Street tutorial

Moderátor: Moderátoři

Jan67
Moderátor
Moderátor

Re: Street tutorial

Příspěvek od Jan67 » 07 pro 2013, 21:27

pekne napsany, ja bych na prvni misto dal - vubec se na ty ulici objevit, coz je cim dal casove narocnejsi :-)
Jan67

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

matak77
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matak77 » 07 pro 2013, 21:38

Thomas je klasik :D

Ever-patient PENTAX :D

"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton

Moje fotky na PFS

kingfisher
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kingfisher » 08 pro 2013, 07:46

Njn Leuthard je tak trochu psycho...niektore fotky ma sice dobre (85mm street photo blog), ale sposob akym foti ludi na ulici je otrasny - ziadny respekt voci fotografovanim ludom, vyuziva moment prekvapenia a z ludi robi len "krmivo pre svoju fotografiu". Nieco na sposob Bruca Gildena. Neviem ci to zato stoji, ale rozhodne to nie je slusne voci tym ludom. Tak trochu si aj myslim ze taky pristup skodi povesti street fotografov....... Tak som si trochu zamoralizoval :?

bedo.
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od bedo. » 08 pro 2013, 08:06

veď raz dostane poriadne na držku a ono ho to prejde :)

kluzo
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kluzo » 08 pro 2013, 08:18

Jan67 píše:pekne napsany, ja bych na prvni misto dal - vubec se na ty ulici objevit, coz je cim dal casove narocnejsi :-)
Bod jedna je podle mne jak dělaný pro tohle fórum. :lol:
A konec konců i ta zmínka o tom jít fotit tam je :-)

kluzo
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kluzo » 08 pro 2013, 08:23

matak77 píše:Thomas je klasik :D

Přesná ukázka jak to nedělat. V tom videu není jediná pěkná fotka.

likelayk
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od likelayk » 08 pro 2013, 09:39

Přesně tak

Ivan-K
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Ivan-K » 08 pro 2013, 09:48

Mne sa páči ako si ludia pomenovali "disciplíny" fotenia ako napríklad "Street", "Glamour" ...
Dôvod je hlavne aby to pri vyslovení vyzeralo "profesionálne", pričom vysledok môže stáť za rovnaké Obrázek ako keby to nenazvali nijako
:lol: :lol: :lol:
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6

Ivan-K
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Ivan-K » 08 pro 2013, 12:03

cport: začni pred niekým neznalým rozprávať že sa venuješ foteniu Street, Glamour, Trash the dress... Bude na teba pozerať s otvorenou pusou a tak nejak ťa bude pokladať automaticky za profíka

Minule som tu už písal o slečne s ktorou som sa stretol ako fotograf na svadbe, a ona presne používa názvy týchto štýlov fotenia, jednoducho je novodobá fotografka kde na fotokurzoch im do hláv tlačili tieto drísty a ona ich používa preto aby bola viac IN, pričom jej tvorba je z 90% odpad, grc....

Cez facebook, kde jej tvorbu hodnotia neznalý - jej kamaráti a hlupáci sa z nej stala velká hviezda fotografie. Stovky "lajkujúcich" hlupákov ktorý nemajú gule na to aby jej otvorene povedali názor na jej tvrobu

Malá ukážka s jej komentárom pre ludí ktorý jej tvorbu pochválili : "dakujem velmi pekne:)))) uz ma chyta vianoca nostalgia tak aj anjelikovia k tomu patria:))"
Obrázek

Fotenie v ateliery, pomocou bleskov (preto som minule písal v inej diskusii že by som si dal radšej trvalé svetlo), tiene jak hovädo a tie gýčové hviezdičky ma priviedli na pokraj zúfalstva z toho čo niekto dokáže vytvoriť
A ked vám poviem že termíny má vybúchané snád do marca /brezna 2014 tak asi nikto nebude chápať

A takýchto profíkov tu mám hned dvoch, ten druhý má aspon nejakú výbavu a za takéto fotky si naúčtujú prosím 50€
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6

Jan67
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Jan67 » 08 pro 2013, 15:10

kingfisher píše:Njn Leuthard je tak trochu psycho...niektore fotky ma sice dobre (85mm street photo blog), ale sposob akym foti ludi na ulici je otrasny - ziadny respekt voci fotografovanim ludom, vyuziva moment prekvapenia a z ludi robi len "krmivo pre svoju fotografiu". Nieco na sposob Bruca Gildena. Neviem ci to zato stoji, ale rozhodne to nie je slusne voci tym ludom. Tak trochu si aj myslim ze taky pristup skodi povesti street fotografov....... Tak som si trochu zamoralizoval :?
Podival jsem se na jeho fotky a nenasel ani jednu, ktera by nekoho dehonestovala. Nakonec ulice je verejny prostor.
Ptal jsem se na to Sibika na jednom seminari. Rikal, ze hlavni je zatnout zuby, drzet hledacek na oku a stale zkouset lepsi zaber. Mozna az do toho rozbiti huby.

Ja si nedovedu predstavit zcela korektni street foto. To by pak uz byla aranzovana fotografie.
Jan67

bedo.
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od bedo. » 08 pro 2013, 15:29

no, niekedy stačí očný kontakt, alebo gesto - žiadna fotka nestojí za vyvolanie zlých emócií...

kingfisher
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kingfisher » 08 pro 2013, 17:39

Jan67 píše: Podival jsem se na jeho fotky a nenasel ani jednu, ktera by nekoho dehonestovala. Nakonec ulice je verejny prostor.
Ptal jsem se na to Sibika na jednom seminari. Rikal, ze hlavni je zatnout zuby, drzet hledacek na oku a stale zkouset lepsi zaber. Mozna az do toho rozbiti huby.
Ja si nedovedu predstavit zcela korektni street foto. To by pak uz byla aranzovana fotografie.
Nie jeho fotky nikoho nedehonestuju, to len sposob akym foti nie je v poriadku imho....Proste podla mna je sakra rozdiel medzi fotografom, ktory niekde sleduje scenu na ulici a cvaka to a je sucastou tej sceny a inym fotografom typu Leuthard, ktory vbehne ludom do cesty vyblyskne ich z 1 metra a bez slova sa strati, kym sa zmozu na reakciu (vsimni si to natom videu aky zostali niektori ludia rozcarovani)....verim, ze keby mna niekto tak cvakol, tak este dlho budem citit divnu pachut z takeho pristupu. Nie je predsa nic zle natom posunkom si vypytat povolenie na fotku alebo ked chces momentku tak po fotke aspon tym ludom kyvnut....z mojej skromnej skusenosti to ludia skor ocenia, (este ma nikto nepoziadal aby som fotku vymazal) a ja mam aspon pocit ze nikomu nekradnem pravo 'byt ponechany na pokoji'.

Jan67
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Jan67 » 08 pro 2013, 18:03

S tím videem to uznávám, já ho ani předtím neviděl. A ty fotky z něj jsou taky na nic...
Jan67

peppe
Sponzor PFS
Sponzor PFS

Příspěvek od peppe » 08 pro 2013, 18:42

kingfisher píše: Nie je predsa nic zle natom posunkom si vypytat povolenie na fotku alebo ked chces momentku tak po fotke aspon tym ludom kyvnut....z mojej skromnej skusenosti to ludia skor ocenia
Vacsina tebou popisaneho sposobu, takto inscenovanych scenok, je doprevadzana neprirodzenym vyrazom. Jeho sposob je jednoznacne prirozdenejsi (dolezity je obsah, dojem, vysledok). Sposob je mozno kontroverzny, ale nikomu predsa neublizuje a ak je v niecom problem, vzdy sa da vysvetlit.
Povedat o Thomasovi Leuthardovi, ze jeho fotky stoja za prd, to je silna kava. Musim sa toho chalana zastat, treba si pozriet jeho web, volne dostupne pdf knizky pisane krasne pristupnou anglictinou a potom napisat nejaky koment.
Este by som povedal, ze sa treba sebarkticky pozriet na vlastne fotky :D (a zavladne ticho ako svina)
http://dudo.zonerama.com/
K5, K20 a pár sklenárskych skvostov, bižutéria

kingfisher
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kingfisher » 08 pro 2013, 19:44

nepisem, ze jeho fotky stoja za prd, zle ma interpretujes...pisem, ze za prd stoji jeho sposob fotenia
no a svoje fotky tu davam a budem davat, kym mi to admin dovoli....su pristupne kohokolvek kritike...

Odpovědět

Zpět na „Fotografování“