Nástupce k20d - asi první "snímky"

Vše nové o čem se povídá a spekuluje...

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
kolouch
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kolouch » 12 kvě 2009, 14:29

Machro píše:kolouch: ten snimac by mal byt novy, alebo z K20D?
Mel by byt vylepseny s vice kanalama (pokud jsem spravne pochopil), tj. snizeny sum a rychlejsi

Jinak k cene . palka to je, ale k10d ve sve dobe se setakem stala 27.000 a k-7 ma byt vyssi rada .. samozrejme pokud bude stat 25k tak budu jen rad :-)
K-7 + D-BG4, K10D + D-BG2, Pentax DA* 16-50 2.8 SDM, Pentax FA 50 1.4, Sigma 70-200 2.8 HSM, Sigma 10-20 3.5-4.5, Metz 58 AF-1
-
www.jaroslavholan.cz

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Těšim se

Příspěvek od miky_lbc » 12 kvě 2009, 15:11

Těšim se, ale stále mam trochu strach, jestli ne zbytečně... :o(.

30-35 kKč + další baterie + grip. A jsme na 40+ jako prd. A z toho, co je zatím venku, mě teda zatim na kolena nic neposadilo :o(. Stále naivně čekám, že Px přijde s něčím v kategorii "must have" typu čtvercovej snímač apod. Z tohodle zmiňovaného by mě snad lákalo jen dramatické zlepšení AF a uvidíme, jak to s tím bude žhavé.

... tělo D700 umim koupit za 43 tis bez DPH (jasně, že bez gripu, baterky atd., kterou jsem počítal u K7)... ale najednou už to neni takovej cenovej rozdíl (o D300 za 26 nemluvě).

Px by se jim měl svým modelem alespoň vyrovnat, jinak v příštích 2 letech přijde o většinu svých "profi, skoro profi - peníze majících a fotkou alespoň občas vydělávajících" uživatelů.

Jasně, že tady zase milion lidí napíše něco ve smyslu, že TOP modely jen stojí prachy na vývoj a TOP fotografů je málo. Jenže díky TOP modelům jsou u značky TOP fotografové. A díky TOP fotografům si těla kupují začátečníci, co se jim chtějí přiblížit (což je právě ten segment trhu, co je ziskový).

Pro mě osobně je tělo jen černá krabička, která by se měla držet pěkně v ruce. Ale nové tělo (už jen třeba pro případ porochy jako náhradní) nutně potřebuju, mám na něj peníze, které jsem za něj ochotnej dát... ale zase je nechci vyhazovat do vzduchu. A jestli mám dát 40 tis za něco, mělo by to být fakt o moc lepší než něco, za co jsem dal 26 tis před 3 lety ...

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 12 kvě 2009, 15:43

Machro píše:kolouch: ten snimac by mal byt novy, alebo z K20D?
Oboji soucasne. Soucastky jako je snimac se v prubehu vyrobe jeste bezne meni, vyvijeji a vylepsuji.
Myslis, ze slavny 6Mpix snimac od Sony byl v prubenu 8 let vyroby nezmeneny?
Nakonec rozdilne vysledky GX-20 a K20d v DxO marku jsou dany tim, ze ta K20d byla o pul roku starsi a mela starsi verzi tehoz snimace.
Nebo rozdil v sumu mezi Sony A700 a Nikonem D90 - se stejnym snimacem.
Podle me tam daji "stejny" 14.6Mpix, ale bude dovyvinuty.

ammiga
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ammiga » 12 kvě 2009, 15:56

I když vylepšení vypadají velice zajímavě, K20D bude zřejmě mým posledním Pentaxem a v nejbližší době budu přecházet k FF konkurenci... :(

cunesk8
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od cunesk8 » 12 kvě 2009, 16:04

tak si to pak uzij :wink:
http://cunesk8.rajce.idnes.cz, http://vimeo.com/user6166468
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652

bobo2
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od bobo2 » 12 kvě 2009, 16:13

....nechcem brať nikomu ilúzie z prechodu na FF. Okrem mierneho zvýšenia kvality má ale aj vážne nedostatky. Neviem ako u Canonu, ale Nikon má na FF/FX snímač/ len dva plnohodnotné objektívy/len FX objektívy 14-24/2,8 a 24-70/2,8 ostria všetkými bodmi/, ktorých cena spolu prevyšuje slušnú kompletnú výbavu objektívov pre Pentax. Mám možnosť často vidieť výstupy z D3 fotené 17-35/2,8, 24-70/2,8 a 70-200/2,8 VR a pevnými 35,50,60,85. Je to často trochu lepšie ako z Pentaxu, ale pomer cena/výstup každopádne vyjde lepšie pre Pentax.

ammiga
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ammiga » 12 kvě 2009, 16:51

bobo2 píše:....nechcem brať nikomu ilúzie z prechodu na FF. Okrem mierneho zvýšenia kvality má ale aj vážne nedostatky. Neviem ako u Canonu, ale Nikon má na FF/FX snímač/ len dva plnohodnotné objektívy/len FX objektívy 14-24/2,8 a 24-70/2,8 ostria všetkými bodmi/, ktorých cena spolu prevyšuje slušnú kompletnú výbavu objektívov pre Pentax. Mám možnosť často vidieť výstupy z D3 fotené 17-35/2,8, 24-70/2,8 a 70-200/2,8 VR a pevnými 35,50,60,85. Je to často trochu lepšie ako z Pentaxu, ale pomer cena/výstup každopádne vyjde lepšie pre Pentax.
To máš samozřejmě pravdu, ale budu kupovat právě set D700 s 24-70/2,8. Potřebuji rychlé ostření i sériové snímání ve spojení s nízkou světelností, protože 80% mého focení je reportážního charakteru a nemohu si vybírat čas nebo čekat na slušné světlo. Stejně tak jako možnost vysokých hodnot ISO je k nezaplacení.
Proto také ještě s nákupem čekám na to, s čím příjde K7 a jaké budou první recenze. Ale vzhledem k tomu, že bych kupoval kompletní nová skla i na Pentaxe, nemyslím, že rozdíl poměru výkon - cena by byl tak markantní.
Ale milerád se nechám přesvědčit, že se mýlím... :D

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 12 kvě 2009, 17:21

ammiga: vždycky záleží o co Ti jde... K7D slibuje velké zrychlení snímání a vylepšení ISO. Zatímco prvnímu věřim, druhé asi D700 nedohoní :o(.

Jestli Ti jde vyloženě o ISO, asi pro Tebe bude FF lepší volba. Já fotim dost často s mnoha foťákama různých značek až po MF... a v podstatě můžu zodpovědně prohlásit, že s FF kromě ISA nic moc nezískáš.

Přijde mi, že ať fotim čímkoliv, je výsledek stejně vždycky prakticky totožnej. Lepší FF a MF mají mnohem věrnější podání barev, ale o to já u svejch fotek nikdy neusiluju. Taky se tu lépe pracuje s hloubkou ostrosti, ale ještě se mi nestalo, že bych nevyfotil to co chci, tak jak chci i s K10D. O rychlost snímání ani ISO mi nejde (ale ISO je dle mého názoru asi jedinej fakt objektivní důvod, proč někdo musí mít za každou cenu 35 mm FF).

Foťák je krabička... když jí ovládáš, vyfotíš co potřebuješ (až na vzácné special situace). Jen je jasné, že když potřebuješ velkej výstup (nebo středně velkej výstup + velkou postprodukci), musíš fotit na MF. Když chceš vysoké ISO, je tu FF od Nikonu.

Dle mého názoru to je všechno o penězích... na K7D se moc těšim, ale jestli mě totálně nepřesvědčí, asi budu muset bohužel taky fuč :-(. Ne kuli tomu, že by mi K10D nestačila... ale chystám se k nákupu pevnejch skel na všechny své oblíbené rozsahy a nebudu je kupovat k něčemu, o čem nevim jistě, jestli to budu ještě za 2-3 roky používat.

Ale mam Pentax rád... a když to jen trochu půjde, zůstanu u něj.

ammiga
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ammiga » 12 kvě 2009, 17:50

Však si na to také budu brát asi 130 000,- úvěr :roll:
Také mě to mrzí, Pentax je srdeční záležitost, ale když jsem byl fotit pracovně třeba Fed cup v Brně, prostě jsem se nechytal. Zaprvé samozřejmě díky sklům, což je v mém případě opravdu spíše bižuterie, za druhé díky rychlosti ostření. Jenže když teď dám 40 000,- za Nikon 24-70/2,8, budu vědět, že mám prakticky to nejlepší na dlouhá léta a jistotu, že jak budou odcházet, budu kupovat jen těla. U Pentaxu si ale nemůžu být jistý ničím, možná ani tím, jestli bude za pár let foťáky vůbec dělat.

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 12 kvě 2009, 18:36

Njn... Pentax dle mého názoru nedělá těla vhodná pro report. Myslim, že je dost slušnou volbou pro krajináře a makraře apod. (což je jasně vidět i ze všech netovejch galerií). Dle mého názoru je výbornej i pro portréty a fashion, byť ho tímhle směrem téměř nikdo nepoužívá... to je ale tím, že fashionáři rvou statisíce do světel, tak už je pak tolik nebolí něco přitlačit na tělo "módní" značky.

Nicméně report s nim profi snad nedělá nikdo... uvidíme co přinese K7. S rychlostí snímání chce Pentax určitě trochu zaútočit i na report, spíš si myslim, že ale asi myslí na wildlife (tady by se mohl stát dost slušnou alternativou C) než na fotoreportáž. Tu bez FF asi těžko dožene na ISU...

... každej fotograf ale potřebuje něco jiného. Krajinář chce ušetřit co nejvíc na pořádná skla a hodně odolné tělo, když mu to někde slítne (což dle mého Pentax Kx je super volba). Módnímu fotografovi to je všechno jedno, protože pro něj jsou důležitější části výbavy (SW, PC, světla... nápady a kontakty), takže si může z těl vybrat co prostě chce :o).

No a reportér potřebuje velké ISO...

bol
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od bol » 12 kvě 2009, 18:36

Bez ohladu na Full frame, canon, nikon...
myslim, ze jedno je jasne. ak to Pentax pokasle s novym modelom, nastane masivny odlev zakaznikov k inym znackam, masivny prepad ceny starsich modelov, neuspech noveho...a to vedie presne k tomu, ze ako hoya (pentax) zrusili predaj divizie bruseneho skla (vazy, pohare), zrusia skor ci neskor i diviziu pentax, alebo ho predaju ...

boze nech je ten novy pentax dobry a uz tu.

p.s. zajtra si idem pre novu DA*55 1.4 :arrow:
K10D, Sigma 10-20 F4-5.6, Tamron AF 17-50, F2.8, Pentax DA*55 F1.4, Tamron SP AF 70-200 F2.8, Tamron 28-300, Pentax 18-55, Pentax 55-200, Pentax AF 540, Tamrac 9, Hoya Pro1

Dmb
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dmb » 12 kvě 2009, 18:38

Já Nikon nezahazuji, taky jsem uvažoval o přechodu(teďka nejsou finance), ale asi zůstanu u Pentaxu, když porovnám na kolik by mně vyšli od Nikonu skla které potřebuji a + tělo, tak se dostanu pro mně zatím do astronomických částek(Jakože si focení zatím nevydělávám, pokud budu tak to bude jiná). V USA jsou super ceny Nikonu.
Vím že Pentax má pomalejší ostření, ale pokud máš dobré oko, a fotíš třeba ten tenis, tak tam se dá i MF ostřit(nejde jenom o jeden pokus(při něčem jiném to bude asi problém no)).
I s Pentaxem se dají pořídit hodně dobré fotky. Takže bych ho zas tak nezahazoval... :)
I tak fotoreportáž se do do pohody fotit, když máš tmavá místa, tak ti stejne nezbývá nic jiného než použít blesk... :)

Jo a Pentax, podle mně to jen tak nezabalí :) , na toto je hodně dobrej fjo, tak doufám že se k tomu taky vyjádří.
Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System
http://lukaskabon.cz

ammiga
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ammiga » 12 kvě 2009, 18:44

Můžu Tě ujistit, že sport jako tenis opravdu na MF fotit nemůžeš. Tedy lze to, pokud ti jde o to přinést si domů jednu dvě vyvedené fotky. Ale když musíš dodat do redakce několik desítek fotek na výběr, protože se z toho bude dělat celá fotostrana, na manuál bys neměl šanci.
Takhle se použily tři moje fotky statické, při přerušení hry a tři ze hry se musely vzít z ČTK.
A to podotýkám, že na málo světla si stěžovali profíci z MF Dnes a spol s jejich Markama a D3x a skly za stovky tisíc... :D

spachal
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spachal » 12 kvě 2009, 18:51

Zajimavejsi nez K-7 bude spise to, co ma vyjit na podzim. Myslim si, ze prave tohle telo bude 'kriticke', co se tyce udrzeni 'high-tech' komunity u Pentaxu. Jinak FF opravdu nesrovnavejte, je to zbytecne, je to jina trida, uz jen kvuli tomu cropu ..
PX K20D, UW kanón G10 / Oly C5050, PX Z-20, DA17-70/4, A50/1.4, FA50/1.7, DA18-55, FA28-80, Tamron 70-300, Metz48 + dalsi levna a manualni skla, kompakty & bizuterie

Dmb
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dmb » 12 kvě 2009, 18:52

ammiga píše:Můžu Tě ujistit, že sport jako tenis opravdu na MF fotit nemůžeš. Tedy lze to, pokud ti jde o to přinést si domů jednu dvě vyvedené fotky. Ale když musíš dodat do redakce několik desítek fotek na výběr, protože se z toho bude dělat celá fotostrana, na manuál bys neměl šanci.
Takhle se použily tři moje fotky statické, při přerušení hry a tři ze hry se musely vzít z ČTK.
A to podotýkám, že na málo světla si stěžovali profíci z MF Dnes a spol s jejich Markama a D3x a skly za stovky tisíc... :D
No třeba se to nedá, ale určitě to není nemožné. :)
Pokud děláš pro ČTK nebo pro nějakou redakci, tak je to jasné, to bež do Nikonu nebo C(asi je lepší Nikon a bral bych D3, D3x neni moc dobry na fotoreportáž). :)
Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System
http://lukaskabon.cz

Zamčeno

Zpět na „Novinky a drby“