Foceni svateb v techto koncinach je slabsi byznys. To, co tady prijde napr na 12-15 tisic za celodenni foceni, by ten samy clovek v US pomerne snadno udal za 8-10x nasobek. (Jasne naklady na sluzby jsou tam obecne vyssi, ale stejne je to rozdil). Tady spousta lidi dava i dneska prednost setrici variante ala 2-5k znamymu s fotakem nebo nejakym levnym amaterum, nez resit lepsiho drazsiho fotografa. (I kdyz ta cena taky neni zaruka kvality, viz orezavaci
)
Zajimavejsi budou promoce.. Konstantni prostredi, krome prisahy a predavani more casu na kazdou fotku. Jedna varka +/- hromadne upravenych fotek na skupinu. Kazdymu par papirovek za cca 4-5 stovek a kdo chce DVD, tak tam dostane sadu jpegu cele skupiny bez trideni misty uz i za litr. Skupinka ma bezne 25-50 lidi podle fakulty a oboru. Za den se to toci po hodine treba sestkrat a jede to nekolik dni po sobe. Na fotky se moc nespecha, bezne chodi i dva mesice po promocich..
Podobne jeste treba pohreb.. v naprostem poklidu cca 8-10 fotek sedicich lidi, kteri se temer nehybou, rakve a vyzdoby. Konstantni prostredi, nulovy stres, spousta casu na vymysleni zaberu, pocet zopakovani pokusu libovolny, mala varka fotek hodnekrat namnozena a v techto koncinach devet stovek za papirovky a priplatek za cedecko nebo archiv jpg ke stazeni na webu. Kazdou pulhodinu nova sada. A z kazde sady minimalne 5-6 objednavek. Kdyz je vetsi obrad, tak klidne 20. Zpracovani cca 2-3 tydny. Zenska to tu v krematoriu foti Nikonem D90, ma na tom stary obycejny 18-70 setak, vsechno na ISO400, F8, 1/125s, na vrsku salu ma postavene dva pevne zablesky, co udelaji pokazde identicke osvetleni. Co si rano nastavi na fotaku, to tam ma az do vecera.
No.. zpatky k drbum... co maji za funkci ty dve tlacitka se zamkem? Jedno vepredu v miste jinak obsazenym uvolnovacem blesku a vzadu nalevo...? Custom nastavitelny?