K10D a IR foto

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
pepa
Uživatel
Uživatel

K10D a IR foto

Příspěvek od pepa » 04 říj 2011, 05:03

Ahoj vespolek,
zkoušel jste někdo IR foto s K10D? Není s tím nějaký problém? IR filtr před čipem atd? Dostal se mi do ruky filtr Massa (nebo Masa?) 760nm, včera jsem chvíli laboroval, ale "něco" bylo na displeji foťáku vidět až při časech kolem dvou minut (f8, ISO 100). Ale byly to jen první obrysy, potřeboval by čas ještě delší. Na další hraní a zkoušení jsem už bohužel neměl čas. Každé info uvítám.
Díky a dobré světlo
Pepa

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Re: K10D a IR foto

Příspěvek od bigfoot » 04 říj 2011, 07:12

precitaj si cosi o IR a pochopis preco a aky cas ;)
...K10+K5...
a rozne serepeticky

duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duves » 04 říj 2011, 18:44

pepa píše:Ahoj vespolek,
zkoušel jste někdo IR foto s K10D? Není s tím nějaký problém? IR filtr před čipem atd? Dostal se mi do ruky filtr Massa (nebo Masa?) 760nm, včera jsem chvíli laboroval, ale "něco" bylo na displeji foťáku vidět až při časech kolem dvou minut (f8, ISO 100). Ale byly to jen první obrysy, potřeboval by čas ještě delší. Na další hraní a zkoušení jsem už bohužel neměl čas. Každé info uvítám.
Díky a dobré světlo
Pepa
Na tychto "novších" (asi tak od roku 2006) dlsr je pred snímačom velmi silny low pass filter a na snimač dopadne len velmi malo IR žiarenia. Riešenie je iba fotenie bez toho filtra. Čiže to treba rozobrať a vybrať ten filter preč, je to take zelenkave sklíčko.
Obrázek
http://www.lifepixel.com/

A nepoužívaj filter 760 nm, 720 je uplne najlepšia.

pepa
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od pepa » 05 říj 2011, 04:51

Děkuji za informaci. Na rok vývroby kouknu doma, krabici myslím ještě mám.
Nechá se filtr demontovat v domácích podmínkách, nebo je na to třeba nějaké extra yvbavení? Zkoušel někdo, nebo si nechal udělat v servisu? Jak se k tomu staví?

duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duves » 05 říj 2011, 07:43

pepa píše:Děkuji za informaci. Na rok vývroby kouknu doma, krabici myslím ještě mám.
Nechá se filtr demontovat v domácích podmínkách, nebo je na to třeba nějaké extra yvbavení? Zkoušel někdo, nebo si nechal udělat v servisu? Jak se k tomu staví?
Ten rok je orientačny. Ide o to, že prve dslr (2003, 2004) mali velmi slaby low pass filter, da sa fotiť IR bez upravy, tzv.konverzie. Na tu upravu sa radsej popytaj v servisoch, alebo pohladaj na forach niekoho, kto ro robí a je overeny.

Odpovědět

Zpět na „Fotografování“