Pentax K-1
Moderátor: Moderátoři
Re: Pentax K-1
Jo vypada to tak
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8
Trochu mi to připomíná škodu favorit kdyz s vekou slávou přišla s autem které mělo předni náhon. To samé je Pentax s ff.
Jak někdo napsal "sposta fičur" které kdo trochu umi fotit a vi co chce vyfotit nepotřebuje. Stačí predvolba clony, času a manuál. Fotím 38 let a za posledních 10 let jsem nic jiného nepotřeboval. Myslim si,že většina lidi si neumí nastavit aparát podle svých představ. Mě osobně trvalo 6-9 měsíů než jsem si po přecodu z pentaxu upravil canon 1dx podle svých představ. Bohužel pentax s ff přišel pozdě. Ps : K1 je pro mne trochu moc kostrbatý, samé kolečko,špatně se to bude čistit od prachu.
Jak někdo napsal "sposta fičur" které kdo trochu umi fotit a vi co chce vyfotit nepotřebuje. Stačí predvolba clony, času a manuál. Fotím 38 let a za posledních 10 let jsem nic jiného nepotřeboval. Myslim si,že většina lidi si neumí nastavit aparát podle svých představ. Mě osobně trvalo 6-9 měsíů než jsem si po přecodu z pentaxu upravil canon 1dx podle svých představ. Bohužel pentax s ff přišel pozdě. Ps : K1 je pro mne trochu moc kostrbatý, samé kolečko,špatně se to bude čistit od prachu.
Dovolil by som si čiastočne nesúhlasiť - možnosť fotenia v plných RGB farbách je významná vec a v produktovej fotografii môže K-1 nahradiť podstatne drahšie systémy a aj tak bude produkovať kvalitnejší výstup. Keby sa im to podarilo zrýchliť tak, aby nevadil ani pohyb...SHERIFF píše:Jak někdo napsal "sposta fičur" které kdo trochu umi fotit a vi co chce vyfotit nepotřebuje. Stačí predvolba clony, času a manuál.
Já jsem teď myslel kusy v prodeji... byť se to toho asi taky týká. Protože pokud nemají alespoň 3 demo kusy na ČR pro rezecenze, ukázku do prodejen, tak kolik asi budou mít k prodeji o měsíc později.Twin píše:Podle toho, že předváděčka je vždy jen pár dní na jednom místě, tak mají jeden kus na celou východní Evropumiky_lbc píše:Ona je stále otázka, kolik bude reálně kusů...
Co jsem dostal informaci, tak v první vlně bude v německu jen zhruba 100-150 přístrojů. Kolik se jich dostane do ČR netuším, ale určitě to bude o dost méně. Já předpokládám, že ten zájem bude opravdu velkej a ty počtu kusů nebudou stačít mnoho měsíců po uvedení na trh jako se to stalo třeba u K5.
Asi to nebude nějaké úplné drama, ale styl "přijdu do obchodu a koupim bez objednání" asi nebude v prvních měsísích reálný.
Tohle si myslím taky.
Je vás zde dost naddržených.
Proto taky očekávám nárůst ceny.
Je vás zde dost naddržených.
Proto taky očekávám nárůst ceny.
K-1, K-30,
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II
AF-540 FGZ II
Nárůst ceny z důvodu poptávky je nepravděpodobný...
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nic čistit nemusíš, je prachotěsnýSHERIFF píše:Ps : K1 je pro mne trochu moc kostrbatý, samé kolečko,špatně se to bude čistit od prachu.
M 28/2.8, HD FA 35/2, DA 40/2.8 XS, M 50/1.7, DA 50/1.8., DA 70/2.4, DFA 100/2.8 WR, M 135/3.5, M 200/4
Samyang 12/2.8 FE, 14/2.8, 20/1.8, 85/1.4, Industar 50/3.5, CZJ 200/2.8, Pentacon 300/4
zoomy nemám
Tyhle střeva od Nikonu stojí výrazně více. Zde je navíc výbava (astro.., pixlšh..., stab...).miky_lbc píše:Nárůst ceny z důvodu poptávky je nepravděpodobný...
K-1, K-30,
AF-540 FGZ II
AF-540 FGZ II
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Sirokac pro K-1: Irix 15/2,4
http://irixlens.com/15mm.php
15mm f/2.4 pricing announced. Recommended retail prices are: 695 EUR for Irix Blackstone and 475 EUR for Irix Firefly. Both versions will be available for Canon EF, Nikon F and Pentax K mounts.
http://irixlens.com/15mm.php
15mm f/2.4 pricing announced. Recommended retail prices are: 695 EUR for Irix Blackstone and 475 EUR for Irix Firefly. Both versions will be available for Canon EF, Nikon F and Pentax K mounts.
Pentax K-3, K-S2 + P DA 18-55 II; P DA 12-24; P DA 20-40; P DA* 60-250; P DA 35/2,4; P DA* 55; P D-FA 100 Macro; P DA* 200/2,8;
Tomu moc nerozumím. Když dělala Fuji prezentaci novinky X-Pro2, tak třeba ve Fotoškoda byl celý týden, mimo jiné, jeden kus k dispozici na hraní a k němu různé objektivy od 16 do 400 mm.
Na předváděčce v Meet Factory jich bylo pro zájemce k zapůjčení cca 40 ks + různé objektivy.
Přece pro tak velkou firmu jako Ricoh by bylo alespoň 10 promo kusů revolučního modelu pro Pentec zcela zanedbatelnou položkou.
Možná, že bude zpoždění v zahájení prodeje a distribuce se přesune na květen (alespoň v USA to tak vypadá).
Na předváděčce v Meet Factory jich bylo pro zájemce k zapůjčení cca 40 ks + různé objektivy.
Přece pro tak velkou firmu jako Ricoh by bylo alespoň 10 promo kusů revolučního modelu pro Pentec zcela zanedbatelnou položkou.
Možná, že bude zpoždění v zahájení prodeje a distribuce se přesune na květen (alespoň v USA to tak vypadá).
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz
http://www.foto-baburek.cz
To s tím ale nemá nic společného.... žádná seriózní značka neudělá to, že by vlivem poptávky zvyšovala cenu. Poškodila by si tím jméno, protože by řekla:fakt píše:Tyhle střeva od Nikonu stojí výrazně více. Zde je navíc výbava (astro.., pixlšh..., stab...).miky_lbc píše:Nárůst ceny z důvodu poptávky je nepravděpodobný...
1. že si to neuměla spočítat dopředu
2. že je pro něj zákazník dojná kráva
Tohle se nedělá a nedělá to nikdo. Cena se může měnit třeba po roce prodeje, až dojde k saturování první poptávky. Ale nikdy po uvedení na trh. Pokud se něco nestane měnou, bude cena na 90% držet.
Já věřim, že tady na konci dubna k prodeji K-1 bude. Ale na celou evropu půjde dost možná méně než 1000 ks. Co jsem slyšel, tak maximální produkce Pentaxu s K1 je do 2tis ks/měsíc a série se vyrábí až od konce ledna.hilda4sea píše:Možná, že bude zpoždění v zahájení prodeje a distribuce se přesune na květen (alespoň v USA to tak vypadá).
To je prostě málo na start takového foťáku, takže dema moc nejsou třeba. V Japonsku se jich prodá kotel i tak...
To je u Pentaxu docela klasika, že u nových těl (i skel) vyšších kategorií výroba z počátku nestíhá. Pak jsou přehnané promo akce a marketing vůbec docela zbytečné...
"Padám, padám, tento boj jsem prohrála, odcházím čestně. Miluji tuto zem, miluji tento lid, budujte mu blahobyt. Odcházím bez nenávisti k vám" M.H.
bolo by velmi optimisticke si mysliet, ze Ricoh posle do vychodnej europy viac ako dva tri promo kusky K1.
to nie je Canon,Nikon,Sony,Fuji,Olympus...v produkcii ma mizive mnozstva.
staci sa pozriet na Prolaika.sk, kolko maju na sklade Pentax skiel, slovom styri (55-300WR, 35/2,4, 50/1,8, 55*/1,4),
ziadne Limited sklo, ani ziadne drahsie.
to nie je Canon,Nikon,Sony,Fuji,Olympus...v produkcii ma mizive mnozstva.
staci sa pozriet na Prolaika.sk, kolko maju na sklade Pentax skiel, slovom styri (55-300WR, 35/2,4, 50/1,8, 55*/1,4),
ziadne Limited sklo, ani ziadne drahsie.
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
Proboha, tři kusy na evropu - co to je za nesmysl!!! Každá firma má problém s náběhem nový výroby ale tohle je fakt mimo realitu.
Jan67