objektiv na portrety sigma/pentax
Moderátor: Moderátoři
-
- Pokročilý uživatel
Chyba spojena s SDM objektivmi sa neprajavila pri pouziti objektivov s HSM. Myslim, ze implementacia HSM od Sigmy sa z casti lisi od SDM Pentaxu. Objektiv ma taktiez v sebe elektroniku a software, cize mozno ani nie je tak problem s telom, ktore zle ostri s SDM, ale priamo s objektivom a fix je nahrat do tela SW, ktory s tym dokaze spolupracovat. Takze ak niekomu blbne SDM na K10D, tak HSM mu pojde aj tak dobre. Da sa to jednoducho overit
Panasonic Lumix DMC LZ8, Canon PowerShot A470
-
- Pokročilý uživatel
-
- Pokročilý uživatel
Najlepsie Sigmy su EX DG Btw.. ja som mal tiez problem so Sigmou, ale tiez bola pre-DG.elho_cid píše:Je mozne, ze DG sigmy uz jsou dobre. Ja mam zkusenosti hlavne s pre-DG a ty maji neustale problemy s autofokusem a to vsechny, ktere jsem zkousel (4ks).
Panasonic Lumix DMC LZ8, Canon PowerShot A470
EX Sigmy nemam rad, ten povrch neni moc prijemny na omak a maji ho i na mistech, kde by byt rozhodne nemel (kde se montuje slunecni clona a filtry). Na nic moc svetelnost, ktera je navic casto vylhana a neodpovida skutecnosti maji zbytecne velke zavity na filtry. A co do ohniskovych vzdalenosti jsou objektivy od Sigmy taky pohadkove, bezne je skutecnost +-10% horsi.
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
...ked take pises, musis porovnavat s inymi znackami!elho_cid píše:EX Sigmy nemam rad, ten povrch neni moc prijemny na omak a maji ho i na mistech, kde by byt rozhodne nemel (kde se montuje slunecni clona a filtry). Na nic moc svetelnost, ktera je navic casto vylhana a neodpovida skutecnosti maji zbytecne velke zavity na filtry. A co do ohniskovych vzdalenosti jsou objektivy od Sigmy taky pohadkove, bezne je skutecnost +-10% horsi.