Chystáme se s kamarádkou začít fotit maturitní plesy jako tým, ať máme z toho focení taky nějakou tu kačku. Oba fotíme už více let ale nikdy jsme nefotili zakázku za peníze. Plánujeme začít fakt za pakatel. Ale k věci. Máte nějaké specifické tipy k samotnému focení a přípravě na takové focení? Moje myšlenka je nastavit na Mko expozici na pozadí a bleskem s rozptylkou a korekčním barevným filtrem blýskat fill-light. Vím že se doporučuje odrážet o zeď, radši bych ale střílel napřímo. Na pár akcích už jsem to zkoušel a celkem mi to vyhovuje. Ze skupinovek a statických fotek obavy nemám, spíš dokumentace nástupu maturantů ve mně trochu hlodá, ačkoliv tady spoléháme na to že jim to někdo hlavně natočí. Nějaký lepší blesk zatím nemám, fotil jsem půjčeným foťákem blesk i foťák Mko, svým foťákem s nenastavitelným prehistorickým bleskem (děs, nikdy víc), svým foťákem s půjčeným top Canoňáckým bleskem na Mko (Canonisty by asi kleplo kdyby to viděli

1)Fotit na TTL nebo na M? TTL jsem ještě neměl příležitost vyzkoušet tak nevím, jak moc očekávat že mi blesk bude číst myšlenky a popere se s podmínkami. Zatím jsem cvakal M a případně druhou fotku s upravenou intenzitou blesku.
2)Nějaké postřehy a tipy k focení plesů/akcí s umělým osvětlením? Jak říkám, expozici mám v plánu podle pozadí + doblýskávat obličeje proti stínům a k lehkému vypíchnutí ze scény.
Vítám v podstatě cokoliv napíšete k obdobnému focení z vlastní zkušenosti. Díky