Krajinný detail

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
kp0
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Re: Krajinný detail

Příspěvek od kp0 » 09 bře 2021, 01:27

isaac: Boskovice, to už je nostalgie :? , já už ani nevím jaké je to, když je otevřená hospoda :lol:, kapky neumím, další co se musím naučit :) :?
richard: staré skla mě baví sledovat :? :?
likelayk: bomba, čekání na vítr :? :D

já mám nudnější, pokud by někdo chtěl, nabízí se místo pro reklamu, neváhal bych, aby místo pro reklamu dřív nespadlo :lol: :mrgreen:
Obrázek

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

richard_strouhal
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od richard_strouhal » 09 bře 2021, 05:42

Přidám k drátu ještě plot - ať je to komplet :-) (Meyer Optic Oreston)

Obrázek
Richard | KP, K70 a nějaká sklíčka k tomu (Pentax, Sigma, Samy, Meyer) | RICOH Theta S

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 09 bře 2021, 18:08

parádní stavba kp0, takové záběry mám rád :) :? , alda dává taky tyhle staré baráky, mimochodem dlouho zde nebyl? Tak snad se brzy ozve :?

pěkné Richarde a likelayk :) :?

přidám ještě jednu kůrovcovou

Obrázek

kp0
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kp0 » 09 bře 2021, 23:49

plot i těžba kůrovce :? taky sem přemýšlel o nějakém starším skle, ale su líný a trpělivost abych se skamarádil s manuálním sklem asi není skladem :lol: .
Alda zmizel někdy po fotce s kočovnou kadeřnicí. Třeba se jen na karanténu přesunul do míst bez signálu...to bych taky chtěl.

Má být archiv zarostlý nebo udržovaný :?: :?: :?: :mrgreen: :lol:
Obrázek

likelayk
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od likelayk » 10 bře 2021, 00:07

Limit v Galérii jsem naplnil, tak sem dávám detail, který mně dnes v mé nejbližší krajině velmi potěšil, stejně jako opravený objektiv

Mir 20/3,5

s vámi :D

Obrázek

To RS - námrazové OK a ten zelenými magory chráněný kůrovec dorazil už i do naší části Beskyd :(

toulavej54
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od toulavej54 » 10 bře 2021, 09:58

Jaro se pořád někde schovává ...
Obrázek

atti.hombre
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od atti.hombre » 10 bře 2021, 18:22

Námrazové i slnkom zaliate super. Tak isto jarná kvetena už srdce napĺňa radosťou z prichádzajúcej jari. Kôrovec nič moc :-D ,myslím kôrovec.

Ja dám jednu preletovú, keď sa sokoly so strakami hádajú o strom, na ktorom si stavajú hniezda...

Obrázek
Pentax K-3III, hd da 20-40 ltd, smc 15/4.0 ltd, smc 21/3,2 ltd, hd da 35/2,8 Macro ltd, smc 40/2,8 ltd, smc 70/2,4 ltd, hd da 55-300mm f/4,5-6,3 PLM, smc da* 300/4, Sigma 30/1.4 dc hsm, dfa 100/2,8 wr macro, Laowa 12/2,8

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 10 bře 2021, 19:11

kp0 : zajímavá fotka, k tématu archívů různého druhu by se dalo dlouho debatovat. K těm, které archivují historii, mám vztah kladný. Ke svému pracovnímu jsem měl vztah taky, ale musel jsem ho v minulém měsíci podstatně redukovat (kvůli místu), stálo mě 3 ks 8t kontejnerů (nebo 7t?), bolavý hřbet (motivační příklad) a dost peněz :) . Jen mám obavy, jestli jsme to nevzali s klukama dost zgruntu :? .

pěkné fotky likelayk a toulavej54 :) :? , už se taky těším na kvítka, keře, stromy atd. U nás je však pořád dost chladno, např. oproti minulému roku :) .

atti : parádní letová :) :? , kůrovec je obrovská katastrofa v krajině, kterou mám rád. V těch cca 1-2 měsíčních intervalech co jezdím na chalupu, tak nepoznávám místa, připadám si jako bych tam byl poprvé. Lesní stezky zdevastované technikou (což dovedu pochopit), ale ten rozsah těžby je obrovský.

přidám z ledna bodlák pod hradem Buchlov, snad jsem ho ještě nedal :)

Obrázek

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 11 bře 2021, 21:10

přidám jednu BW od vody, berte ji s rezervou, za 2 dny po pořízení jsem si na chvilku nedobrovolně lehl :) , Oly 25 mm, cl. 1,8

Obrázek

toulavej54
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od toulavej54 » 13 bře 2021, 12:14

Jedno jarní svítání
Obrázek

marian_r
Sponzor PFS
Sponzor PFS

Příspěvek od marian_r » 13 bře 2021, 14:08

paráda

ja mám štandardný pohľad z okna

Obrázek

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 13 bře 2021, 21:59

pěkné fotky :) :?

přidám ještě zimní větvičku :)

Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 14 bře 2021, 14:42

Nazdar fotopřátelé. Po delší odmlce se tu opět zjevuji. Samozřejmě mě po roce opět skolil Covid.
Před třemi týdny jsem u zubaře málem zkolaboval, špatně se mi dýchalo. Tak jsem mazal za svou plicní doktorkou, která udělala RTG plic s negativním výsledkem ale rychlotest na Covid byl pozitivní. Napsala
mi AB, Isoprinosin a něco od kašle a karanténu na 10-15 dní. Den za dnem mi bylo stále hůř, nepřijímal
jsem potravu a skoro vůbec nepil, vše jsem vyzvracel. Po týdnu mi už bylo tak zle a nemohl jsem to
udýchat a tak mi žena zavolala záchranku. Převezli mě do špitálu, na covid plicní odd. Po RTG už bylo
jasné, že mám těžký oboustranný zápal plic. To je pro starého chlapa s tak oslabenou imunitou (díky
loňským pěti operacím) a astmatem, docela smrtelný koktejl. Takže jsem byl týden pod kyslíkem, na
kapačkách a valili do mě bohatýrské dávky antibiotik, kortikoidů a hromadu dalších prášků jsem polykal.
Stále jsem nemohl jíst a bylo mi tak zle, že jsem myslel, že se už odeberu na druhý břeh. Ale naštěstí
jsem to ustál na tom správném břehu :mrgreen: . A jak mi bylo mizerně fyzicky, stejně špatně jsem byl
na tom psychicky. A zvlášť po tom, co první den na vedlejší posteli zemřel starý pán. No ale po týdnu
kdy už ta veškerá chemie co do mě nalili, zastavila zápal plic a mohl jsem dýchat bez kyslíkové masky,
tak mě pustili domů. Vrátil jsem se ovšem jako zdevastovaná troska, co sotva došla na záchod. Přišel
jsem o 9 kilo hmotnosti (svalovina). Pořád jsem slabý, jako moucha a moc toho nepojím a nevydržím
dlouho sedět u PC. Ale včera jsem dobral poslední AB a tak doufám, že se mi to zažívání pomalu upraví.
Bude to ještě trvat řadů týdnů, než se dostanu, do nějak normálního stavu. Už se těším, až se oteplí a
budu moci vyrazit s foťákem někam do přírody. Takže díky všem, co se zmínili, kamže jsem se to ztratil :?.
Jsem rád, že je tu několik kluků, co toto vlákno udržují při životě a fotky stále vkládají... :?

PS. Samozřejmě, že moje dobrotivá žena ten zasraný virus ode mě také dostala, ale naštěstí s lehkým průběhem a tak byla schopna se o mě postarat a stále o mě pečuje, za což ji moc děkuji :?.

Obrázek

To je z mého posledního focení v Hošťálkové...

toulavej54
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od toulavej54 » 14 bře 2021, 15:49

Kurňa Alešu , ty vyvádíš psí kusy... Koukej se srovnat, mám v plánu navštívit v létě bo na podzim Ve Frenštátě přízeň a chtěl bych to nějak spojit s nějakou slezinou s fotobandou :-) Tady jedna léčivka pro tebe :-)
Obrázek

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 14 bře 2021, 18:39

Hergot aldo, já jsem tušil, že s něco s Tebou děje, ale jsem velmi rád, že už je to lepší a že jsi zpět :) :? :? :? . Už to určitě bude jen lepší a lepší :) . Drž se a dovolím si jen poradit (ač jsem o cosi mladší), dělej pouze příjemné věci, které Tě baví a dělají Ti radost :? . Problémy a starosti pusť z hlavy, ony stejně neutečou :) .Srdečně Tě zdravím z UH, Pavel. PS potvrzuješ moji dlouholetou zkušenost, ženské jsou tou lepší polovinou lidstva :) . Pěkná fotka, i pro toulavej54 :?

posílám jednu mlžnou v BW

Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Fotografování“