P-TTL automatika

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
yoli
Významný člen
Významný člen

Re: Problémy s K-5 - na co si dát pozor

Příspěvek od yoli » 26 črc 2011, 12:30

..."Mne je iba cudne, ze nikomu to nerobi, iba medovi."...... vravím, bude to počasím....x-krát som to písal aj ja, že mi to robí hoc mám K7 nie K5 a rieši sa to aj na zahraničných vláknach...
Trocha mimo tému: od minulého týždňa je niečo strašne zlého vo vzduchu všade vo svete aj okolo seba vydím veľa ľudskej nenávisti, rozchodov, snažme sa neútočiť jeden na druhého, skuľudnime si ego a počkajme si na slniečko :wink: ....

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

nighthawk787
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od nighthawk787 » 26 črc 2011, 12:41

tento problém riešim aj ja a myslým aj marauder, možno aj ďalší len možno nevedia o tomto fóre alebo sa boja byť za hlupákov, všetky uvedené rady ako nový fw, reset nastavení , iné telá iné blesky, servis a ja neviem čo ešte, aspoň u mňa žiadne zlepšenie, metz 58 af 1 má rozsah citlivosti ISO 6 až ISO 6400 kedy by mal spoľahlivo fungovať, čo aj funguje, na k10, k20, ale s k5 ??(apropo viem že k10 má ISO len do 1600) , TTL meranie tu máme už niekoľko desiatok rokov aby prácu uľahčovalo, nie naopak, ale ak je prepal na objekte ktorý máš zameraný a TTL to neustráži a prepáli o 1 až 2 EV, kameňujte ma ak v tom vidím problém, možno naozaj k5 neviem používať, ale teším sa na nejaký zraz kde to preberieme pri pive bez hádok a niekto mi povie kde robím chybu a prečo pri dokonalom stroji za aký k5 stále považujem nemôžem spoľahnúť na elementárnu funkciu TTL pri fotení s ext bleskom

RadekD
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od RadekD » 26 črc 2011, 13:17

Zdravím všechny.O tomto divném chování automatiky s ext.bleskem jsem už někde psal dříve.Měl jsem Panasonic FZ 30 ( má pouze středový odpalovací kontakt ) a blesk Metz 36 C-2, který má jakousi vnitřni automatiku.Při nasazení blesku jsem musel udělat 1-2 zkušební výcvaky,přidat nebo ubrat sílu záblesku a pak jsem mohl cvakat jeden snímek za druhým a v podstatě všechny byly správně exponované.K Vánocům jsem si koupil K 5 a Metz 50 AF1.V současnosti musím postupovat stejně jako s Panasonicem.Přiznám se, že od P TTL jsem si sliboval podstatně více.Jsem v DSLR začátečník, ale opravdu si myslím, že foťák za 30 tisíc by měl s ext. bleskem spolupracovat podstatně lépe.Samozřejmě, že si můžu intenzitu záblesku přidat nebo ubrat, dle svého tvůrčího záměru, ale základní auto nastavení by mělo být v pořádku.Už jenom kvůli tomu, že někdy nemusí být čas na nějaké nastavování a zkučební cvaky.Také nechápu nastavení např. ISO 6400 a F 11.Proč.V blesku i ve foťáku mám aktualizovaný FW a stále žádný posun k lepšímu.Zase tak často blesk nepoužívám a tak slále čekám, že to nějaký FW vyřeší.Zatím marně.

xmeda
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xmeda » 26 črc 2011, 13:19

bigfoot píše:Zasa iba reci...
Mne je iba cudne, ze nikomu to nerobi, iba medovi.
Viem ze medu moj nazor nezaujima, ale postupoval by som asi takto:
- vyskusal iny blesk na mojom tele
- vyskusal moj blesk na rovnakom cudzom tele
- reset blesku a fotaku na tovarenske nastavenia
- do fotaku a blesku nahrat najnovsi firmware

- servis

Co sa fotenia svadieb tyka, tak blesk je nudzovka, bez blesku je to podstatne lepsie :)

Jiste mas spoustu fotek svateb z kostela s ISO 25600 a jsou nadherne. Stejnetak pevne verim ze do blesku AF360FGZ nahrajes novy firmware a zaroven je mi jasne, ze vis o novejsim firmware pro K-5 nez je 1.11..

Ja se uz probudil.

duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duves » 26 črc 2011, 13:43

yoli píše: Trocha mimo tému: od minulého týždňa je niečo strašne zlého vo vzduchu všade vo svete aj okolo seba vydím veľa ľudskej nenávisti, rozchodov, snažme sa neútočiť jeden na druhého, skuľudnime si ego a počkajme si na slniečko :wink: ....
Síce som OT, ale mam take info tiež. Dokonca aj tie o tej silnejucej kompresii okolo času.

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 26 črc 2011, 13:49

RadekD - jestli jsi z Prahy, tak můžeš zajít na nějaké večerní focení s hospodou, dorazím taky pokud budu moct a můžeme s tím zkusit laborovat. Každopádně pokud ten konkrétní foťák není nějak špatně seřízený, tak se to dá pohodlně používat tak, aby to fungovalo.

xmeda
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xmeda » 26 črc 2011, 14:20

elho_cid píše:RadekD - jestli jsi z Prahy, tak můžeš zajít na nějaké večerní focení s hospodou, dorazím taky pokud budu moct a můžeme s tím zkusit laborovat. Každopádně pokud ten konkrétní foťák není nějak špatně seřízený, tak se to dá pohodlně používat tak, aby to fungovalo.

Zkuste vecer s ruznym nastavenim u P(HyM-Av) a TAv s ruzne vyklopenym bleskem s odrazkou i bez a pak postnout bez uprav sem s pouzityma parametrama.

RadekD
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od RadekD » 26 črc 2011, 14:49

Elho_cid - ano, jsem z Prahy.Na fotopivo a laborování půjdu rád.Bohužel tento týden mohu pouze ve čtvrtek a potom cca 14 nebudu.

xmeda
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xmeda » 26 črc 2011, 15:00

(v Brne jsem pristupny fotokofole :)

Lukas_Gal
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukas_Gal » 26 črc 2011, 15:18

xmeda píše:Jiste mas spoustu fotek svateb z kostela s ISO 25600 a jsou nadherne. Stejnetak pevne verim ze do blesku AF360FGZ nahrajes novy firmware a zaroven je mi jasne, ze vis o novejsim firmware pro K-5 nez je 1.11..

Ja se uz probudil.
No neviem preco si myslis ze sa v kostole neda fotit len pomocou available light. Pri vystupe aky ponuka K5 to nie je problem iso 3200 dokonca mozno az do 6400 vidim velice pouzitelne. A ked pouzijes svetelne pevne skla nie je problem a za tym si stojim. Ale to je OT ospravedlnujem sa.
Apropo ak je problem v komunikacii blesku a fotoaparatu myslim si, ze nekonecne vypisovanie na fore tomu nijak nepomoze proste to treba poslat na reklamaciu a basta.
Lukáš Gál,
Obrázek
http://www.lukasgal.com
2x K-5 II, Pentax K-7, K20D, Z-1, Mz-3, Z-20,
Obrázek

xmeda
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xmeda » 26 črc 2011, 15:47

Lukas_Gal píše:
xmeda píše:Jiste mas spoustu fotek svateb z kostela s ISO 25600 a jsou nadherne. Stejnetak pevne verim ze do blesku AF360FGZ nahrajes novy firmware a zaroven je mi jasne, ze vis o novejsim firmware pro K-5 nez je 1.11..

Ja se uz probudil.
No neviem preco si myslis ze sa v kostole neda fotit len pomocou available light. Pri vystupe aky ponuka K5 to nie je problem iso 3200 dokonca mozno az do 6400 vidim velice pouzitelne. A ked pouzijes svetelne pevne skla nie je problem a za tym si stojim. Ale to je OT ospravedlnujem sa.
Apropo ak je problem v komunikacii blesku a fotoaparatu myslim si, ze nekonecne vypisovanie na fore tomu nijak nepomoze proste to treba poslat na reklamaciu a basta.
Vyzkousej si to nejdriv. Fotky na toto iso (kde pujdes na casy kolem 1/15-1/20 a lidi se ti rozmazou pohybem) i ten blesk.

Ja treba zase nechapu pripominky lidi s jinou vybavou. A neustaly rady jak FOTIT JINAK. Tu fotit manualem tu zase blesk ani nepouzivat.. za kazdou cenu radu i kdyz se vubec netyka tematu. S pevnyma na svetle problem neni a neresim tu nic takovyho. Chci aby P-TTL fungovalo jak ma.

Reklamovat neni co, telo se tak chova vsem s kazdym bleskem stejne jako ten blesk se chova na jinych radach normalne.

Staci cist vsechny prispevky a taky projit dalsi fora na jinych webech.
Naposledy upravil(a) xmeda dne 26 črc 2011, 15:53, celkem upraveno 1 x.

Lukas_Gal
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukas_Gal » 26 črc 2011, 15:49

Ja to mam vyzkusane doporucujem pozriet napriklad fotografie Jeffa Ascougha to je jedno je to tvoj styl fotenia ja ti ho brat nebudem nevravim ze to je zle.
No elhocidovi sa to tak nechova mam pocit a preco by sa to nemalo reklamovat ked to robi vacsine prave preto by to mal kazdy reklamovat inak neviem co tymto nariekanim na fore dosiahnete.
Lukáš Gál,
Obrázek
http://www.lukasgal.com
2x K-5 II, Pentax K-7, K20D, Z-1, Mz-3, Z-20,
Obrázek

Klingo
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Klingo » 26 črc 2011, 16:34

Presne tak.Ak to ribí pár ľuďom a ostatným nie,treba jednoznačne reklamovať.Nie blesk,ak sa na iných telách chová správne,ale telo.Ja som mal zo všetkých problémov čo tu čítam problém absolútne najväčší-autofokus si robil so všetkými sklami čo chcel len nie ostril správne.Vyriešila to až druhá reklamácia.Napriek tomu nevypisujem aký je K5 nahovno.Proste meda,reklamuj telo ak si presvedčený že fotíš správne.Mne teda tie tvoje postupy pripadajú praštené-nechávaľ fotoaparátu auto iso z bleskom mi príde viac ako divné.Nevravím že to nemôže fungovať,ale asi som zaostalý,iso pri blesku volím čo najmenšie,jedine pri extrémnej vzdialenosti by som snáď použil 400 - 800 ,ale viac určite nie.Nieje dobré sa tu navzájom osočovať,najviac pomôže osobný kontakt.
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér

xmeda
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xmeda » 26 črc 2011, 17:05

dalsi radil s k200..

Od tech "ostatnich kterym to funguje" jsem tu jeste fotky z K5 s bleskem na jinej rezim nez manual zatim nevidel.
Misto toho jsou tu hromady OT reci od lidi, kteri s tim nemaji nic spolecnyho.

Tesim se, ze Cid neco nafoti a hodi sem i s parametrama.. ma uplne stejny blesk i fotak. A jsem zvedavy jak to u nej dopadne aniz tam nasype minusovy korekce pro fotak i pro blesk.

A budu rad, kdyz se tu toho ukaze vic. Ne planych reci ale realnych vystupu.

Klingo
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Klingo » 26 črc 2011, 18:46

A to som písal že nieje dobré napádať sa navzájom :cry: Režim manual na aparáte alebo na blesku?Prikladám snímok z mojej K-5(viackrát som spomínal že ju už mám,opravil som vložený text pod príspevky) a blesku Sigma.Ak by K-5ka bola taká zlá,bola by aj z iným bleskom ako originálnym.Nastavenie také,ako ma učili: X-sync,clona 5,6,iso 200,TTL na blesku na prvú lamelu.Bez akejkoľvek úpravy.
IMGP0532-a.jpg
IMGP0532-a.jpg (92.31 KiB) Zobrazeno 1640 x
tie isté parametre,odraz od stropu
IMGP0533.JPG
IMGP0533.JPG (225.34 KiB) Zobrazeno 1640 x
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér

Odpovědět

Zpět na „Fotografování“