Kolečka a tečky ve fotce při dlouhých časech
Moderátor: Moderátoři
Kolečka a tečky ve fotce při dlouhých časech
Při dlouhých časech (>4s ) se mi na fotkách objevují miniaturní kolečka a tečky. V editoru se dají odstranit, ale je to pakárna a v tónových přechodech dost piplačka.
Na skle, ani čipu nejsou patrné prachové částice.
Čím to může být ? Prachem, který nevidím a za delší čas expozice se to nastřádá ?
BlackM
Na skle, ani čipu nejsou patrné prachové částice.
Čím to může být ? Prachem, který nevidím a za delší čas expozice se to nastřádá ?
BlackM
K100 - > K10 - > K5
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Doporucuji zmensit obrazek :P a neofukovat. I to se zde probiralo, ofukovani maximalne tak curbes nafuni do mist, kde se bude jeste blbeji cistit, moc si tim nepomuzes.
Na cisteni chipu neni nutny servis, ale nic tim na druhou stranu nezkazis.
Na cisteni chipu neni nutny servis, ale nic tim na druhou stranu nezkazis.
PX K20D, UW kanón G10 / Oly C5050, PX Z-20, DA17-70/4, A50/1.4, FA50/1.7, DA18-55, FA28-80, Tamron 70-300, Metz48 + dalsi levna a manualni skla, kompakty & bizuterie
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Z vlastní zkušenosti může ofukování stav i zhoršit. Nejpohodlnější je nechat to servisu, který vyčistí jak čip, tak matnici a celý aparát. Po čištění jsem minimálně 1/2 roku v klidu. A dá se to stihnout i za jeden den.
Akorát že servis je jen v Praze a pokud není člověk z blízkého okoli či nemá čas, pak jedině jak doporučuje elho_cid.
Akorát že servis je jen v Praze a pokud není člověk z blízkého okoli či nemá čas, pak jedině jak doporučuje elho_cid.
K5, Px DA 15/4 Ltd. Px FA* 24/2, Px DA 35/2.8 Ltd., Px F 50/2.8 Macro, Px DA 70/2.4 Ltd., Px FA* 200/2.8
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Tak tak, probirali jsme to podrobneji treba zde. Ja pouzivam neoriginal tycinku, je mnohem levnejsi a take zcela bez problemu.
PX K20D, UW kanón G10 / Oly C5050, PX Z-20, DA17-70/4, A50/1.4, FA50/1.7, DA18-55, FA28-80, Tamron 70-300, Metz48 + dalsi levna a manualni skla, kompakty & bizuterie
Servisem jsem myslel místo, kde se čištěním zabejvaj. V HK mi to nabízeli v Excellfotu a mám tam i kámoše, kdyby něco...
Sám se do mokrého čištění nebudu pouštět, i když si nemyslím, že bych to nezvládl. Jenom jsem puntíčkář a mohl bych čistit a čistit v domnění, že je to ještě potřeba, až bych něco podělal.
Napadlo mě to v práci ofoknout ionizační pistolí, která by prach zbavila statického náboje a ten bych pak zkusil vysát. Nakonec jsem od toho ale upustil, protože bych ten prach jenom nafoukal někam do rohu a vysát by se možná stejně nepodařil...
BlackM
Sám se do mokrého čištění nebudu pouštět, i když si nemyslím, že bych to nezvládl. Jenom jsem puntíčkář a mohl bych čistit a čistit v domnění, že je to ještě potřeba, až bych něco podělal.
Napadlo mě to v práci ofoknout ionizační pistolí, která by prach zbavila statického náboje a ten bych pak zkusil vysát. Nakonec jsem od toho ale upustil, protože bych ten prach jenom nafoukal někam do rohu a vysát by se možná stejně nepodařil...
BlackM
K100 - > K10 - > K5