Trocha mimo tému: od minulého týždňa je niečo strašne zlého vo vzduchu všade vo svete aj okolo seba vydím veľa ľudskej nenávisti, rozchodov, snažme sa neútočiť jeden na druhého, skuľudnime si ego a počkajme si na slniečko

Moderátor: Moderátoři
bigfoot píše:Zasa iba reci...
Mne je iba cudne, ze nikomu to nerobi, iba medovi.
Viem ze medu moj nazor nezaujima, ale postupoval by som asi takto:
- vyskusal iny blesk na mojom tele
- vyskusal moj blesk na rovnakom cudzom tele
- reset blesku a fotaku na tovarenske nastavenia
- do fotaku a blesku nahrat najnovsi firmware
- servis
Co sa fotenia svadieb tyka, tak blesk je nudzovka, bez blesku je to podstatne lepsie
Síce som OT, ale mam take info tiež. Dokonca aj tie o tej silnejucej kompresii okolo času.yoli píše: Trocha mimo tému: od minulého týždňa je niečo strašne zlého vo vzduchu všade vo svete aj okolo seba vydím veľa ľudskej nenávisti, rozchodov, snažme sa neútočiť jeden na druhého, skuľudnime si ego a počkajme si na slniečko....
elho_cid píše:RadekD - jestli jsi z Prahy, tak můžeš zajít na nějaké večerní focení s hospodou, dorazím taky pokud budu moct a můžeme s tím zkusit laborovat. Každopádně pokud ten konkrétní foťák není nějak špatně seřízený, tak se to dá pohodlně používat tak, aby to fungovalo.
No neviem preco si myslis ze sa v kostole neda fotit len pomocou available light. Pri vystupe aky ponuka K5 to nie je problem iso 3200 dokonca mozno az do 6400 vidim velice pouzitelne. A ked pouzijes svetelne pevne skla nie je problem a za tym si stojim. Ale to je OT ospravedlnujem sa.xmeda píše:Jiste mas spoustu fotek svateb z kostela s ISO 25600 a jsou nadherne. Stejnetak pevne verim ze do blesku AF360FGZ nahrajes novy firmware a zaroven je mi jasne, ze vis o novejsim firmware pro K-5 nez je 1.11..
Ja se uz probudil.
Vyzkousej si to nejdriv. Fotky na toto iso (kde pujdes na casy kolem 1/15-1/20 a lidi se ti rozmazou pohybem) i ten blesk.Lukas_Gal píše:No neviem preco si myslis ze sa v kostole neda fotit len pomocou available light. Pri vystupe aky ponuka K5 to nie je problem iso 3200 dokonca mozno az do 6400 vidim velice pouzitelne. A ked pouzijes svetelne pevne skla nie je problem a za tym si stojim. Ale to je OT ospravedlnujem sa.xmeda píše:Jiste mas spoustu fotek svateb z kostela s ISO 25600 a jsou nadherne. Stejnetak pevne verim ze do blesku AF360FGZ nahrajes novy firmware a zaroven je mi jasne, ze vis o novejsim firmware pro K-5 nez je 1.11..
Ja se uz probudil.
Apropo ak je problem v komunikacii blesku a fotoaparatu myslim si, ze nekonecne vypisovanie na fore tomu nijak nepomoze proste to treba poslat na reklamaciu a basta.