Krajinný detail
Moderátor: Moderátoři
Re: Krajinný detail
Pěkná záclona.
Čosi vyhladávam v starých fotkách a natrafil som na jeden krajinný detail z roku 2007. Ešte Panasonic FZ30.
-
- V.I.P člen
Velmi pěkné fotky ode všech likelayk, atti, JoV, Zikulin a Richard Dovolím se přidat po splnění více než 100 předjarních km s foťákem. Foceno postarším Oly a základním set. obj. Pěkný víkend a dobré světlo všem .
-
- Významný člen
Hrebeň, jez, ochlasta zver i obrázky z Olyho pekne ...
Nestrácajte hlavu, bude i horšie!
Nestrácajte hlavu, bude i horšie!
Pentax K-3III, hd da 20-40 ltd, smc da 15/4.0 ltd, smc da 21/3,2 ltd, smc da 40/2,8 ltd, smc da 70/2,4 ltd, hd da 55-300mm f/4,5-6,3 PLM, smc da* 300/4, Sigma 30/1.4 dc hsm, dfa 100/2,8 wr macro, Laowa 12/2,8
Chvíli jsem marodil, ale ač ještě neúplně pln sil, nedalo mi to sem nahlédnout a nakonec i něco přidat
Takže,
jak jsem onehdy čekal na svou paní a vyfotil jsem ten ostravsky mraček, tak jsem pak zašel kousek dál, pod Rudnou. Je to čtyřproudovka protínající kus města a v jednom místě vypadá zespoda asi tak:
pak jsem své zraky a následně i foťák obrátil směrem vzhůru , přímo nad hlavu a vyšlo mi toto
byl to jeden z pokusů a z těch všech se mi nakonec, pro mne překvapivě, nejvíce zalíbil ten, kdy jsem stiskl spoušť ještě před tím, než foťák stačil zaostřit (co dokazuje, že i při poklidném focení člověk může tak trochu, před čím varuje hombre, stratit hlavu)
Dost mně tady překvapuje, že, při stejném nastavení aparátu, vyšla ta škvíra, v porovnání s tou předchozí, při špatném zaostření takhle modrá. Neumím si to vysvětlit.
JoV, chvíli jsem koukal, než mi došlo, co to tam leží ve sněhu vedle těch ptačích stop. Dobré
Takže,
jak jsem onehdy čekal na svou paní a vyfotil jsem ten ostravsky mraček, tak jsem pak zašel kousek dál, pod Rudnou. Je to čtyřproudovka protínající kus města a v jednom místě vypadá zespoda asi tak:
pak jsem své zraky a následně i foťák obrátil směrem vzhůru , přímo nad hlavu a vyšlo mi toto
byl to jeden z pokusů a z těch všech se mi nakonec, pro mne překvapivě, nejvíce zalíbil ten, kdy jsem stiskl spoušť ještě před tím, než foťák stačil zaostřit (co dokazuje, že i při poklidném focení člověk může tak trochu, před čím varuje hombre, stratit hlavu)
Dost mně tady překvapuje, že, při stejném nastavení aparátu, vyšla ta škvíra, v porovnání s tou předchozí, při špatném zaostření takhle modrá. Neumím si to vysvětlit.
JoV, chvíli jsem koukal, než mi došlo, co to tam leží ve sněhu vedle těch ptačích stop. Dobré
-
- V.I.P člen
Parádní atti , a v podstatě souhlasím, zajímavé a pěkné záběry likelayk
přidám zase jednu z okolí Velehradu, mám to tam rád, tož tam obden zajedu
přidám zase jednu z okolí Velehradu, mám to tam rád, tož tam obden zajedu
Chromatická aberácia (vada).
-
- V.I.P člen
přidám se s opět malým Olym
-
- V.I.P člen
Tak sám za sebe Olym + 75-300mm , z 9.2. t.r.
Pěkný večer všem a snad dobré světlo, předpověď počasí sice mluví jinak?
a už bude brzo jaro, stejný den
Pěkný večer všem a snad dobré světlo, předpověď počasí sice mluví jinak?
a už bude brzo jaro, stejný den
Napriek tomu že všetko začína pučať a kadečo bzučať, tak sa mi z toho nič pozeratelné (zverejnitelné) nepodarilo cvaknúť.
Ale doma na mňa z minikrajinky o objeme 200 litrov vikukol jeden detail, tak aspoň takto.
Ale doma na mňa z minikrajinky o objeme 200 litrov vikukol jeden detail, tak aspoň takto.
-
- V.I.P člen
Pěkné JoV
přidám jedno letadýlko 2 x jinak
přidám jedno letadýlko 2 x jinak
-
- V.I.P člen
přidám ještě 2 fotky přes okno , omlouvám se za TK
a jednu ze vstupu do hotelu
a jednu ze vstupu do hotelu
-
- V.I.P člen
Přidám ze začátku března tohoto roku ze stavby cesty okolo UH, dost velké výřezy z fotek, +- 1/4 , dobré světlo všem
Dlhšie som nič nedával, tak prihodím niečo z velkonočného pobytu na našom vidieku.
Neviem čo je to za strom, ale tie tvary sú fascinujúce:
Trochu toho ovocného kvitnutia:
Blíženci:
Dobrých 30 rokov som sa motal okolo - že je tam starý židovský cintorín som zistil až teraz:
Neviem čo je to za strom, ale tie tvary sú fascinujúce:
Trochu toho ovocného kvitnutia:
Blíženci:
Dobrých 30 rokov som sa motal okolo - že je tam starý židovský cintorín som zistil až teraz:
-
- Významný člen
díky kluci, že sa tu o to staráte ...
Pentax K-3III, hd da 20-40 ltd, smc da 15/4.0 ltd, smc da 21/3,2 ltd, smc da 40/2,8 ltd, smc da 70/2,4 ltd, hd da 55-300mm f/4,5-6,3 PLM, smc da* 300/4, Sigma 30/1.4 dc hsm, dfa 100/2,8 wr macro, Laowa 12/2,8