace zklamáním, protože vidim jen lehce oprášenou K20D.
Očividně je to ze stejné specifikace, kterou mám už více než týden a která mě tak zklamala.... srovnejme si to.
Čip - stejný z K20
znamenat cokoliv)
AF - stejné jako u čipu
Nechci, aby to vypadalo, že to hanim.... jen píšu to, že specifikace dle mého názoru rozhodně neni důvod k radosti. Stále je ovšem možné, že Px udělal velkej kus práce uvnitř foťáku... a sednu si z toho i já na zadek. Spousta fcí se prostě nedá popsat (vemte si třeba LV, jestli bude jako na 5D s možností zoomu v hires, bude to bomba - doostříte si ve 10x zvětšení manuálně nebo na monitoru PC s chirurgickou přesností) a mnoho dalšího. To ale ukáže až praxe... zatím je pro mě specifikace zklamáním, protože vidim jen lehce oprášenou K20D.
Re: :-(
Tech 5.2 FPS je fakt se sklopenym zrcatkem? Jestli ano, tak tady konci vsechna srandamiky_lbc píše:Já teda moc nevim z čeho jste nadšení?
Čip - stejný z K20
znamenat cokoliv)
AF - stejné jako u čipu

-
www.jaroslavholan.cz
-
www.jaroslavholan.cz