Stydím se fotit na veřejnosti !
Moderátor: Moderátoři
Stydím se fotit na veřejnosti !
Jak se zbavit nepříjemného pocitu, studu a obav že jsem pro smích, při focení na věřejnosti?
Tam kde se fotograf očekává mi to nedělá problém (turistá místa), ale vytáhnout foťák na ulici a fotit třeba rezavý zábradlí to je problém. A když už se k podobnému kousku odhodlám tak se na focení nesoustředím. Zapomenu nastavit ISO, vyvážení bílé nebo zcela určitě něco jiného a pak si doma nadávám. O nějaké kreativní kompozici nemůže být ani řeč. Honem abych už byl z toho místa pryč.
Jak jste na tom vy?
Tam kde se fotograf očekává mi to nedělá problém (turistá místa), ale vytáhnout foťák na ulici a fotit třeba rezavý zábradlí to je problém. A když už se k podobnému kousku odhodlám tak se na focení nesoustředím. Zapomenu nastavit ISO, vyvážení bílé nebo zcela určitě něco jiného a pak si doma nadávám. O nějaké kreativní kompozici nemůže být ani řeč. Honem abych už byl z toho místa pryč.
Jak jste na tom vy?
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Stačí jít třeba s někým, a nebudeš se cítit tak sám. Pak to bude OK!
Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System
http://lukaskabon.cz
http://lukaskabon.cz
-
- V.I.P člen
Je to bezvadná hra.Možnosti neomezené.Užívej si to dokud takové pocity máš.Až je přestaneš mít budeš rutinér - ten co ví - a už to nebude s takovým adrenalinem / a legrací... 

K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.
Hm, já se takhle taky kdysi stydívával, ale dneska už si klidně sám lehnu na náměstí na zem (když si to záběr žádá). Cheche, docela jsem se otrkal na jednom zahraničním veletrhu, nesměle jsem fotil, pak se mně někdo zeptal, jesli jsem od novin.. ..tam jsem tedy nejdřív řekl, že ne, ale pak mi došlo, že se to vlastně nedá poznat, dnes už může každej mít nějakej webčasopis, tak jsem začal fotit na drzo, občas se na něco zeptal a dokonce mi semtam vrazili i nějaké zajímavé vzorky "na testování"..
(kdyby tak věděli, že jsem od konkurenčí firmy..)
Na ulici se tvař důležitě, a když se tě někdo zeptá, tak řekni, že fotíš pro "bla bla deník"..
A třeba se pak i něco dozvíš.. ..je to sranda, dát se do řeči s cizíma lidma. Co dokážou někdy napindat.. 8O
Jednou jsem fotil nějakej komín bývalé parní pily do databáze (zpoza plotu), a nějakej "takyvrátnej" mne upozorňoval, že pokud by mne viděl ten a ten člověk, tak by si mne mohl taky vyfotit a naúčtovat mi těch 40 kubíků dřeva, co se jim tam tuhle ztratilo..!!!! Opravdu jsem nikdy neslyšel šílenější dedukci.

Na ulici se tvař důležitě, a když se tě někdo zeptá, tak řekni, že fotíš pro "bla bla deník"..

Jednou jsem fotil nějakej komín bývalé parní pily do databáze (zpoza plotu), a nějakej "takyvrátnej" mne upozorňoval, že pokud by mne viděl ten a ten člověk, tak by si mne mohl taky vyfotit a naúčtovat mi těch 40 kubíků dřeva, co se jim tam tuhle ztratilo..!!!! Opravdu jsem nikdy neslyšel šílenější dedukci.

..nejhezčí pohled na svět je z komína!
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Takto sa nejaky fotograf pred par mesiacmi dostal do hlavnych sprav na Markize...fotil deti niekde v skolke, ci kde a povedal ludom, ked do neho zacali zaparat, ze je z nejakeho denniku.k.e.n píše: Na ulici se tvař důležitě, a když se tě někdo zeptá, tak řekni, že fotíš pro "bla bla deník"..A třeba se pak i něco dozvíš.. ..je to sranda, dát se do řeči s cizíma lidma. Co dokážou někdy napindat.. 8O
No ludia,ci kto, boli taki akcni, ze si to zistili a hned bol chlapik vypocuvany reportermi...
... no a potom vysvetli,ze nie si uchylak, co si foti deti

Pozor na to s tymi novinami...
Jo, já to mám taky tak. A opravdu pomáhá, když jde člověk ještě s někým. Někdy si říkám, že by to chtělo nějaký menší nenápadný foťák, který by nevzbuzoval na ulici tolik pozornosti, něco ve stylu MX-programA. Prostě takové malé nenápadně digi tělo.
Pentax istD* (18-55; A 35-105/3,5); Ricoh GRD3 (GW2 21mm)
...je to paradox, ale čím více se budeš cítit trapně, stydlivě, čím víc si budeš připadat "divný", tím spíše si toho n Tobě lidi všimnou... jakmile budeš ve svém světě a nereagovat na to, že je někdo kolem Tebe, budeš pro lidi skoro neviditelný.... není nic křiklavějšího ež nepřirozenost....
...vezmi si zloděje
ten kdyby byl nesvůj a stále se ohlížel, kdo po něm kouká, jsou u něj policajti ještě dříve, než by něco čmajznul... 
...takže to vůbec neřeš... dívej se jen na to, co chceš fotit....
...a jak tu napsal K.E.N., kolikrtá Tě někdo i zastaví a zakecá se s Tebou o focení, foťáku, nebo holky v jednom baru, abych je prý vyfotil a e si to pověsí na stěnu...
....důležité je to překonat.. nebát se a chodit ven.. je to jako s autem... i když zpočítku neřídíš skvěle, tím, že to nevzdáš a jezdíš, se do toho zachvíli dostaneš a uvěomíš si, že už nekoukáš kde je jaký pedál a kde je ta trojka.... už řídí ruce a nohy za Tebe a Ty se soustředíš na to kam jedeš....
takže rada na závěr... když se budeš bát a přestaneš kvůli tomu chodit ven, zcela jistě nebudeš mít zajímavé fotky města... lidí... zákoutí.. a to je škoda....
plus: zkus si zjistit, zd tu z PFS není někdo poblíž, že by jste se dohodnuli na společných procházkách... a nebo n nějaké obecné foto galerii, kde e možnost poslat vzkaz... nebo kde zjistíš, kdo je z jakého města... a neboj se ho oslovit..... šance na to, že natrefíš na debila, který Tě ošle do háje je hodně malá...
...vezmi si zloděje

...takže to vůbec neřeš... dívej se jen na to, co chceš fotit....
...a jak tu napsal K.E.N., kolikrtá Tě někdo i zastaví a zakecá se s Tebou o focení, foťáku, nebo holky v jednom baru, abych je prý vyfotil a e si to pověsí na stěnu...

....důležité je to překonat.. nebát se a chodit ven.. je to jako s autem... i když zpočítku neřídíš skvěle, tím, že to nevzdáš a jezdíš, se do toho zachvíli dostaneš a uvěomíš si, že už nekoukáš kde je jaký pedál a kde je ta trojka.... už řídí ruce a nohy za Tebe a Ty se soustředíš na to kam jedeš....
takže rada na závěr... když se budeš bát a přestaneš kvůli tomu chodit ven, zcela jistě nebudeš mít zajímavé fotky města... lidí... zákoutí.. a to je škoda....
plus: zkus si zjistit, zd tu z PFS není někdo poblíž, že by jste se dohodnuli na společných procházkách... a nebo n nějaké obecné foto galerii, kde e možnost poslat vzkaz... nebo kde zjistíš, kdo je z jakého města... a neboj se ho oslovit..... šance na to, že natrefíš na debila, který Tě ošle do háje je hodně malá...
Pentax
Me se jednou sla nejaka chatarka zeptat jestli mi neni dobre, kdyz pry tak dlouho stojim u ni za plotem. Tak jsem ji vysvetlil ze si fotim jeji ruze
. Jinak fotka odrazovka tunelu, co jsem dal do galerky vznikla tak, ze jsem na ulici klecel skrcen na zemi a nastavoval fotak na stativu 20 cm nad zemi. Jooo jeste jsem pred tim odklidil bordel z louze (spinavy hadry, odpadky atd.. 

Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8