Krajinný detail

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
kp0
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Re: Krajinný detail

Příspěvek od kp0 » 07 kvě 2021, 22:42

Uf, že po nemoci..., já bych z té skaly dokázal maximálně spadnout :mrgreen:, dřevo se mi líbí, skleněný odpad je super :lol: :mrgreen:. Tento týden manželka otvírala lednici a říká dám si mléko... asi portské :mrgreen: . Havoš vypadá, že to tam řídí :lol: .
Taky máme podobný trávník, není nutné mít stoprocentního angličana a pampeliška k tomu patří, asi se zohla před kosou. Koniklece jsou nádherné, pochvala zahradníkovi i fotografovi. Doplňovat zásoby jedu až za 14 dní, zkontroluju, jak s tím pohnuli :D. Není to tak dávno, co opravovali silnicu od Dolního Němčí. Vím že tam byly při opravě jamy pěkně hluboké snad čtvrt roku. Na druhou stranu musím uznat, že pokud by byly všude silnice jako ve Zlínském kraji to by nás ani nebavilo po nich jezdit :lol:.
Byla tady vypuštěná přehrada :? tak přidám jeden rybník se štěrkovými hromadami

Obrázek

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 08 kvě 2021, 09:05

Pampeliška s mouchou se ti Pavle povedla :?.

kp0: Štěrkorybník je zajímavý, škoda, že focený jen z dálky. Možná by bylo lepší fotit přímo na druhém
břehu u těch hromad štěrku, kde by vynikly ty konstrukce i haldy... :)

S tím lezením jsem to nepřeháněl, byla to jen taková ochutnávka s tím, plíce nadměrně nezatížit... :mrgreen:

Obrázek

V jedné ruce jsem měl špekáček a v druhé foťák... :mrgreen:

marian_r
Sponzor PFS
Sponzor PFS

Příspěvek od marian_r » 08 kvě 2021, 11:29

Aj ja som porobil plno lezeckých fotografií kde je vidieť hlavne zadok. :D

Tu je jedna iná, (sken filmu).

Obrázek

Ja vo VT, 1989.

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 08 kvě 2021, 17:33

Pěkná štěrkopísková kp0 :) :? , tož aj to portské může být :) , kdybys chtěl vyzkoušet Blatel, tak vinotéka je dočasně přemístěna do KD Blatnice (směrem na Blatničku na levé straně), silnice a jejich stav u nás, to by bylo na dlouhé povídání.... :)

moc pěkný psík Aleši, nejvděčnější tvor, tedy hned po mé lepší polovičce :) :? . Špekáčky jsme včera kupodivu taky :) , a dnes nám dcerka dovezla od galánového taty domácí, má dobré speciality tohoto druhu :? , tak se těším na zkoušku.

přidám ovečky kousek před Suchovem, je to na daleko, s ořezem, toto mě připadlo asi +- jakžtakž :)

Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 09 kvě 2021, 16:00

marian: Perfektní tatranská :? . Já na rozpor lezl naposledy tak před 12-13 léty na Malém Rabštejně.
Myslel jsem, že přijdu o kyčle, hlavně o pravou a málem jsem hodil tlamu. Od té doby už rozpor nebyl
a nikdy nebude... :mrgreen: Tak při lezení ve dvojce ani jinak moc fotit nejde, buď je na fotkách prdel
a podrážky lezeček prvolezce a nebo ksicht druholezce. Tam se moc vymyslet nedá... :)

Pěkná pastevecká idylka Pavle :?. Tož domácí klobásy také lúbim jesť. Minulý týden jsme dostali s mojí dobrotivou ženou chuť a otevřeli si jednu pikslu zavařených valašských klobás, šak dobré byly... :mrgreen:

Obrázek

Cvak ze včerejšího odpoledne, Helfštýnské Zadní skály...

marian_r
Sponzor PFS
Sponzor PFS

Příspěvek od marian_r » 09 kvě 2021, 16:09

No veď nalezieš do vedľajšej cesty a fotíš. 8-) Na tej poslednej su vpravo nejaké nevyužití nity, tam si mohol byť.

Pajštún 1984:

Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 09 kvě 2021, 18:32

marian: Vím jak fotit a kam si nalézt a nebo naslaňovat při focení na skalách, abych měl
kompozičně zajímavé záběry. Včera jsem nebyl lézt, jeli jsme kolem s vnučkami a tak jsme
se tam jen byli podívat a poklábosit s kamarády, takže jsem neměl ani matroš. A v horách ,
jak jsem už zmínil, fotíš jen z pozice prvo a nebo druholezce... :)

Obrázek

Obrázek

I když se fotí od nástupu, tak i některá ta pozadí můžou býti pohledově velmi zajímavá... :mrgreen:

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 09 kvě 2021, 22:09

moc pěkné lezecké fotky Aleši i mariane :) :?

přidám jednu nad Blatnicí :)

Obrázek

Dobré světlo všem :?

kp0
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kp0 » 09 kvě 2021, 23:22

Přesvědčili ste mňa, půjdu na bodanec proti bacilu, alda leze po skalách jako za mlada, přitom fotí a skoro ho to zabilo, nedokážu si představit jak bych dopadnul já zvyklý jenom na klávesnicu :mrgreen: . Zajímavé skalní fotky. Od aldy i mariana.
Na druhou stranu rybníka se štěrkem to je asi 5 kilometrů a to už sem nestíhal, ale někdy si to navečer obejdu a dám něco lepšího.

Jestli pojedu v době kdy bude mít Blatel otevřené, zastavím se a vezmu něco na zkoušku, jeden, dva kartony :).
Silnice ve Zlínském kraji jsou v parádním stavu proti Olomouckému kraji, to vždycky dávám v autě soutěž, zavřete oči a řekněte, kdy sme přejeli hranici kraje :mrgreen: Bělokarpatská pastvina i detail kapličky??? :?

Cesta ke hřbitovu v Oplocanech.
Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 10 kvě 2021, 07:02

Pavle hezký, sošný detail. Máš čím dál lepší záběry, jak ty jen to děláš... :?

kp0: Zajímavý záběr na hřbitovní stromy, škoda že jsi tam nevzal více té cesty... :?

Já si bodanec proti kovidovému bacilu nedám. Zatím nejsem přesvědčen, že to splní očekávání,
které výrobci slibují...

A milý kamaráde, již u mě nefunguje nic tak, jako to fungovalo za mlada :mrgreen:. Ale já si nestěžuji
a jsem rád, že žiju, i když s určitými omezeními. Každé ráno, když se vzbudím, jsem šťastný a beru
nový den jako svátek :D. Ono je to vše o tom, jak si to člověk nastaví a srovná v makovici, určí si nějaké
priority a jede podle nich. Hlavně se nenudit a litovat se, to je přímá cesta do hrobu, tradááá... :mrgreen:

Obrázek

Obrázek

Helfštýnské mříže a zákazy...

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 10 kvě 2021, 21:38

velmi pěkné fotky kp0 (doporučuji v Blatelu SV a RR stáčený :? ) a Aleši :) :?

Plně souhlasím s Alešovým textem :? , ocituji Tě znova, i přes to, že jsem o kousek :) mladší.

Každé ráno, když se vzbudím, jsem šťastný a beru
nový den jako svátek :D. Ono je to vše o tom, jak si to člověk nastaví a srovná v makovici, určí si nějaké
priority a jede podle nich. Hlavně se nenudit a litovat se, to je přímá cesta do hrobu.
Před hodinou jsem dojel domů, a to jsem v principu tím, kdo rozdává karty, letos to bude 31 let a mám pocit, že už to stačilo.

přidám 2 větévkové
Obrázek

Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 11 kvě 2021, 06:53

Pavle, větévkové (asi jehnědy) jsou pěkné, preferuji však tu čb verzi :? :D.

Já jsem po nějakou dobu před léty živnostničil, ale raději jsem toho nechal, nebyl jsem na takovou
činnost dost průrazný... :mrgreen: Otázkou Pavle zůstává, zda by jsi v případě ukončení svého
podnikání, byl schopen bez oného, smysluplně fungovat. Když se jede po třicet let podle nějakého
scénáře, tak není snadné s tím jen tak seknout. Člověk musí být připraven vyplnit najednou spoustu
volného času, nějakou smysluplnou činností, jinak na tom bude hůř, než když pracoval. Ale to jsou jen
mé doměnky, třeba je to úplně jinak... :)

Obrázek

Včera na našem náměstí už teploučko, slunečno a pohoda...

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 11 kvě 2021, 19:41

Parádní náměstní Aleši :) :? , u nás už počasí taky fajn, jen dost fouká, ale to asi všude :?

Plně souhlasím s Tvým pohledem na věc, co týče vyplnění volného času, tam zásadní problém nevidím, spíše to přepnutí v hlavě (nenapadá mě jiný výraz :) ). Jedeme v principu dlouhodobě stabilně, výborný kolektiv, visí na mě jak děcka :) . Zájem by byl, ovšem pohled zájemců na ekonomiku (převážně zaměstnanost) je jiný než můj. Nikoliv, že by jejich pohled neměl částečné reálné opodstatnění, naopak. Pro mě jsou však názory na snížení stavu zatím nepřijatelné. Jsou to mladší, velmi seriózní, vzdělaní lidé, ale už přemýšlí hodně technokraticky, dá se to pochopit, chybí jim v této konkrétní situaci sociální vazby . Tak musím v té krasojízdě asi pokračovat :) , podotýkám zatím, je to jen odložení řešení na pozdější dobu, jednou k tomu stejně dojde :) . Příští týden se snad potkáme v Luhačovicích, tak dáme krátkou řeč :) . Zavolám Ti předem a doladíme fotoschůzku :) . Zdravím Tě z UH a přeji pěkný večer :?

přidám kolaře z lesa

Obrázek

marian_r
Sponzor PFS
Sponzor PFS

Příspěvek od marian_r » 11 kvě 2021, 19:43

isaacasimov píše:
11 kvě 2021, 19:41
přidám kolaře z lesa
Narazili hlavou do tých stromov? :D

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 12 kvě 2021, 03:50

Zajímavá fotka Pavle a jak zmínil marian, tak to vypadá, jako by to měli namířeno přímo
do těch stromů :?

Mám mezi svými dobrými kamarády několik takových případů, že nejsou schopni i přes
pokročilý věk ukončit řídící činnost svých firem. Mají zažitou představu, že jsou nenahraditelní
a nikdo jiný to nezvládne. Prostě si nepřipustí, že jednoho dne zemřou a nebo je dostihne
nějaká zdravotní indispozice, která je definitivně odstřihne od jejich dítěte (firmy) a ono "dítě"
bude žít dále i bez nich...

V Luhačovicích nastupuji v pondělí 24. května a také se těším na setkání a pokec s kolegou fotografem... :D

Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Fotografování“