Fotovýstava - nepřipuštění fotografií
Moderátor: Moderátoři
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
Fotovýstava - nepřipuštění fotografií
Pořádala se u nás výstava amatérských fotografií u příležitosti 780 let od první písemné zmínky o městě, tak jsem do ní po pár dnech přemýšlení poskytnul 6 záběrů. Můžete si je prohlédnout v galerii http://pentaxfriends.eu/gallery/thumbna ... ?album=328 (jenom zmenšeno a doostřeno z podoby určené pro tisk na A4). Celý soubor mi však byl cenzory převlečenými za pořadatele zamítnut. Z důveryhodného, byť neověřeného zdroje, se mi doneslo (z časových důvodů jsem se výstavy ani příprav osobně neúčastnil), že důvodem nepřipuštění bylo nevhodné zobrazení objektu v majetku jednoho ze sponzorů akce na fotografiích 1, 2 a 6 (koupaliště, které kdysi bývalo chloubou města, ale už minimálně 30 let chátrá a je spíš pro ostudu). Tyto fotky způsobily, že jsem získal status "Persona non grata" a byl odmítnut i zbytek souboru.
Stalo se vám někdy něco podobnýho?
Podotýkám, že fotografie splňovaly zadání. Že by jedinou chybou bylo, že jsem ukázal odvrácenou stranu? Předpokládal jsem totiž, že "klasických" a "líbivých" záběrů bude plná výstava.
Stalo se vám někdy něco podobnýho?
Podotýkám, že fotografie splňovaly zadání. Že by jedinou chybou bylo, že jsem ukázal odvrácenou stranu? Předpokládal jsem totiž, že "klasických" a "líbivých" záběrů bude plná výstava.
-
- V.I.P člen
No nevím,možná bych je nepodezříval tak prvoplánově.Ty fota vypadají jako fotodeník nějakého "ekologa" a z historického hlediska k oslavám výročí města nemají takovou hodnotu.Podle mě.
K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.
-
- V.I.P člen
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
To bych ještě celkem chápal. Zaráží mě, že nelibost k části souboru vedla k odmítnutí celku.Tomáš Fafek píše:No nevím,možná bych je nepodezříval tak prvoplánově.Ty fota vypadají jako fotodeník nějakého "ekologa" a z historického hlediska k oslavám výročí města nemají takovou hodnotu.Podle mě.
Navíc zadání bylo splněno. Mělo se jednat o fotografice Nechanic případně blízkého okolí. Nic víc, nic mín. 780 let byla spíš jenom záminka, žádné velké oslavy nebyly. Ty se konaly před 5 lety. U takové příležitosti bych tohle rozhodně nevystavoval. V tomhle případě nevidím sebemenší důvod nepublikovat odvrácenou tvář. Vždyť by se jednalo jenom o jeden soubor v rámci celé výstavy.
-
- V.I.P člen
Chápu,že jsi to nemyslel konfrontačně nebo provokativně,ale stejně si myslím,že jsi si vybral kontroverzní náměty které se možná potkají s pochopením,ale až v sousedním městě.Připomíná mě to dobu komunistů-úředníků,kulturních komisařů a referentů a mocipánů.Někdy se mě zdá,že se k jiné formě útisku a nesvobody,opět rychle přibližujeme.
Developeři by mohli být rádi,že jsi jim vytipoval parcely k jejich zbohatnutí.
Developeři by mohli být rádi,že jsi jim vytipoval parcely k jejich zbohatnutí.

K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.
No,myslím že si koledují o to aby jsi uspořádal vlastní výstavu byť v omezeném rozsahu.Myslím že nějáké příhodné malé prostory by se v Nechanicích určitě našly. Podobnou výstavu jsem vyděl nedávno v soukromé prodejně květin. 8O
Verne
Pentax K 100 D,Ricoh KR 10,Pentax DA 18-55 AL II.Pentax DA 50-200 ED ,Pentax A 50/2,Pentax A 35/2,8,Pentax K 24/2,8,Sigma 70-300 DL, Velbon Sherpa 435 a nějaký filtry HOYA a COKIN. vernar@orlice.cz
Pentax K 100 D,Ricoh KR 10,Pentax DA 18-55 AL II.Pentax DA 50-200 ED ,Pentax A 50/2,Pentax A 35/2,8,Pentax K 24/2,8,Sigma 70-300 DL, Velbon Sherpa 435 a nějaký filtry HOYA a COKIN. vernar@orlice.cz
-
- V.I.P člen
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
no, osobně se mi fotky na vystavu o historii města jeví celkem dost nevhodné... stejně tak jako duvod k zamítnutí... 

K10D a K70D, Pentax 12-24/4, Pentax 50-135/2,8, Sigma 17-70, Sigma 105/2,8, Pentax 50/1,4
https://www.webovica.sk
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
jo, ja to tak pochopil, když jsi psal v prvnim komentu o : výstavě amatérských fotografií u příležitosti 780 let od první písemné zmínky o městě... - predpokladam, že na vystave by mel byt jiny druh fotek....
K10D a K70D, Pentax 12-24/4, Pentax 50-135/2,8, Sigma 17-70, Sigma 105/2,8, Pentax 50/1,4