No a teraz špekulujem už nejakú dobu,že ked už mám digitálny aparát,že by som to prefotil- teda tie diapozitívy.
Kto má many tak nemá problém-bud si kúpi profi skener ( ak má na to bunky to nastaviť )alebo s tým ide do labu a tam mu to spravia ako oni chcú

Ja som teda v tomto smere na sucho a tak špekulujem. Skúšal som to s prilepeným diákom na skle okna,ked teraz bolo vonka tak hnusne ( idealne pozadie bez mrakov ,stromov ),ale nastal problém s rozptylovačom svetla. Skúsil som papier do tlačiarne 80g... ako na umelecké foto je to paráda- inak na fotke vidno štruktúru papiera...našiel som mliečny priehladný plast- z jednej strany ale rastrovaný a nepekne ma prekvapil výsledok. S tým som na okne skončil.
V noci ma napadlo že vyrobím z kartonu ( chcel som tenkú preglejku,ale akosi sa v pivnici nenašla ) pracovnú plochu s okienkom na diapozitív,ktorý zavesím na monitor.Ako pozadie som otvoril čistý hárok vo worde,zväčšil ho na 200% a pridal na monitore jas na 100% ( veľa

Berte to z mojej strany ako test- v podstate o nič nejde,ale ak sa mi to podarí s nejakým lepším výsledkom tak budem spokojný.

No fotky to tu fajn orezáva,ale podstatné vidno - druhá fotka tretí obrázok je z monitoru cez ten pauzák...