Dynamický rozsah K-5 a konkurence

Moderátor: Moderátoři

ady
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Dynamický rozsah K-5 a konkurence

Příspěvek od ady » 19 zář 2012, 22:28

ako byvaly pentaxak stale pentax sledujem a fandim mu ale vo vedeni alebo v marketingu musia sediet kreteni :?

teleobjektiv od pentaxu za 7000 USD? boze preco a pre koho??? zbytocne vyhodene prachy za vyvoj,vyrobu... kto si ho kupi? sportovy fotograf, ked ma PX tragicky AF a uz davno ma C/N ? atd.

robia sa srandicky z 6D :D co by majitelia pentaxu dali za take nieco, by si asi "nadelali"do trenek od radosti ,az niekto vyuzije v praxi wifi modul tak pochopi ze to nieje len o facebooku ale kludne preco nie :-) vdaka wifi prenosu som mohol sledovat fotografie na FB fan page Hokeju...Chara v tv dvihal medailu nad hlavu a na nete uz boli fotky

len ma tu zarazila jedna vec ...porovnanie DR k5 napr. s 5DMKII ....porovnavali ste grafy na DxO ktore to testuje bohvie ako alebo ste si zobrali na fotenie oba fotoaparaty a doma si pozreli rawy? :wink:
ja ano ....doma si stale mozem osahat istDS,K10,K20,K5 (2x opravovany a nakoniec vymeneny)

Pentax v dnesnej dobe toho vela nepotrebuje ...namiesto toho aby sa sustredil na medium format kde kraluje PhaseOne + Hasselblad sa mohol vrhnut na FF + konecne spravit AF ktory zvlada aj protipohyb,nic viac nic menej,co sa tyka ovladania je to asi najpremyslenejsie co som v rukach drzal

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Miho
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Re: Další směřování Pentaxu u Ricohu???

Příspěvek od Miho » 19 zář 2012, 22:54

:D
RICOH GR + GW-3 (18,3 /2,8 , 13,7/2,8)

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 19 zář 2012, 23:18

Ady: Nebyl v té borovičce náhodou metylalkohol?

Miho
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Miho » 20 zář 2012, 00:01

Ked v r. 2006 vysla skvela K10, vsetci sme tu preberali ze ma :
- najvacsi sum
- najnizsi DR
- najmensie FPS
- najhlucnejsiu uzavierku
- najpomalsi AF
- nema Lv

Dva roky na to vysla K20 s CMOS a LV . V 2009 vysla K7 ako komplet prepracovana platforma po mechanickej stranke co okrem ineho prinieslo tichu uzavierku a viac FPS. V 2010 mame K7 s novym cipom a nazvom K5 a mame najlepsi DR a sum nie len v danej triede. Uz ostava doresit len ten nestastny AF. Nemyslim ze K5II bude to co nam odfajkne aj ten posledny bod. -3 EV je skvele cislo, ale to prave orechove sa este vyvija.
Kurna, ma niekto pocit ze sudruhovia od Pentaxu robia nieco spatne? Alebo podaktori ocakavate ze Pentax vyrobi K-XY za 1289€ s vlastnostami N D4 alebo C 1D ? :D
RICOH GR + GW-3 (18,3 /2,8 , 13,7/2,8)

VLAD
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od VLAD » 20 zář 2012, 00:06

nekdy mam pocit, ze to ceka hodne lidi na tomto foru.. zaroven je moje zkusenost, ze ti co nejvice krici si pak nic nekoupi.. resp. mozna jedno telo a k tomu 2 hezjý objektivy, ale křičí, jak kdyby chtěli utratit pul mega,. v
vladCZ76

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 20 zář 2012, 07:51

S tim neustále se opakujícím DR má ale ADY pravdu. Někde jsem četl názor, že K5 a D7000 mají zesílenou křivku DR o šum a monochromatickou část, která je u jiných modelů potlačena... právě proto, aby v tomhle testu papírově podávali(y) co nejlepší výsledek.

Nezajímal jsem se o to až tak dalece, ale po letech focení musim JEDNOZNAČNĚ říct, že z Canon 1Ds M3, který má papírově o 2 EV méně, ve skutečnosti vytáhnu o 2-3 EV více než z K5.

On ten DR u K5 tam je, ale poslední 1,5 EV už to je jen šum a další 2,5 EV nad tím je to nějakej monochromatickej bordel. U té 1Ds mam ještě 1,5 EV od kraje RGB obraz. U 5D2 je to téměř to samé. Nižší modely nemam vyzkoušené, ale ani bych se nedivil, kdyby i tam šlo něco podobného pozorovat.

Tyhle čísličkové testy jsou hrozně pěkné, ale nic konkrétního nevypovídají. Vypovídající výsledek by byl, kdyby se měřil i exterémní RGB DR rozsah. Protože tam by se K5 dostalo na zcela průměrný, nebo ve své kategorii maximálně lehce naprůměrný výsledek. Protože navrhnout zpracování čipu tak, aby v syntetickém testu udělalo třeba 20 EV rozsah neni nic složitého.

vjacesslav
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od vjacesslav » 20 zář 2012, 08:10

Ja mam stale pocit, ze ked niekto porovnava Pentax K5 s niecim od Canonu, tak to musi byt prave top rada Mark III alebo Mark II...
JA OSOBNE to pokladam za neuveritelny KOMPLIMENT, ze ako dobre K5 na tom je...
Asahi Pentax & Lomo & Ricoh

Qwerts59
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Qwerts59 » 20 zář 2012, 08:17

A video recenzi na Tamron 18-270 (brzy uz i pentax 18-270) od pani Soni uz jste videli? Je to velmi poucne a profesionalne provedene!!!

http://www.csfotografie.cz/videorecenze ... sveta.html
Pentax K-x, Asahi Pentax ESII
Tamron 17-50/2,8, RMC Tokina 28/2,8, Takumar 55/1,8, Helos 44-2 58/2, Pentax A 70-210/4, Metz AF-1 50

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 20 zář 2012, 08:22

vjacesslav: s tímhle co píšeš v zásadě souhlasim i já... Přijde mi nesmyslné porovnávat foťák za 25tis s foťákem za 60tis, nebo za 160 tis. Je to blbost.

Ale... jsou lidi, kteří by si ten foťák za 60tis chtěli koupit, tak je nesmysl jim tvrdit, že ten foťák za 25 je stejně dobrej, nebo možná i lepší :-).

Stále se někde píše a argumentuje s tím, že v nějakém testu na Dxo má K5 největší skóre DR. Větší než modely za násobky této ceny a tak je logicky i lepší :-). Já jen říkám, že čísla jsou jen čísla a realita je často úplně jinde ;-).

vjacesslav
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od vjacesslav » 20 zář 2012, 08:55

Áno presne tak, súhlasím... Síce osobne mám aj skúsenosť s Canonom, ale nesnažil som sa hľadať extrémne situácie a vyťahovať z nich, čo sa dá...

Tu môžem len dôverovať ľuďom, ktorí túto skúsenosť majú a venujú sa tomu špeciálne... A samozrejme tá dôvera sa buduje ťažko a stráca ľahko... Takže a niekto píše zmysluplne aj na inú tému, tak mu môžem dôverovať aj v tejto oblasti. A ak niekto.... tak mu neuverím, ani keby to pravda bola :)

Ale asi to súvisí aj s ďalším modelovým príkladom... Niektorým stačí mať len pocit, že držia super profi naj na svete fotoaprát v hodnote rádovo 100.000 Kč, a že všetko, čo z toho vyjde, musí byť aj najsamlepšia fotka. A ono to zas takto tiež nefunguje :) Veď podľa tejto logiky iný fotograf s fotoaparátom za tretinovú, či štvrtinovú cenu, polovičnej veľkosti predsa nemôže spraviť lepší záber... A čuduj sa svete, môže :)

PS: Ale ten DR ma celkom zaujíma, už mi niekto spomínal že niekde čítal o tom DR, a že dokonca podľa článku ma K5 nižší ako K10D. Ale tu osobnú skúsenosť mám a nemyslím si že je to pravda. Ale ak sa podarí ten link nájsť, rád si o tom prečítam niečo naviac...
Asahi Pentax & Lomo & Ricoh

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 20 zář 2012, 10:00

Může mi prosím někdo poslat RAW z Canonu, ze kterého se dá ze stínů nebo světel vytáhnout víc kresby než z K5? Já to zkoušel a nic podobného jsem neviděl.
DxO není jediný test tohoto druhu, dá se najít víc porovnání DR a ve všech K-5 s přehledem vítězí:
http://forums.dpreview.com/forums/read. ... e=37056118
http://www.flickr.com/photos/alpi-coste ... otostream/

Canon má technologicky zastaralé snímače a prostě to neumí!

Zatím jsem toho názoru, že kdo tvrdí opak, si potřebuje nějak kompenzovat, že jeho víc jak 2x dražší foťák v mnoha ohledech za K-5 zaostává.

ady
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ady » 20 zář 2012, 10:16

elho_cid : Zatím jsem toho názoru, že kdo tvrdí opak, si potřebuje nějak kompenzovat, že jeho víc jak 2x dražší foťák v mnoha ohledech za K-5 zaostává.

toto je total blbost...sam vies,ze mam napr. par svadieb nafotenych a pokial fotak nestiha take trivialne veci ako spravne zaostrit z 5m, vychod novomanzelov z kostola, hadzanie kytice, protipohyb, ostrenie pri foteni v protisvetle a mozem pokracovat do nekonecna ...tak asi nieje vsetko tak top ako sa prezentuje ... Mna to vytacalo ked som nemohol odovzdat fotku ktora bola dobre naexponovana, kompozicne ale zaostrena buh vi kam .... dokonca v pripadoch kedy to bolo uplne nelogicke ... Mne za zredukoval odpad o 100%, otec teraz fotil par svadbieb a odpadu kopec vo veciach ako som pisal hore ....

A aby sme sa tu nebavili teda o 2x drahsich fotakoch tak 60D ma tiez AF uplne inde ako K5, ostatne som neskusal, iba vidim rozdiel v lepsom merani expozicie oproti 5DMKII

Co sa DR tyka naj najvacsi rozdiel som videl v atelierovych fotkach, hlavne v svetlach

Borovicku a v podstate ziaden alkohol nepijem takze mam pohodove rana :)

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 20 zář 2012, 10:43

AF je bolístka, kterou jsem pocítil a kterou uznávám. Taky jsem s tím měl potíže a s objektivy o světelnosti lepší než 2,8 pořád občas mám blbě zaostřeno, zvlášť v protisvětle.
Ale na dynamický rozsah mi nesahej, stejně tak nedám dopustit na SR a další vymoženosti jako třeba výborný jpg výstup a možnost poslední fotku v bufferu uložit jako RAW i při focení do jpg.

BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 20 zář 2012, 11:59

Zkousel jsem z K-5 z rawu vytahnout stiny z fotky focene v noci na ISO 100. Poslal mi ji elho_cid na vyzkouseni. Byla exponovana na svetla a stiny byly uplne cerne. Nestavil jsem se divit, kdyz jsem z nocni fotky vytahl ve stinech 5EV. Sum zadny ... U stejne fotky z K20 bych to vytahl max o 1,5 EV. I v casopise Foto psal Kartin Kozák (foti canonem) ze je az neuveritelne, kolik se da vytahnout ze Sony snimacu. Pise doslava: Zadna fotka neni ztracena, vse se da z rawu upravit ...

Takze ten nazor nemaji jenom lidi s K5, ale i profici s Canonem :)
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8

ady
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ady » 20 zář 2012, 12:15

asi som ti trocha poplietol dojmy alebo to zle napisal ,moja chyba ....

pod pojmom DR som si predsvavil to,ze nafotim nejaku scenu, dam ju do raw konvertora bez toho aby som tahal tiene alebo uberal vo svetlach, v takomto pripade mal 5DII oproti K5 viac detailov vo svetlach,pri zapnuti varovanie prepalov a tmavych miest ...o 5EV som to netahal to priznavam, take fotky mazem :D

skusal som to s tienami raz ked bola debata o tomto na grafika.cz, a v tomto pripade tam bol dost podstatny software v ktorom sa to robilo ... boli rozdiely medzi CaptureOne6 Pro, Lr3 a DPP od canonu

takze kde je teraz pravda je to vecou snimaca, FW vo fotaku alebo SW v pc ?

Odpovědět

Zpět na „Fotografování“