Hilda: Tu 135/2 canonistům nepokrytě závidím

Moderátor: Moderátoři
To je všechno jasné... v podstatě tady stále píšu to samé. Ono by to s APS-C šlo. Jenže sklo 30/1,4 s FF se bude určitě shánět lépe, než sklo 20/1,4 nebo 30/1,0 pro APS-C. Respektive všichni víme, že ve většině případů taková náhrada ani neexistujelennyl píše:miky_lbc: vidis, toto moze byt tiez cesta, svetelny sirokac na K3, ale ktoze nam ho vyrobi, aj s AF?
neviem, nemalo by sa to tak preratavat, ze z FF 24/1,4 musim vydelit cropom aj ohnisko aj svetelenost?
ze 16mm/f0,9 ? mozno ale trepem. tusim Jan67 alebo Hilda ma taketo technicke veci zmaknute, ze by vedeli napisat..
Ivan-K: a ty si nebodaj spokojny ako bačuje Ricoh s produktami. to ze som vyhodil kopu penazi za techniku je v podstate nepodstatne, nikdy sa mi to nevrati spat kedze nefotim za peniaze. a ked si to porovnam s vydavkami, tolko penazi preveziem na benzine (mesacne 250-300), len tak sa zaprasi a mam z toho co? trt jalovy
Tak objektiv samozřejmě není jen o fokální délce a světelnosti...lennyl píše: miky_lbc: pocuj tak potom podla toho co si napisal, treba kupit Sigmu 18-35/1,8 a fotit z blizka na 18mm/f1,8 na K3 nie?