Pekne fotky, prosim ta, ktore z tych na tej tvojej stranke su fotene tym novym Olympusom? Tie zabery su krasne a bolo by dobre vediet pre porovnanie.Schneider píše:Ja som tiež jeden z tých čo prebehli. Mal som moju K-30 kým nedodýchala a keďže nebolo peňazí nazvyš uvažoval som čo kúpiť za prachy s predaných skiel. Vo výbere som mal Olympus OM-D E-M10 a Fujifilm XT-10. Priorita bola mať malý skladný foťák, ktorý je hlavne rýchly lebo moja malá dcéra je riadne šidlo. Samozrejme nechcel som ostať len pri setových sklách a tak som sondoval aj dostupnosť nejakých kvalitnejších skiel. A to bol aj veľký dôvod prečo som šiel do Olympusu. Dá sa tam proste vyskladať vcelku slušná zostava za prijateľnú cenu čo sa o Fuji rozhodne povedať nedá. Tam keď som videl tie ceny mi prišlo zle (druhá vec je že tie sklá sú fakt špičkové).
Moja skúsenosť s Olym je veľmi pozitívna po týždni už sme boli zohraná dvojka. Ovládanie je veľmi intuitívne zvykol som si na to vcelku rýchlo ani rozmery mi nevadia drží sa celkom fajn. Mal som obavy z hľadáčika ale skutočne oproti K-30 som nemal pocit že by bol nejaký menší. Najviac som sa obával šumu. aj som si spravil fotky na porovnanie z oboch strojov K-30 aj OM-Déčka a subjektívne mám pocit že tam nie je nejaký výrazný rozdiel. Aj fotky na ISO 6400 sú stráviteľné. Dynamický rozsah je super... Poriešil som si zatiaľ 45mm f 1,8 a bol som z neho doosť vyškerený
Ono je to o tom naozaj čo človek potrebuje. Ja som chcel malý výkonný fotoaparát s výstupom ako DSLR. A v mojom OM-Déčku som ho rozhodne našiel.
Na druhej strane zas jeden môj kamarát, ktorý fotil tiež dlhé roky na Pentax to popredal a šiel do Fuji len on mal trochu o dosť väčší rozpočet a taktiež je veľmi spokojný.
Inak je to zaujimave citat nazory a skusenosti: ty si zvolil Olympus, pretoze si chcel nieco rychle na neposedne sidlo a mnohi iny prave rychlost a schopnost ostrit na pohybujuce objekty oznacuju u tohoto systemu za prepadak.
Tak clovek vyber si, ale asi ozaj plati ze kolko ludi, tolko nazorov