Krajinný detail
Moderátor: Moderátoři
Re: Krajinný detail
pridávam jednu lesnú cestičku

likelayk: domácí chlebíček vypadá chutně...
tom-o: cesta

tom-o: cesta

-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
likelayk: Taky bych zakousnul! My doma občas pečeme v domácí pekárně, ale ten holkám nechutná.
tom-o, alda: Cesty, kamkoliv se vinoucí, jsou taky moje gusto. Mám jich nafocených stovky.

tom-o, alda: Cesty, kamkoliv se vinoucí, jsou taky moje gusto. Mám jich nafocených stovky.

K-70, Pentax HD DA 16-85/3,5-5,6 ED DC WR, smc Pentax DA 15mm F4 ED AL Ltd, smc Pentax DA 55-300mm F4.5-5.8 ED, HD PENTAX-DA 20-40mm F2.8-4 ED Ltd., Pentax SMC D FA 50 mm f/2.8 Macro
HonzaC: Také já lúbim takzavané "cestovky" všeho druhu. I ty asfaltové...

To co jsem fotnul, děcka zblajznou, no na jedno ne, ale na dvě posezení už jo.
Takže generelně peču dva bochníky dvakrát týdně.
Cestovní já taky rád, příští týden něco dám.
Takže generelně peču dva bochníky dvakrát týdně.
Cestovní já taky rád, příští týden něco dám.
Na jednu "cestu" jsem si vzpomněl

A tohle měl být podle předpovědi jasný východ slunce

A tohle měl být podle předpovědi jasný východ slunce

K-3 II, SMC Pentax-DA 50mm F1.8, SMC Pentax-DA 21mm F3.2 Limited, Pentax smc DA 18-55 mm F 3,5-5,6 AL WR
Zyklon: Na té první je dobrý turistický guláš a ta druhá v mlhách je parádní, i když mě
by se více líbila čb verze. To ovšem neznamená, že mám něco proti barevným...

by se více líbila čb verze. To ovšem neznamená, že mám něco proti barevným...

-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:

Pentax K-3III, hd da 20-40 ltd, smc 15/4.0 ltd, smc 21/3,2 ltd, hd da 35/2,8 Macro ltd, smc 40/2,8 ltd, smc 70/2,4 ltd, hd da 55-300mm f/4,5-6,3 PLM, smc da* 300/4, Sigma 30/1.4 dc hsm, dfa 100/2,8 wr macro, Laowa 12/2,8
Je libo sněžná omeleta, nebo raději fazole na slanině...?

-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:

Pentax K-3III, hd da 20-40 ltd, smc 15/4.0 ltd, smc 21/3,2 ltd, hd da 35/2,8 Macro ltd, smc 40/2,8 ltd, smc 70/2,4 ltd, hd da 55-300mm f/4,5-6,3 PLM, smc da* 300/4, Sigma 30/1.4 dc hsm, dfa 100/2,8 wr macro, Laowa 12/2,8
Bohužel z toho nemám žádnou fotku, ale když už je tu ta pánev. Dělali jsme v létě ohínek a u ohniště jsem našel podobnou pánev. Nenapadlo mě nic lepšího, než naložit kus ohniště na tu pánev a zkusit si ohýnek donést až k domovu. Bylo třeba cestou občas přikládat drobné větve, ale jinak vynikající "oheň to go".
Až ji příště vezmu s sebou, zkusím to zaznamenat.
Až ji příště vezmu s sebou, zkusím to zaznamenat.
K-3 II, SMC Pentax-DA 50mm F1.8, SMC Pentax-DA 21mm F3.2 Limited, Pentax smc DA 18-55 mm F 3,5-5,6 AL WR
Tak tu pánvičku jsem zaznamenal v jednom malém a velmi dlouho nepoužívaném lomu, ve
kterém se těžil pískovec na stavbu nedaleko umístěného kamenného divadla, které postavil
v roce 1930 Sudetoněmecký okrašlovací spolek Neutitschein. Pamatuji, jak jsme si v jeho ruinách
v šedesátých létech, coby malí ogaři hrávali na Němce a partyzány. Já byl vždy nácek, bo můj děda
měl německy znějící jméno
. Partyzáni neměli šanci vyhrát, protože se nikdy nemohli dohodnout, kdo bude velitel. Vždy jsme je rozprášili po lese. Zajatce jsme nebrali, odváděli jsme je právě do toho lomu na fotce a tam jsme je bez milosti postříleli šiškami...

kterém se těžil pískovec na stavbu nedaleko umístěného kamenného divadla, které postavil
v roce 1930 Sudetoněmecký okrašlovací spolek Neutitschein. Pamatuji, jak jsme si v jeho ruinách
v šedesátých létech, coby malí ogaři hrávali na Němce a partyzány. Já byl vždy nácek, bo můj děda
měl německy znějící jméno

Krásný příběh
Přikládám jednu mohylu, kam si chodíme "hrát" už jako starší ogaři. Nejdřív byla čistá (uvnitře je dutá) a potom jsme ji začali používat trochu zvráceným způsobem. Měl jsem doma starý procesor 486 DX2 a přemýšlel jsem, co s takovou legendou udělat. Napadlo mě do mohyly zapojit procesor a tak se taky stalo. Od té doby ten kus lesa řídí stará dobrá 486ka
. Minulý rok mi umřela grafická karta, tak mohyla dostala grafický upgrade v podobě GTX 970 (myslím že ke 486ce je to ideální karta) a v rámci jedné bakalářské práce ještě zrcadlovou protekci. Ještě tam je místo na pár komponent, ale to chce nějaké zajímavé kousky.

před zapojením karty

A tady plná velikost, jestli chce někdou zkoumat okolí v odrazech
https://1drv.ms/u/s!AuwtZtwwSUp1qMxOCjyp5_ckJS080w

Přikládám jednu mohylu, kam si chodíme "hrát" už jako starší ogaři. Nejdřív byla čistá (uvnitře je dutá) a potom jsme ji začali používat trochu zvráceným způsobem. Měl jsem doma starý procesor 486 DX2 a přemýšlel jsem, co s takovou legendou udělat. Napadlo mě do mohyly zapojit procesor a tak se taky stalo. Od té doby ten kus lesa řídí stará dobrá 486ka

před zapojením karty

A tady plná velikost, jestli chce někdou zkoumat okolí v odrazech
https://1drv.ms/u/s!AuwtZtwwSUp1qMxOCjyp5_ckJS080w
Zyklon: Tvůj příběh má také šťávu. Dle těch kostí, použitých na stavbu mohyly lze usuzovat, že bylo
zvrácené i to, že jste někoho sežrali. Jen by mě zajímalo, kde jste zašantročili lebku toho sežraného
nešťastníka, že ji tam nikde nevidím...?

zvrácené i to, že jste někoho sežrali. Jen by mě zajímalo, kde jste zašantročili lebku toho sežraného
nešťastníka, že ji tam nikde nevidím...?

Přihodím ještě cestovku...