...ono na výběr moc není, ale je jedna značka, kterou bych si vybral podle čipu... a to Sigma... ale přiznávám, že bych to viděl jen na ten Foevon s vyšším rozlišení třeba právě v Pentaxu... nicméně Foevon je principem také CMOS...Gallileo píše:Takže když vezmu to, že foťáky z CMOS mají možná lepší kvalitu obrazu než s CCD, tak u těch s CMOSem ta kvalita musí být nahnaná nějak softwarově.
Jenže to má CCD také ... navíc CCD toho softweru potřebuje daleko více ... Z hlediska toho co se dá dočíst je dost možné že CCD je lepší než CMOS. Jenže nic z toho jaksi nekouká. Foťák si budu vybírat podle toho jak bude fotit a ne podle čipů. Také pro výrobce je to jednodušší ... Takže nevím co se vlastně řeší ...
...ale řekněte mi.. čímž tedy nechci rozvířit další bouřlivou debatu, proč Sigma, která na tom finančně podle mě nebude nijak špatně, něco s tím Foevonem nedělá... já vím, že to je vlastně obdobný počet pixelů jako ve standardní DSLR, ale kdyby tu jednu barvu navýšili alespoň na 6MPix a klidně i nechali crop, ale zvedli ho na ASP-C 1,5x ....to by byla paráda... ale prosím si do nějakého rychlého těla.. z vašich Sigmích rychlíků se mi točí hlava... na běžné velikosti ASP-Cčipu by bylo čtyřikrát méně světlocitlivých bodů než má CCD či CMOS šestimego... takže by se mohli o chlup zvětšit... a přesto mám pocit, že bod by byl bodem mnohem více než u Bayerovy mřížky...