Zyklon píše: ↑06 led 2019, 23:08
S tím čekáním by to mohlo být do nekonečna, počkám na nové cpu, hmmm, koukám že by mohly přijít ddr5, tak to si počkám, vyjdou nový karty...
Budoucnost je dle mého názoru v přidávání fyzických jader, nikoliv vláken.
A ještě poznámka - jak dlouho už tady máme vícejádrové procesory a jak dlouho už se říká, že příští rok maximálně se vývojáři tohle naučí využívat?
Zkrátka kdo dnes koupí procesor vyšší řady jakékoliv značky, bude mít na pár let vystaráno. Nárust výkonu s novou generací už není zdaleka tak velký, jako to bývávalo.
No teraz sa oplatí počkať, 15.1 bude CES, kde sa vytiahne niečo viac o novinkách
Počkať radím práve preto, lebo Intelácky socket LGA1151 je mrtvy, už táto posledná generácia bola len tak aby Intel dorovnal počet jadier AMD. Skrátka to je len taký výkrik pred príchodom novej generácie
Pri tejto aktuálnej generácii Intel nevydal ani core i3, a tiež nevydal nonK CPU
Tiež som toho názoru že budúcnosť je počet jadier a verím tomu že za týžden sa toho dozvieme viac
Jasné človek môže kúpiť dnes nejaký TOP CPU a má na pár rokov pokoj, ale ked je teraz jasné že sa pravdepodobne navýši zasa počet jadier, tak potom to človeka zamrzí, ked vyflákol 400€ za 8 jadro bez HT a chvílu na to Intel vydá novú generáciu kde bude mať za tie isté groše lepší CPU a na nových doskách, ktoré budú určitú dobu aktuálne
Viac jadrové CPU tu až tak dlho nie sú, jasné core i5 mala dosť dlho 4 jadrá, ale core i7 (7700) mala donedávna stále len 4 jadrá akurát s HT a to nebol CPU pre každého. Pre bežného smrtelníka tu bola core i3 a core i5 a preto bol aj vývoj aplikácií aký bol, že nikto ich nevyvíjal tak aby vedeli využiť 8 jadrový CPU, ked také CPU boli donedávna leda tak v serveroch
Až ked AMD prišlo s Ryzenom, tak Intel tiež okamžite kontroval a pridal v 8 generácii viac jadier a teda ja to beriem že až od tohto momentu začali byť pre bežných ludí dostupné viacjadrové CPU. Navyše AMD tie CPU ponúka za doslova smiešne ceny.
Nárasť výkonu s novou generáciou nie je velký preto, lebo stále to nevedia poriadne využiť aplikácie.
Ako som vyššie napísal, teraz ide o to či si človek kúpi Ryzen 7 2700x (8C/16T) za 320€, alebo konkurenčný core i9 9900K (8C/16T) za 580€, alebo si počká trebárs 6 mesiacov a ten 8C/16T mu ponúkne AMD v novej generácii Ryzenu za 250€ a to si myslím že je sakra rozdiel kúpiť CPU za 250€ a kúpiť CPU za 580€