Krajinný detail

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Re: Krajinný detail

Příspěvek od isaacasimov » 15 úno 2021, 18:24

Parádní nápisová aldo :) :? , možná už mu nevyšla barva na dopsání...Na to :? . Ale plně souhlasím, zábava je to podivná a pochybná:) . Zažil jsem to na pár nových stavbách, dost to majitele mrzelo, ale později i autora a jeho rodiče. K poučení došlo :) . Zimní témata super :? .

kp0 : každá zkušenost s divou zvěří na cestě je většinou nepříjemná :) , taky jsem to párkrát zažil, zatím naštěstí bez střetu :? . Snad jsem to nezakřikl, synka to stálo týden staré nové auto (srna), odpis 100%, ale naštěstí bez zranění. Prasátka na Lopenicku jsou, skutečně je není problém potkat i u cesty. Fotil jsem je před pár lety u Bystřice pod Lopeníkem. Pěkná parovodní (přikláním se k Aldovi) :) :?

Pěkná detailní fotka tímto zajímavým objektivem Richarde :) :?

Dnes ráno u nás dle mého domovního teploměru -17 st. Chvilku se mi dopoledne podařilo už při - 13 st. vytáhnout foťák, ale ještě se rozhřívám. Je to zábava, focení bez rukavic :) , fotky jsou dosud na kartě, tak přidám z pátku zamrzlé peříčko v kmeni třešně. Dobré světlo všem :? .

Obrázek

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 15 úno 2021, 20:05

isaac: Dobrý fotograf pro pírko i přes plot skočí :mrgreen: . Zajímavý záběr s peříčkem :? .

Obrázek
Bývalé, chátrající nádražní překladiště, taková se v minulosti nacházela na všech nádražích...

likelayk
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od likelayk » 16 úno 2021, 00:05

Kdopak tu
Obrázek ???

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 16 úno 2021, 06:10

...asi to bude...
Obrázek

likelayk
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od likelayk » 16 úno 2021, 08:33

...nebo snad

Obrázek ???

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 16 úno 2021, 13:45

like: Kokotin nemaje, dám střechýle... :mrgreen:

Obrázek

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 16 úno 2021, 20:38

Pěkné nápisové fotky aldo a likelayk :) :?, a rampouchová aldo :?

přidám k těm nádražáckým jednu mašinku

Obrázek

kp0
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kp0 » 17 úno 2021, 01:13

alda: rampouchy jsou perfektní :? ale antény na tom baráku, ty stály za samostatný obrázek :lol: uličky i nádraží se mi taky líbí :? to se musím taky naučit, nebát se jít trochu blíž, a nebo že by to byla lenost udělat pár kroků :lol:
richard: staré skla jsou super :? je škoda, že už je nemá kdo servisovat
isaac: peříčko i diesel lokomotiva, ta jede :? výhoda focení v mrazu je, že foťák přimrzne k rukám a není třeba se bát, že spadne, teda problém je když o zem třískne celý komplet, fotograf i foťák
likelayk: :mrgreen: :? kdysi mi ukazovala švagrová fotky z podobných nápisů z ženských wc brněnského nádraží... do té doby sem si myslel, že je to jen na pánských záchodech, a ono ne :mrgreen: :lol:

Nádražní světlíky na nejhlavnějším hlavním nádraží
Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 17 úno 2021, 07:39

isaac: Posunovací lokomotivka :? .
kp0: Z nádražních světlíků jsi vytvořil zajímavý obrazec :?
Tak on ten pohyb při focení patří k základům focení(tedy pokud je možný). Znám ve svém
okolí několik kolegů, kteří pohyb řeší výhradně pomocí zoomů s rčením, proč by někam chodili.
Ono nejen popsaná dámská WC, ale i slyšet mluvu v ženských šatnách stojí za to... :mrgreen:
Obrázek

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 17 úno 2021, 18:43

velmi povedená kp0, připomíná to trochu konstrukci vzducholodí, moc pěkný záběr :) :? . S aparátem padat jedině když je na krku :) , já ho tak téměř výhradně nosím. Ale před pár lety jsem v pozdním odpoledni a řádném mrazu sebou praštil tak 2 km nad UH, ještě na takovém vedlejším místě, že jsem si myslel, na jaro mě najdou :) . Nakonec jsem se silou vůle doplazil dom, a i když mám mobilů za těch více než 25 let plné zuby, už bez něho raději nechodím :) .

aldo velmi pěkná fotka prázdné ulice, symbolické k dnešní době :) :? . Dnes se daří fotit místa bez lidí i tam, kde to dříve nešlo, či šlo pouze čekat, nebo vystihnout dobu :?

dnes přidám takový experiment za slunečného dne s téměř max. clonou a max. časem, minulý pátek, tož to berte prosím s rezervou :? Oly 30mm, 3,5

Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 17 úno 2021, 19:45

isaac: A já v prvé chvíli myslel, že je to úplněk v noci, a ejhle polední experiment :mrgreen: :?
Tak to nošení aparátů zavěšených za krkem jsem nikdy nepochopil, když je daleko pohodlnější
ho mít přes jedno či druhé rameno a krk zbytečně nezatěžovat... Také jsem už párkrát sebou při
focení mrsknul na zem. Naštěstí mám foťák zajištěný k zápěstí a vždy nějak instinktivně padám
na zem s rukou držící aparát nahoru, a zatím jsem ho nikdy neponičil... :mrgreen:
Já po absolvování infarktu jsem si nainstaloval aplikaci Záchranka do mobilu, bo se často potloukám
dost daleko od lidí a v případě zdravotních problémů, těžko vysvětlovat na tísňové lince, kde zrovna
ležíš a pomalu umíráš :lol:. Moje dobrotivá žena na to vtipně zareagovala tvrzením "ty máš teda
bobky z toho, že někde venku zhebneš"... :mrgreen:

Obrázek
Už i k nám dorazila kočující kadeřnice. Ne teda za mnou, mě již v mládí skalpovali indiáni
a tak není co kadeřit... :mrgreen:

kp0
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kp0 » 17 úno 2021, 23:12

alda: prázdné ulice mě baví, navíc se sněhem... parádní :? Ještě kousek výš a s kočující kadeřnicí byl i zrcadloselfie :mrgreen: :lol: :? Mobil se zachrankou a GPS nepodceňovat, jako sranda pro okolí taky dobré, ale až bude třeba, tak je k nezaplacení (na všechno ostatní je mastercard :mrgreen: ). Stačí si zlomit nohu v lese, nebo zhučat do nějaké díry, nebo něco co popisuje isaac, ani infarkt to nemusí byt.
Já zase nosím mobil do auta, předloni v zimě sem šel na garáže pro auto, tašku s mobilem sem pověsil na kliku garáže, vlezu do auta, chcu nastartovat, napsalo to klíček nenalezen, říkám si co je, tady ho mám, cvaknul sem na zámek a zamknul auto zevnitř, to bylo to poslední, co ta baterka dala... Klika zevnitř nefungovala, asi ji to nějak blokuje, přes "zabudovanů televizu" či jak sa to odborně jmenuje to otevřít neumím, tak mi nezbylo než čekat na nějakého kolemjdoucího...náhodou si všimnul křiku ze zamlženého auta v otevřené garáži :). Na mobilu zafungovalo odemknutí ksichtem i přes sklo :mrgreen: :mrgreen:, doma sice nikdo nebyl, ale švagrová šla do práce pozděj, tak mě došla vysvobodit. Nic moc zážitek, díky bomba technologíím. Zlaté klíče...

isaac: sloup mi připomenul pokusy s ND filtry a moji neschopnost kupeckých počtů, experimentům se meze nekladou :? Já mám jen sestavy, které se na krku snad ani nosit nedají :mrgreen: tak je nosím v batohu. Není to sice tak praktické a pohodlné jako na krku na ruce nebo za opaskem, ale zase necvakám všechno a někdy si to i rozmyslím, abych nemusel sundávat batoh.

Jeden vzor z minulého týdne, asi sem neměl sundávat batoh :lol:
Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 19 úno 2021, 14:03

kp0: Námrazové pletivo :? . Skoro hororový příběh z uzamčeného auta v garáži, to by jeden nevěřil,
co vše se může stát :? :shock: .
Samozřejmě mám i zrcadloselfíčkový záběr s kadeřnicí :mrgreen: .
Ono to cvakání "všeho", také není úplně k zahození v rámci tréninku. Cvičit oko a kompozici je užitečné
vždy, obzvlášť u digitálů, když to skoro nic nestojí. S filmem v aparátu, to nejde jen tak praktikovat, to by
se jeden nedoplatil... :mrgreen:
Obrázek
Jsem rád, že ČD myslí i na fotografy a umísťují power banky i porůznu mezi kolejemi, kde si našinec může
v klidu a pohodě dobít foťák a mobil... :mrgreen: :?

toulavej54
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od toulavej54 » 19 úno 2021, 22:35

Obrázek

kp0
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kp0 » 20 úno 2021, 00:17

toulavej: lesní námraza je parádní :?
alda: powerbanka :? :? nabít si může cokoliv, i při přecházení kolejí :mrgreen: , jen jestli je nabíjení mobilů atd. v těchto zařízeních povolené :lol: :lol:
Po přechodu na digitál sem byl schopný pálit i stovky obrázků za den, ale pak sem zjistil, že je nestíhám mazat :lol:, tak už su skoro zpátky na kinofilmových hodnotách 10-15 za den je i tak dost :mrgreen: při delších výletech asi dvoj až trojnásobek. Víc stejně nestíhám prohlížet... Z toho asi 3/4 smažu :mrgreen:

Dneska sem se se švagrem zdezinfikoval uhloderivátem S-51% :mrgreen: a teď napodobuju sněhuláka
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Fotografování“