KTORÝM OKOM FOTÍTE? A AKO?

Moderátor: Moderátoři

Tomáš
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš » 02 dub 2010, 06:52

Já to mám jednoduché. Na levém oku mám 3D (ne prostor, ale dioptrie) a tak tím okem bez brýlí moc nevidím. Pokud fotím s brýlemi, upatlám si je od očnice a taky nic nevidím. Na pravém oku mám jen 0,5D a tam stačí korekce v hledáčku.
Navíc to má jednu výhodu. Nevadí mi nos. Překvapilo mě, když jsem si všiml, jak fotí manželka, LEVÝM OKEM. Zkusil jsem to (s brýlemi) ale fotil jsem za roh. Navíc jsem nemohl dosáhnout na některé ovladací prvky a upatlal jsem si display.
Tak že levé oko u mne jednoznačně zvítězilo.
K5, Px DA 15/4 Ltd. Px FA* 24/2, Px DA 35/2.8 Ltd., Px F 50/2.8 Macro, Px DA 70/2.4 Ltd., Px FA* 200/2.8

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Voloda
Nový uživatel
Nový uživatel

KTORÝM OKOM FOTÍTE? A AKO

Příspěvek od Voloda » 02 dub 2010, 08:22

O tom ktorým okom ste sa pekne rozpísali, ale to nerieši ake lepšie pri nízkej svetelnosti objektívu s malou hĺbkou ostrosti presne zaostriť, aby nebol odpad
Má niekto skúsenosťou s často uvádzanou zväčšovaciou očnicou O-ME53?
PENTAX FRIENDS FOR VISUAL 3D FOTO: K20, *istD, FA 1,8/31mm AL Lim., DA 4/15mm ED AL Lim., FA 1,9/43mm Lim., DA*2,8/50-135 ED AL (IF) SDM, DA 4/16-45 ED AL, blesk AF360FGZ

nanao.
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od nanao. » 02 dub 2010, 19:16

Je to proste a zaroven zlozite mily Watsone.

Jednoducha verzia: takisto ako su lavaci a pravaci su primarne "lavooki" a "pravooki"; jedno moze a nemusi implikovat druhe.

Na zrk. je to ako s niektorymi inymi predmetmi ktore su primarne robene skor pre pravakov: v "lavom" pouziti primarne trochu nesikovnejsie.

Sam som lavak, fotim lavym okom (uprednosnujem i napriek vyssie povedanemu) ale na rozne ine veci (otvaranie dveri...) jedno ktoru ruku podla kontextu, na mys som si uz zvykol pravou - ono si az teraz uvedomujem ze v podstate z nudze kedze "lavobocive" mysi nie su.

bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigfoot » 02 dub 2010, 20:36

nanao. píše: "lavobocive" mysi nie su.
nemas pravdu, vacsina lacnych mysi je univerzalna, tie lepsie sa robia aj pre lavakov ;) ja mam lepsiu a rovnako sadne aj do lavej aj do pravej...
...K10+K5...
a rozne serepeticky

Holman
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Holman » 03 dub 2010, 14:31

Existuje pojem dominantní (silné) oko a každý ho může mít jinde - hodně o tom vědí střelci. Pozná se např. pomocí prstu, který se napřímí na natažené ruce a oběma očima zaměří na nějaký vzdálený předmět. Pak se střídavě mrká jedním a druhým okem, u silnějšího předmět méně odskakuje do strany. Více to souvisí s mozkem než s očima a tréninkem se to dá i změnit.

Miroslav1
Uživatel
Uživatel

Re: KTORÝM OKOM FOTÍTE? A AKO

Příspěvek od Miroslav1 » 03 dub 2010, 16:22

Voloda píše: Má niekto skúsenosťou s často uvádzanou zväčšovaciou očnicou O-ME53?
Ano mám s ní zkušenost. Jsem vlastníkem K200 - takže co bych dal za větší hledáček... :-) No kdysi jsem se rozhodoval zda tuto očnici koupit a nebo ne. Takže jak jsem byl v Praze, tak jsem zašel do Fotoškody a tam jsem si tu očnici přímo na foťáku zkoušel.
Výsledek byl takovej, že kdybych nevěděl, že tam mám tu očnici nasazenou, tak bych o ní ani nevěděl. Přiblížení je totiž naprosto zanetbatelné, téměř nerozeznatelné. (a to jak na dálku tak na blízké předměty)
No takže těch 600Kč za ni jsou jen vyhozený prachy a následné "zvětšení" je jen placebo efekt :-)

aCIDfire
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Re: KTORÝM OKOM FOTÍTE? A AKO

Příspěvek od aCIDfire » 03 dub 2010, 17:34

Voloda píše:O tom ktorým okom ste sa pekne rozpísali, ale to nerieši ake lepšie pri nízkej svetelnosti objektívu s malou hĺbkou ostrosti presne zaostriť, aby nebol odpad
Má niekto skúsenosťou s často uvádzanou zväčšovaciou očnicou O-ME53?
Já ji mám na K10tce v podstatě po celou dobu ať už fotím MF sklama či nikoli. Jinak "fotím"levým okem, asi jen pro to, že je to pro mě přirozenější, ale dobře mu to nedělá z dlouhodobýho hlediska, když pak koukám delší dobu doma na monitor, tak právě levý oko mám víc zarudlý.
Leica S2 + Sony A7 III a pár sklíček

Odpovědět

Zpět na „Fotografování“