Moderátor: Moderátoři
Pravdu mas...BenaCZ píše:Myslim ze jste si to foceni uzili...
Dik za nazor. Prepaly na monitore, ktory mam skalibrovany podla fotolabu kam chodim robit fotky nevidim a na notebooku, ktory nema moc kvalitne LCD najdem prepal iba obcas. Male clony som pouzival prave koli rozostreniu pozadia. Je mi jasne, ze sa prejavili neduhy skiel a AF Pentaxu, ale na tlaci to vidno nebude. Odstup som mal znacny, lebo som fotil prevazne s 50mm a 77mm ohniskami. Druhy fotograf fotil prevazne s 50-135, cize odstup mal tiez a skupinove a interierove foto so 16-50. Na niektorych foto tie DA* maju krajsi bokeh ako tie pevne skla. Fotky, ktore su na uvedenom linku su uz prisposobene na tlac v labe, cize su kontrastnejsie a svetlejsie, aby na papieri neboli tmave a ploche. Pri processingu fotiek som daval pozor na histogram, aby bolo co najmenej tmavych miest bez kresby a co najmenej prepalov. Na niektorych foto som spravil kompromis a niekde nechal prepal a podpal, ale pozeral som sa na celu fotku, ktora tak vyzera expozicne a kontrastne lepsie, ale takych foto nebolo vela.Klingo píše:Pozrel som no nadšený niesom.Neviem čo si chcel týmto vláknom dokázať ale rozhodne nie svoju zručnosť.Píšeš že bolo mäkké svetlo ale šaty sú totálne bez kresby a prepálené.Naviac si používal malú clonu a tam sa ukázali všetky neduhy a vady v podobe mäkkej kresby a prežiarenia okolo svetlých plôch.Na toto bolo treba podstatne dlhšie ohnisko a fotiť z odstupu aby bolo rozmazané pozadie ale clona dostatočná na kvalitný výsledok.To sa týka všetkých aparátov,svatba sa dá nafotiť hocičím ale nie takto.Týmto si značke dobré meno neurobil.
Tiez kvalitne fotecky, cim si to fotil?petsen píše:Aha, tož snad teď:
http://picasaweb.google.cz/krnac.petr/P ... directlink